Bağış''a Amerika'dan Ödül - Son Dakika
Politika

Bağış''a Amerika'dan Ödül

Bağış\'\'a Amerika\'dan Ödül

Bağış'a, Amerika Müslümanları Ticaret Odası Tarafından Ödül Verildi.

19.03.2011 13:20

ABD'nin başkenti Washington DC' de, Türk-Amerikan Ulusal Liderlik Konferansı'na katıldıktan sonra, New York'a gelen Bağış, Amerika Müslümanları Ticaret Odası'nın, kendisi onuruna, New Jersey eyaletine bağlı Newark kentindeki bir otelde düzenlediği yemekli toplantıya katıldı. Bağış, burada yaptığı konuşmada, ABD'de kurulu Müslüman sivil toplum örgütlerinin, Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olduğunu, sözde Ermeni soykırımı gibi duyarlı konularda da, Türkiye'nin yanında yer aldıklarını dile getirdi.

Toplantıda Amerikalı Müslüman lider Warith Deen Muhammed'i, Türkiye'ye gösterdiği yakınlık dolayısı ile övgüyle anan Bağış, yaptığı konuşmada 'Tanrı onu kutsasın, huzur içinde yatsın. Ten rengimizin ne olduğu, bizim kim olduğumuzu belirlemez, tercihlerimiz belirler. Hayatta doğru şeyleri yapmak isteyip istememeniz, muhtaç olanlara yardim edip etmemeniz, yardıma ihtiyacı olanların yanında olup olmamanız bizi biz yapar" diye konuştu.

Amerika Müslümanları Ticaret Odası yöneticilerine ve İmam Warith Deen Muhammed'in son eşi Khadijah Saddeeq Muhammed'e, kendisinin ve İmam Warith Deen Muhammed'in yer aldığı çerçeveli birer fotoğraf armağan eden Bağış İngilizce yaptığı konumda, "Birbirimize yardımcı olmamız gerek. Yardıma gerek duyan kardeşlerimize yardim etmemiz gerek Libya'daki kardeşlerimizin bugün bu yardıma ihtiyaçları var. Kan dökülmesini önlemek için, ateşkes olması için hepimizin dua etmesi gerek. Yeni savaşlara ihtiyacımız yok, Kabileler, uluslararası savaşlara ihtiyacımız yok. Barışa ihtiyacımız var. Hepimiz tüm dünya barışı için dua edelim ve umutlarımı koruyalım. Mısır'da, Tunus'ta, Libya'da, Bahreyn'de ve dünyanın her yerinde" ifadelerini kullandı. Amerikalı Müslüman lider Warith Deen Muhammed, biri resmi dördü imam nikahlı 5 evlilik yapan, evliliklerinde üç ayrı eşinden toplam 9 çocuğu olan ve 70 yaşında iken 20 yaşındaki son eşi Khadijah Saddeeq Muhammed ile evlendikten dört yıl sonra yaşamını yitirmişti.

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Ertuğrul Apakan ve New York Başkonsolosu Mehmet Samsar'ın da katıldığı toplantıda, " Gazze'deki kardeşlerimizi de desteklememiz gerekir" diyen Bağış, izleyicilerin alkışları içinde sürdürdüğü konuşmasında, "Uzun zamandır çile çekiyorlar onlara yardim edebilmemiz için de bizim güçlü olmamız gerekir ki bu da daha çok çalışmamız, birbirimi desteklememiz, daha çok ticari ilişki kurmamız anlamına gelir" diye konuştu.

Kendisine, Amerikalı Müslümanlara gösterdiği yakınlık, bölge ve dünya barışına katkıları nedeniyle verilen takdir belgelerini kabul eden Egemen Bağış, toplantıya katılanlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Bağış, daha sonra Türk gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"İmam Warith Deen Muhammed, basta Ermeni soykırımı olmak üzere, farklı konularda, bizimle işbirliği yapmak ve Amerika ile Türkiye arasındaki ticaretin geliştirilmesi için bir takım girişimlerde bulunmuştu. Biz de kendisini bugün rahmetle andık. Burada kendisinin yıllarını verip oluşturduğu toplumun farklı bölgelerinden, eyaletlerden, belediyelerden, bizim Amerika ziyaretimizle ilgili yayınlanmış deklarasyonları almak gerçekten göğsümüzü kabarttı. Türkiye'nin AB müzakere surecinde, sadece Türkiye'nin değil, sadece bütün Müslümanların da değil aslında kendini Batı'dan bir şekilde kopmuş, izole edilmiş hisseden milyarlarca insanin hissiyatını ve sorumluluğunu taşıyarak müzakereleri yürütüyoruz. O çerçevede, bugün burada, o hassasiyetin onlar tarafından da hissedildiğini görmek beni onore etti. Bu ülkemizin geldiği noktanın eseridir, sayın başbakanımızın liderliğinin, vizyonunun eseridir. Buradaki bu kardeşlerimizin de Türkiye'ye olan muhabbeti, sevgisi, saygısı, Türkiye'nin artık uluslararası alanda gördüğü saygının, geldiği noktanın neticesidir. Bunda emeği olan, başta sayın başbakanımız olmak üzere, herkesi kutlamak gerekir. Benim aldığım ödüller, benim sahsımla alakalı değil, Türkiye'nin geldiği nokta ile alakalıdır."

Bağış, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan olaylarla ilgili bir soruya verdiği yanıtta da, "Biz o coğrafyada değil sadece Müslümanların, hiç kimsenin kanı dökülmesin istiyoruz. Bunun için dua ediyoruz. Türkiye bir barış merkezi olarak oralarda ateşkes talebinde bulunmuştur. Bizim için önemli olan bir an evvel kanın durmasıdır. Bir an evvel orada huzurun yeniden yeşermesidir. Sorumluluğu olan herkesin bu konuda hassasiyet göstermesi gerektiğine inanıyoruz. Türkiye olarak da, barış için, huzur için, ateşkes için yeni bir savaş yaşanmaması için elimizden geleni yapmaya çalışacağımızı her vesileyle söylüyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bağış''a Amerika'dan Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement