Bakan Kirişci: Yapay et teknolojisindeki gelişmeler takip ediliyor - Son Dakika
Politika

Bakan Kirişci: Yapay et teknolojisindeki gelişmeler takip ediliyor

Bakan Kirişci: Yapay et teknolojisindeki gelişmeler takip ediliyor

TARIM ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soru önergesine verdiği yanıtta, yapay et teknolojisi ile ilgili gelişmeler, çalışmalar ve araştırmaların takip edildiğini belirtti.

24.03.2023 15:13  Güncelleme: 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TARIM ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soru önergesine verdiği yanıtta, yapay et teknolojisi ile ilgili gelişmeler, çalışmalar ve araştırmaların takip edildiğini belirtti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde Türkiye'de yapay etle ilgili çalışma olup olmadığını, bakanlığın bu konuda bir inceleme ve değerlendirmesinin bulunup bulunmadığını sordu.Bakan Kirişci, soru önergesine verdiği cevapta, " Dünya, artan nüfus ve azalan kaynaklar nedeniyle bir süredir alternatif protein kaynakları üzerinde çalışmakta ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün verileri, hücresel kökenli et üretiminin 2030 yılında toplam et üretiminin yüzde 10'unu karşılayacağını öngörmektedir. Yapay et konusu son zamanlarda araştırma konuları içerisinde popüler bir konu olmakla birlikte, ülkemizde araştırma faaliyeti yürüten bölümlerce çeşitli araştırmaların yapıldığı görülmektedir. Yapay et teknolojisi ile ilgili gelişmeler, çalışmalar ve araştırmalar takip edilmektedir" ifadelerini kullandı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Kirişci: Yapay et teknolojisindeki gelişmeler takip ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement