Bakan Yazıcı Rize'de - Son Dakika
Politika

Bakan Yazıcı Rize'de

Bakan Yazıcı Rize\'de

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bir takım incelemelerde bulunmak üzere geldiği Rize'deki evinin bahçesinde çay topladı.

30.05.2012 18:32

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bir takım incelemelerde bulunmak üzere geldiği Rize'deki evinin bahçesinde çay topladı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ni gezerek dış onarımı ve tadilatı tamamlanan binayı gezen Bakan yazıcı, öğrencilerle de sohbet etti. Yazıcı, bazı öğrencilerin yurt sorunları olduğunu söylemesi üzerine Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır'dan konuyla ilgilenmesini istedi. Yazıcı, fakültedeki " Sibirya'dan Anadolu'ya Taştaki Türkler" sergisini de gezdi. Burada yaptığı incelemeler sonrası fakülte karşısında bulunan ve yapımı henüz tamamlanmayan Çayelispor'un tesislerini gezerek tesis hakkında bilgi alan Bakan Yazıcı, daha sonra baba ocağı olan Kaptanpaşa köyüne gitti. Yol üzerindeki çay alım yerine giren Bakan Yazıcı, eksperle ve müstahsille sohbet etti. Alım yerinde bulunan çayın babasına ve amcasına ait olduğu sürpriziyle karşılaşan Bakan Yazıcı, alım yerine serilen çayı havalandırarak, "Kaliteli, organik, birinci sınıf çay" dedi.

Bakan Yazıcı, gazetecilerin ısrarı üzerine lastik çizmeleri giyerek, evinin bahçesinde bulunan çay bahçesinden de çay topladı. İlk önce çay makasını ters tutan Yazıcı, makası düzelterek çay toplamaya başladı. Topladığı çayı çay bahçeye döken Yazıcı, "Meclis kürsüsüne döken adam gibi değil" diyerek CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'a gönderme yaptı. Gümüşpınar Mahallesi'nde doğduğu evi de ziyaret eden Yazıcı, baba ocağında bir süre dinlenip çay içti. Evin balkonundaki arı kovanlarını kontrol eden Yazıcı, "Arılar da bizim gibi çalışıyor" dedi. Bakan Yazıcı, ardından Kaptanpaşa merkezde incelemelerde bulundu.

Bakan Yazıcı'ya gezi ve incelemelerinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin, Çayeli Kaymakamı Abdullah Ayaz, Belediye Başkanı Rıza Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Baltacı, Çayeli İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Tatlıcı, Çayeli İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Uğur Dalgıç, AK Parti Çayeli İlçe Başkanı Ali Kar, belde başkanları ve kamu kurum yöneticileri eşlik etti. - RİZE

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement