Bakan Ala Merzifon'da Halka Seslendi - Son Dakika
Politika

Bakan Ala Merzifon'da Halka Seslendi

Bakan Ala Merzifon\'da Halka Seslendi

İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti iktidarının ortaya koyduğu politikaların dünyada Türkiye’nin masaya oturmadığı bir uluslararası dizaynı imkansız kıldığını söyledi.

22.02.2014 19:48

İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti iktidarının ortaya koyduğu politikaların dünyada Türkiye'nin masaya oturmadığı bir uluslararası dizaynı imkansız kıldığını söyledi.

Amasya'nın Merzifon ilçesinde AK Parti seçim bürolarının açılışında halka seslenen İçişleri Bakanı Ala, "Sizin verdiğiniz oylarla bir lider oluştu, bir lider çıktı Türkiye'de. ve o lider Türkiye sınırları dışında Endonezya'dan Myanmar'a, Pakistan'dan Fas'a kadar, Sudan'dan Kırım'a, Türkmenistan'a, Kazakistan'a kadar nerede bir mazlum varsa onun yanında duruyor mu? Onun problemlerini dile getiriyor mu? İşte problem, başkaları için problem bu. Eskiden payanda olarak yanlarında taşıdıkları liderlerin yerini şimdi karşılarında oturan bir lider almış. ve nerede zulüm varsa karşısında, nerede bir mazlum varsa yanında. 'One minute' demesi gereken yerde 'bir dakika' diyor. Konuşalım demesi gereken yerde konuşuyor. ve sizin, bizim arzu ettiğiniz Türkiye'yi, arzu ettiğimiz uluslararası seviyeye çıkarmaya çalışıyor. Bunu işte sizden aldığı güçle yapıyor" dedi.

Bu nedenle 30 Mart seçimlerinin çok önemli bir hal aldığını söyleyen Bakan Ala, "Neden biliyor musunuz? Görüldü ki bütün araştırmalarda yine bu hareket, yine bu parti, yine bu lider tekrar halkın çoğunluğunun teveccühüne mazhar olacak. Bu ne demek? On yıllar daha 2023 hedefine kadar bu hareketin, bu anlayışın, bu politikaların yürütüleceği demek. O anlama geliyor. O zaman Türkiye'nin bu gidişatından memnun olmayanlar harekete geçiyorlar. Geçtiler, geçerler. Biz bunları biliyoruz. Bunlar bizim için yabancı değil. Bunlar bizim için problem de değil. Siz yeter ki bizimle birlikte olun" diye konuştu.

Türkiye'de 2 bin 500 dolar olan kişi başına gelirin 10 yıl içerisinde 4,5 kat arttığını vurgulayan Ala, "Demokrasilerde seçim büroları bana göre demokrasinin pınarlarıdır. Bizim yöremizde 'gözeleri' derler. Oradan fışkırır, oradan doğar demokrasi. ve siz bu coşkuyla öyle bir demokrasi pınarı ortaya koyuyorsunuz ki bu Ankara'ya gidinceye kadar nehir oluyor" şeklinde konuştu.

Merzifon Belediyesi tarafından yaptırılan meydanda düzenlenen programa AK Parti Genel Başkan Danışmanı Akif Gülle, AK Parti Amasya İl Başkanı Osman Faik Salman, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Merzifon Belediye Başkanı M. Kadri Aydınlı, AK Parti Merzifon İlçe Başkanı Hasan Çilez ve çok sayıda partili katıldı. Ak Parti ilçe binasını da ziyaret eden Bakan Ala, daha sonra Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin ve diğer yetkililerle birlikte esnafı ziyaret etti. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Ala Merzifon'da Halka Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ramazan davarcı: zulmün karşısında mazlumun yanında iseniz neden karşılığı olmayan suçsuzluğumu ıspatlayabileceğim adli para cezası için özgürlüğümü kısıtlayıp 1.5 yıl ceza veriyorsunuz sigortalı işim ailem neolacak neden bir savcı kaymakam belediye başkanı ile görüştürülmüyorum eşitlik felsefeniz bumu sorunumu dinleyip ağlamayan için değil oyumu hayatımı veririm T.C vatandaşı 0 0 Yanıtla

Advertisement