Başbakan Erdoğan Londra'ya Gitti - Son Dakika
Politika

Başbakan Erdoğan Londra'ya Gitti

Başbakan Erdoğan Londra\'ya Gitti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Londra Olimpiyatları'nın açılışına katılmak üzere Londra'ya gitti.

26.07.2012 16:29

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Londra Olimpiyatları'nın açılışına katılmak üzere Londra'ya gitti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları açılışına İngiltere Başbakanı David Cameron'un davetlisi olarak katılacak. 3 günlük Londra ziyareti kapsamında Başbakan Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'ndan hareket etti.

Başbakan Erdoğan'a, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Adalet Bakanı Sadullah Ergin İngiltere ziyaretinde eşlik ederken, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya uğurladı.

Türkiye'nin sportif alanlarda her geçen gün daha iyiye gittiğini belirten Erdoğan, "2012 Londra Olimpiyatları bugünü kadar Türkiye'nin katılımda en üst seviyede, katılım çok daha fazla gerek bireyselde gerek kollektif branşlarda ilkleri yaşadığı bir olimpiyat olacak" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin Londra'da 16 branşta katılacağını hatırlatarak, "Tabii bir rekor daha var; kadınlar bu olimpiyatlarda geçiyor adeta fark atıyor. 66'sı kadın, 48'i erkek toplam 114 sporcuyla olimpik dalda, 21'i kadın 46'sı erkek 67 paralimpik sporcuyla Londra'ya katılıyoruz. Toplamda 181 sporcumuz bu olimpiyatlarda yarışacak" dedi.

"Şu anda Gençlik ve Spor Bakanımız Londra'da bulunuyor" diyen Başbakan Erdoğan, "Sadullah Bey ve Taner Bey benimle birlikte olacaklar. Ziyaretlerim kapsamında Yarın Kraliçe Elizabeth onuruna verilecek resepsiyona katılacağız. Bu takriben olimpiyatların da açılışına iştirak edeceğiz. Sayın Cameron ile ikili görüşmelerimiz olacak. Ayrıca Londra'da tertiplenecek bir iftara vatandaşlarımızla beraber bir araya gelmek adına katılacağım" dedi.

İngiltere'de Türk toplumunun güçlü bir köprü oluşturduğunu anlatan Erdoğan, "Türklerin çok kültürlü İngiltere toplumuna önemli katkılarını görmekten de memnuniyet duyuyorum. 2020 Olimpiyatlarına Türkiye olarak biz de adayız. Bununla ilgili çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürüyor. 3 Aday ülke kalmış vaziyette. İstanbul, Tokyo ve Madrid. Diğerleri elendi ve bunun da 2013 yılına kadar bizler propagandasını yapacağız. Bu değerlendirme sonucunda da 2020 olimpiyatlarını İstanbulumuza kazandıralım istiyoruz. Burada da oyunlara ev sahipliği yapalım. Coğrafyamız, dinamizmiz, her türlü donanımımız böyle bir olimpiyatı organize etmeye yeterli. Şuanda zaten kazandıkları varsayılan bazı ülkelerin çekilmesi sebebiyle 2013 Akdeniz oyunlarında da dara girdiler zora girdiler Türkiye olarak biz üstlendik. Bunu da Mersin'de inşallah yapacağız" ifadelerini kullandı.

27 Temmuz'da başlayacak 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nın açılışına katılacak olan Başbakan Erdoğan, David Cameron ile birlikte Türkiye Kadın Basketbol Takımı'nın Angola ile oynayacağı karşılaşmayı izleyecek.

Başbakan Erdoğan, 2020 Olimpiyatları'nın Türkiye'de oynanması için Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge ile de görüşecek.

Tarihte ilk kez bir Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na olimpiyat oyunları için gönderilen davet üzerine Erdoğan, durumu Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile birlikte değerlendirmiş ve katılma kararı almıştı.

110 devlet başkanının katılması beklenen olimpiyat oyunlarına giden Başbakan Erdoğan, 28 Temmuz Cumartesi günü yurda dönecek.

Öte yandan açılış seremonisinde Ay-yıldızlı bağrağı milli voleybolcu Neslihan Darnel'in taşıyacağı 2012 Londra Olimpiyatları'nda, Türkiye adına ilk olarak okçulukta Begül Löklüoğlu, yarın saat 15.00'te sıralama atışları yapacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Erdoğan Londra'ya Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement