Atalay: BDP İçin Elimizden Geleni Yapıyoruz - Son Dakika
Politika

Atalay: BDP İçin Elimizden Geleni Yapıyoruz

Atalay: BDP İçin Elimizden Geleni Yapıyoruz

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "BDP'nin çözüm sürecinde daha etkin rol oynaması için hükümet olarak elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

19.03.2014 19:25  Güncelleme: 19:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "BDP'nin çözüm sürecinde daha etkin rol oynaması için hükümet olarak elimizden geleni yapıyoruz. Onlar bu arada görüşmelerini sürdürüyorlar. Biz de muhatap olarak onları alıyoruz ve siyaset kurumu güçlensin istiyoruz. Ancak BDP bu seçim döneminde bölgede iyi sınav vermiyor" dedi.

Atalay, Cizre ilçesinde yapımı süren yeni hükümet konağı binasıyla ilgili Kaymakam Şenol Koca'dan bilgi aldıktan sonra Orhan Doğan ve Sanayi Caddesinde esnafı ziyaret etti.

Kırmızı Medrese'yi gezen Atalay. burada yaptığı açıklamada, Cizre'nin çok önemli bir medeniyet merkezi ve bölgedeki en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu ifade etti.

Cizre kadar belediyeciliğinin de önemli olduğuna işaret eden Atalay, "Maalesef ilçe kötü ve bakımsız. Cizre için kamu yatırımları olarak elimizden geleni her zaman yaparız ama belediyecilik olarak bu bölgeye her geldiğimde hüzünlenirim, 'buralar niye bu kadar bakımsız?' diye. Ama Kırmızı Medrese'yi bakımlı görünce çok sevindim" diye konuştu.

- "Bahar bayramı gerçek bir bahar bayramı olsun"

Nevruzun önemli bir bayram olduğuna dikkati çeken Atalay, nevruzun bu coğrafyanın tamamının bayramı olduğunu kaydetti.

Nevruzun barış içinde, güzel bir bahar bayramı olarak kutlanmasını dileyen Atalay, "Nevruz bu bölgenin bir anlamda şenliğidir. Bu bayramın siyasi gösteri haline getirilmemesi lazım çünkü o kimliğe bürünmesi nevruzu özünden uzaklaştırıyor. Bahar bayramı, gerçek bir bahar bayramı olsun. Tüm bölge 1,5 yıldır bir bayramı ve baharı yaşıyor. Gabar'dan, Cudi'den artık cenazeler gelmiyor. Ama tabi bu barışın, huzurun tam anlamıyla sağlanması lazım" dedi.

- Çözüm süreci

Atalay, yerel seçimlerin önemine değinerek, 30 Mart akşamının 30 Mart'tan sonrasını da belirleyecek bir seçim olduğunu dile getirdi.

30 Mart'taki seçimin Türkiye'nin geleceği ve barış süreci açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Atalay, "Bu seçim, bir anlamda çözüm süreci ve demokrasi karşıtları ve eski Türkiye'yi özleyenler ile çözüm sürecini yürütenlerin ve yeni Türkiye'yi kurmaya çalışanların bir referandumu olacak. AK Parti ile diğer partilerin bir referandumu olacak bu seçim" ifadelerini kullandı.

Atalay, çözüm sürecini kararlılıkla sürdürdüklerine dikkati çekerek, bu süreçte herkesin hassasiyetleri göz önüne alarak, konuşmalarında üslubuna dikkat etmesi ve süreci etkileyecek ifadelerden kaçınması gerektiğini belirtti.

Nevruzun da bu hassasiyetlerin gözetilmesi gereken bir dönem olduğunu anlatan Atalay, "Çözüm süreci en önemli projedir. Çözüm süreci ile nevruz ikisi bir arada daha farklı bir bayramdır. Öyle kutlansın. Dolayısıyla bu bölgedeki vatandaşlarımızın bu hassasiyeti korumasını önemli görüyoruz" şeklinde konuştu.

- "Çözüm süreci sağlıklı yürüyor"

Bölgede BDP ile yarıştıklarını ifade eden Atalay, şöyle devam etti:

"BDP'nin çözüm sürecinde daha etkin rol oynaması için hükümet olarak elimizden geleni yapıyoruz. Onlar bu arada görüşmelerini sürdürüyorlar. Biz de muhatap olarak onları alıyoruz ve siyaset kurumu güçlensin istiyoruz. Ancak BDP bu seçim döneminde bölgede iyi sınav vermiyor. Biz burada BDP ile yarışıyoruz. Bu siyasi yarışmadır ve güzel bir şeydir. Ama burada konvoylarımız tedirgin, rahatsız edilmişler ve başka şeyler olmuş. Bu demokratik ortama şiddeti karıştırırlarsa o zaman sınavı kaybederler. Çözüm sürecini birlikte yürütüyoruz. Dolayısıyla bu hassasiyetleri burada hatırlatmak istiyorum. Çözüm süreci konusunda diyalog sürüyor ve çözüm süreci sağlıklı yürüyor. Bununla mutlu olmayan ve çözüm sürecini provoke etmek isteyenler, çözüm sürecini zehirleyen konuşmalar yapanlar var. Biz hükümet olarak tüm kararlılığımızla bu süreci sürdürüyoruz. Samimiyetimizle bunu sürdürüyoruz. Bu işin koordinasyonunu yürüten birisi olarak söylüyorum; kararlılığımız tamdır ve önümüzdeki en büyük projedir. Güneydoğu'daki vatandaşların yüzde 90'ı, 'çözüm süreci başarıya ulaşsın' diyor. Bu bölgedeki kardeşlerimizin olup bitenleri iyi izlemesi, siyasetçileri uyarması gerekiyor."

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve beraberindekiler daha sonra Nuh Nebi Camisi'ndeki Nuh Peygamber Türbesi'ni ziyaret etti. Kanaat önderi Baki Haşimi'yi de evinde ziyaret eden Atalay, daha sonra ilçeden ayrıldı.

-nuh nebi türbesi

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Atalay: BDP İçin Elimizden Geleni Yapıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'in ilk kadın muhtarları mazbatalarını alıp göreve başladı
    09:58 Mersin'in ilk kadın muhtarları mazbatalarını alıp göreve başladı

    Mersin'in Mut ilçesinde iki kadın muhtar adayı seçimleri kazanarak göreve başladı. Fatma Ayan ve Fatma Dorla, mazbatalarını alarak Tuğrul Mahallesi ve Çömelek Mahallesi'nde muhtarlık görevine başladı. Ayan ve Dorla, kadınların seçme ve seçilme hakkını kullanarak bu başarıyı elde ettiklerini belirtti. İkinci sıraya yerleşen Dorla, köyünde eksikliklerin giderilmesi için çalışacağını ifade etti.

  • Adana'da 54 ruhsatsız silah ele geçirildi, 373 şahıs yakalandı
    09:50 Adana'da 54 ruhsatsız silah ele geçirildi, 373 şahıs yakalandı

    Adana Emniyet Müdürlüğü ve Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında bir hafta boyunca 34 ruhsatsız tabanca, 9 ruhsatsız uzun namlulu tüfek ve 2 yarı otomatik tabanca ele geçirildi. Ayrıca, 2 otomatik tabanca, 9 kurusıkı tabanca, 49 şarjör ve bin 394 fişek de bulundu. Uygulamalar sonucunda 316,96 gram narkotik madde, 352 uyuşturucu hap, 18.5 litre kaçak içki ve 11 çalıntı motosiklet de ele geçirildi. Toplamda 373 şahıs yakalanırken, 55 kişi tutuklandı.

  • Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı, turist hedeflerini açıkladı
    09:48 Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı, turist hedeflerini açıkladı

    Turizm Haftası dolayısıyla sektör temsilcilerini ağırlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, ilk 5 yılda Pamukkale'ye gelen turistlerden 1 milyonunu Denizli'de ağırlamayı hedeflediklerini belirtti.

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, yeni dönem için çalışmalara başladı
    09:45 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, yeni dönem için çalışmalara başladı

    Samsun'un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi ve çalışmalara başladıklarını belirtti. Başkan Kurnaz, meclis üyelerine başarılar dileyerek, ilçenin ve şehrin meselelerini birlikte çözeceklerini ifade etti.

  • Ferizli'de muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi
    09:43 Ferizli'de muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi

    Sakarya'nın Ferizli ilçesinde Kaymakam Hasan Balcı başkanlığında mahalle muhtarlarıyla ilk toplantı düzenlendi. Toplantıda, Ferizli Belediye Başkanı Mehmet Ata, İlçe Jandarma Komutanı Serdar Koç, İlçe Emniyet Amiri Yusuf Kabay ve kurum amirleri de yer aldı. Muhtarlarla gelecek günlerde yapılacak geniş toplantıda sorunlar değerlendirilecek ve birlik beraberlik içinde çalışmalara devam edileceği belirtildi.

  • Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun Oldu
    09:43 Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun Oldu

    Saadet Partisi (SP) Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, 31 Mart seçimlerinde Melikgazi Belediye Başkan Adayı olmasının ardından görevine iade edildi.

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyesi yakalandı
    09:30 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyesi yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-27' operasyonuyla kırmızı ve sarı bültenle aranan Kazakistan uyruklu Nurlan Zharımbetov'un yakalandığını açıkladı. Zharımbetov, dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarından aranıyordu.


Advertisement