Bakan Davutoğlu: "İmam Hatip Modeli Birçok Ülkenin İhtiyaç Hissettiği Model" - Son Dakika
Politika

Bakan Davutoğlu: "İmam Hatip Modeli Birçok Ülkenin İhtiyaç Hissettiği Model"

Bakan Davutoğlu: "İmam Hatip Modeli Birçok Ülkenin İhtiyaç Hissettiği Model"

Konya'da Tahir Büyükkörükçü İmam Hatip Lisesi ve Eğitim Kompleksi'nin temel atma törenine katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "İmam hatip modeli birçok ülkenin ihtiyaç hissettiği model" dedi.

25.05.2013 20:24

Konya'da Tahir Büyükkörükçü İmam Hatip Lisesi ve Eğitim Kompleksi'nin temel atma törenine katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "İmam hatip modeli birçok ülkenin ihtiyaç hissettiği model" dedi.

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Gülbahçe Mahallesi'ne yapılacak Tahir Büyükkörükçü İmam Hatip Lisesi ve Eğitim Kompleksi'nin temeli, AK Parti Konya Milletvekili ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle atıldı. Törende konuşan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, iki yıl önce vefat eden Tahir Büyükkörükçü'nün milli ve manevi duyguların aşılanması için her sohbetinde bu konulara değindiğini belirterek, "Milli, manevi değerlerin üst tarafta tutulmasını hep arzu eden rahmetli Tahir Büyükkörükçü hocamızın anısına onun isminin yaşatılması için böyle güzel bir tesis inşa ediyoruz" dedi.

Tahir Büyükkörükçü'nün oğlu Abdurrahman Büyükkörükçü ise, yapılacak okulda binlerce din adamının yetişmesini ümit ettiğini kaydetti. Büyükkörükçü, "Cenab-ı Hak hazretlerinin lütfüyle, keremiyle ve ihsanıyla, onun (Tahir Büyükkörükçü) bize emanet bıraktığı o dev bayrak, buradan yetişen gönlü iman dolu, beyni ve fikirleri, ilimle, İslam'la, maneviyatla, tarihe bağlılık ve geleceğe yön vermenin derdiyle dolu nice gençlerin elindedir. Onların dünyanın her tarafından görünen bıraktıkları sancak ve bayrak, kıyamet sabahına kadar dalgalanır inşallah" diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın ardından konuşan Bakan Davutoğlu, imam hatiplerin bir millet müessesi olduğunu söyledi. Davutoğlu, "O temelle birlikte 1940'ların sonundan itibaren bütün Anadolu'ya Kur'an aşkını, İslam'ın selam ve barış prensibini dünyaya yayacak yeni nesiller yetiştirmek üzere bütün ülke geneline yayıldı. Önce bu milletin dini ihtiyaçlarını karşılayacak nesiller yetiştirmek iddiası vardı. O gerçekleşti. Daha sonra bu ülkenin kaderinde rol oynayacak iddia sahibi, vizyon sahibi öncü bir nesil yetiştirmek iddiası vardı. Hamdolsun o da gerçekleşti. Nihayet dünyaya adalet, irfan, şefkat dağıtacak ve dünyaya bu anlamda bu milletin mesajını iletecek öncü liderler yetiştirme iddiası vardı. Hamdolsun başta Başbakanımız sayesinde ve onunla bir şekilde müşahhasa dönüşmüş olarak o da gerçekleşti. Bugün imam hatiplerimiz sadece dini ihtiyaçları karşılamak üzere bu milletin manevi öncülerini yetiştirme iddiasıyla değil, aynı zamanda bu milletin tarihi boyunca savunageldiği ve dünyanın her yerinde sözcüsü olduğu değerleri ikame etmek, egemen kılmak üzere yola çıkacak bir neslindir. Menşe-i, kaynağı odur" şeklinde konuştu.

"İMAM HATİP MODELİ BİRÇOK ÜLKENİN İHTİYAÇ HİSSETTİĞİ MODEL"

İmam Hatip Liseleri'nin (İHL) aslında sadece Türkiye ile değil, İslam dünyasında da başlı başına bir örnek başarı hikayesi oluşturduğunu vurgulayan Bakan Davutoğlu, "Birçok İslam ülkesi ikili görüşmelerimizde hep imam hatip modelini Türkiye'de nasıl alabiliriz sorusuyla geldiler. Çünkü İmam Hatip Liseleri, aslında moderniteyle, kadim geleneksel kültürümüzün, ilim ile irfanın ve modern kültürümüzün birleşmesini, sentezini de yapan olağanüstü bu anlamda güzel örnekler yetiştiren, büyük bir tecrübe birikimi de gerçekleştirdiler. Şimdi de İslam dünyasında imam hatip modeline aslında o ülkelerin, Afrika'dan Asya'ya kadar birçok ülkenin ihtiyaç hissettiği bu modeli örnek almak istediği bir tecrübe birikimini bu millet gerçekleştirdi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 36 derslikli imam hatip lisesi, 200 kişilik yurt binası ve spor salonundan oluşan Tahir Büyükkörükçü İmam Hatip Lisesi ve Eğitim Kompleksi'nin temeli Bakan Davutoğlu ve protokol üyeleri tarafından dualar eşliğinde atıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Davutoğlu: 'İmam Hatip Modeli Birçok Ülkenin İhtiyaç Hissettiği Model' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement