Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden olan 'Piyalepaşa İstanbul' projesinin temel atma töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Hedefimize ulaşmak için ne olursa olsun yeni Anayasayı yapacağız. Çünkü, Türkiye'nin mevcut Anayasası Türkiye'ye dar geliyor" dedi.
Beyoğlu Belediyesi tarafından Tarlabaşı, Okmeydanı, Sütlüce-Örnektepe, Kasımpaşa, Dolapdere ve Piyalepaşa'da devam eden kentsel dönüşüm projeleri sırayla hayata geçmeye devam ediyor. Piyalepaşa'da özel bir şirket tarafından hayata geçirilen ve Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan "Piyalepaşa İstanbul" projesinin temel atma töreni Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Fatma Güldemet Sarı'nın katılımlarıyla Piyalepaşa'da yapıldı. Temel atma törenine Bakan Sarı'nın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, iş adamı Adnan Polat ve çok sayıda vatandaş katıldı. Temel atma töreninde yapılan konuşmalar sonrasında Bakan Sarı, temsili olarak butona basıp, kentsel dönüşüme start verdi.
BAKAN SARI'DAN OKMEYDANI KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜJDESİ
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, yaptığı konuşmada, Türkiye'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projelerinden, yeni anayasa hazırlıklarına kadar birçok konuya değindi. Konuşması sırasında Okmeydanı kentsel dönüşüm ile ilgili Beyoğlu Belediyesi'ne müjde veren Bakan Sarı, "Beyoğlu Belediye Başkanına müjde vermek istiyorum. İstanbul'un kalbi Okmeydanı'nda da kentsel dönüşümü başlatıyoruz. Bu gün kadar kontrolsüz bir gelişme gösteren Okmeydanı'nda 24 adet harabe halinde bina, on binlerce sağlıksız yapı bulunmakta, bu projeyle bu alanlar yenilenecek. Bölgenin afete karşı riskli olan kısmı düzeltilecek. Vatandaşlarımız güvenli yaşam alanlarına kavuşacak. İnşallah devlet, belediye, özel sektör eliyle yapılacak olan bu çalışmaya ilişkin detaylı bilgileri önümüzdeki dönemlerde sizinle paylaşırız" dedi.
"PİYALEPAŞA BÖLGESİNİ İHYA ETMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR"
Hacıhüsrev'den dolayı bulunduğumuz alan İstanbul'un kalbi konumundadır diyen Bakan Sarı, "Bulunduğumuz alan sadece Taksim'e komşu olması bakımından değil, İstanbul'un fethinde efsaneleşen gemilerin karadan denize indirilmesini sağlayan kişinin adıdır. O nedenle Hacı Hüsrev'in isminin yaşatıldığı alan İstanbul'un fethinin bel kemiği ve bugünde marka kentimizin en önemli tarihi yerlerinden bir tanesidir. Osmanlı'nın en önemli kaptanlarından olan Piyale Paşa'nın anısını yaşattığımız bu bölgeyi ihya etmek bizim boynumuzun borcudur" diye konuştu.
"KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN SON ÜÇ YILDA YAKLAŞIK 2 MİLYAR LİRA KAYNAK KULLANDIK"
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak kentsel dönüşüm için büyük yatırımlar yaptıklarını dile getiren Bakan Sarı, "Bakanlık olarak son üç yılda kentsel dönüşüm uygulamaları dışında kira yardımları dahil 2 milyar liraya yakın kaynak kullandık. 48 ilimizde 179 riskli alan ilan ettik. Bahsettiğimiz bu alanlarda yaşayan bir milyonun üzerinde insanımızı ilgilendirmektedir. 2015 yılı sonu itibariyle ise toplam 92 bin 833 binada riskli yapı tespiti gerçekleştirdik. Meclisimizden çıkan yeni yasayla birlikte evleri kentsel dönüşüm kapsamına giren vatandaşlarımıza yeni bir destek daha verdik. Artık kentsel dönüşüme onay verdikleri takdirde vatandaşlarımızın elektrik, doğalgaz ve su aboneliklerini almalarını da sağlıyoruz" şeklinde konuştu.
"ANAYASA KOMİSYONU TOPLANTISI DA, SUR'DA, ŞIRNAK'TA OLDUĞU GİBİ DÜZEN İSTEMEYENLER TARAFINDAN SABOTE EDİLDİ"
Dokunulmazlık Yasasının konuşulması için toplanan Anayasa Komisyonunda meydana gelen olaylara değinen Bakan Sarı, "Biz Türkiye'mizin 81 ilinde yaşayan vatandaşlarımızın yaralarını çabucak sarmanın derdindeyken, bir kesim ise bu yaraları derinleştirmek için uğraşmaya devam ediyor. TBMM çatısı altında tek derdimiz vatanımızın birlik ve bütünlük içerisinde ilerlemesine hizmet etmektir. Biz bu günlerde bu çabamızın tam anlamıyla mücadelesini veriyoruz. Vatanımızın bütünlüğüne, milletimizin birliğine ihanet eden yaklaşımları meclisten uzaklaştırmak için girişimde bulunduk. AK Partili milletvekillerinin imzasıyla dokunulmazlık dosyalarının doğrudan yargıya gönderilmesini talep ettik. Bunun için Anayasa Komisyonu büyük zorluklar içerisinde toplantısını yapmaya çalıştı. Bu toplantı aynen Sur'da, Silopi'de, İdil'de veya Türkiye'nin genelinde olduğu gibi birlik ve düzen istemeyenler tarafından sabote edildi. Konuşmuyorlar ve konuşmaktan çekiniyorlar ama her işlerini, şiddetle, kavgayla çözmeye çalışıyorlar, terörist cenazesine gidenleri, resmi aracıyla silah taşıyanların, devletin verdiği iş makinalarını çukur kazmak için kullananların vatana ihanet ettikleri apaçık ortadadır. Kirli oyunları bir bir ortaya döküldüğü için panikleyenler bunu için çalışmak yerine meclisi çalışmaz hale getirdikleri hepimizin gözünün önündedir. Çünkü, birileri karıştırın ortalığı diyor, bunlarda gerçeklerden uzak vatandaşları mağdur ederek, Türkiye'nin olumlu imajını zedelemeye yönelik çirkin hareketler ediyorlar" ifadelerini kullandı.
"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN MEVCUT ANAYASASI TÜRKİYE'YE DAR GELİYOR"
Hedeflerinin 2023'e doğru yeni ve büyük Türkiye'yi oluşturmak olduğunu söyleyen Bakan Sarı, konuşmasını şöyle sürdürdü, "Hedefimiz olan Büyük Türkiye'ye yürümek için ne olursa olsun yeni anayasayı yapacağız diyoruz. Bu nedenle yeni Anayasa tartışmalarını da dikkatle dinliyoruz. Her konuda yaptığımız gibi Türkiye'yi geleceğe taşıma noktasında yardımcı olacak görüşlere açığız. Toplumu baskılayan değil, milletiyle bütünleşmiş görüşler için her zaman kapımız açıktır. Biz darbe döneminin yasalarını temizlenmenin peşindeyiz. 14 yıllık süreçte pek çok yasada değişiklik gerçekleştirdik ancak bu aksaklıkların hepsini kapsayan Anayasa'da ki aksaklıklar giderilmedikçe, yani parça parça yapılan düzenlemeler maalesef yeterli olmadı. Milletimizde biliyor, Türkiye Cumhuriyetinin mevcut Anayasası Türkiye'ye dar geliyor." - İSTANBUL
Son Dakika › Politika › Bakan Sarı: 'Türkiye Cumhuriyeti'nin Mevcut Anayasası Türkiye'ye Dar Geliyor' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?