Bakan'dan Ucuz Et Müjdesi - Son Dakika
Politika

Bakan'dan Ucuz Et Müjdesi

Bakan\'dan Ucuz Et Müjdesi

Bakan Eker: "Et Fiyatları Ve Zayıflama Haplarıyla İlgili Tedbileri Alıyoruz"

05.08.2010 18:25

Mardin'de gezi ve incelerde bulunan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, artan et fiyatları ve zayıflama haplarıyla ilgili tedbirlerin alındığını söyledi.

Mardin'e gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'i havaalanında, Vali Hasan Duruer, AK Parti Mardin Milletvekilleri Mehmet Halit Demir, Gönül Bekin Şahkulubey, Cüneyt Yüksel, Belediye başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, AKP il başkanı Mehmet Baki Tek ve kalabalık bir partili grubu karşıladı. Havaalanı çıkışında bekleyen bir grup çiftçi, kentte son günlerde yaşanan elektrik kesintilerini şikaletetmek için Eker ile görüşmek istedi. Bakan Eker, daha sonra kendisi ile görüşmek isteyen çiftçilerle Mardin Valiliğinde bir araya geldi.

MUHTARLARIN SİLAHI TOPLANDI

Çiftçiler adına seçilen 6 kişi Bakan Eker'le görüşmek için Valiliğe girince üst aramasından geçirildi. 6 kişinin arasında bulunan bazı muhtarların rahsatlı tabancaları ile valiliğe girişlerine izin verilmeyerek silahları teslim alındı. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, çiftçilerle görüştükten sonra elektik konusunda yaptığı açıklamada, elektrik kesintilerinden yeni haberdar olduğunu belirterek, "Elektrik kesintisinden çiftçilerimizin çektiği sıkıntıları yeni öğrendim. Bu konuda hemen Enerji Bakanını arayarak konu hakkında bilgi alarak sorunun çözümü için kendisinden söz aldım. Tam da toprağın suya en fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemde elektriğin kesintiye uğraması çiftçilerimizi gerçekten zor durumda bırakmış"dedi.

ET FİYATLARI VE ZAYIFLAMA HAPLARI KONUSUNDA TEDBİRLER ALIYORUZ"

Valilik ziyaretinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Eker, son günlerde artış gösteren et fiyatları ve zayıflama haplarıyla ilgili konuştu. Eker, "Ramazan ayı öncesi et fiyatlarına ve gıda ürünlerine yapılabilecek fahiş zamlara karşı tedbirlerimizi aldık. Son günlerde gündem olan zayıflama hapları ile ilgili tedbirlerimizi almaya devam ediyoruz. Zayıflama hapları ilaç kapsamında kabul edilmiyor. Bu nedenle Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın onayı ile satılabiliyor. Bu tür ürünler daha çok internet ortamında satılıyor. Son gelişmeler üzerine devletin ilgili birimleri arasında koordine sağlayarak bununla ilgili tedbirler alınıyor"dedi.

Valilikten ayrıldıktan sonra 12 Eylül'de yapılacak olan Referandum'da 'evet' oyu vereceklerini açıklayan sivil toplum kuruluşlarından biri olan MÜSİAD Mardin şubesini ziyaret eden Eker, Anayasa değişikliği sırasında özellikle parti kapatmalarını zorlaştıran maddeye destek vermeyen BDP(yi eleştirdi. Bakan Eker, "Demek ki bunlar parti kapatmalardan istifade ediyorlar"dedi.

Bu arada, Bakan Eker'in MÜSİAD binasına girerken bir vatandaş, Hükümetin icraatlarına tepki gösterince polisler tarafından gözaltına alındı. Mardin'deki incelemelerini tamamlayan Eker, daha sonra Midyat İlçesi'ne bağlı Acırlı Beldesi'nde Şeyh Abdulisved Türbesinin açılışına katılmak için Midyat'a hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan'dan Ucuz Et Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement