Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Açıklaması - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP'nin 4 defa Suriye'yi ziyaret ettiğini belirterek, "4 defa Baas Partisi'yle görüştü ve Esad'la işbirliğine karar verdi neredeyse."

23.03.2012 18:24

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP'nin 4 defa Suriye'yi ziyaret ettiğini belirterek, "4 defa Baas Partisi'yle görüştü ve Esad'la işbirliğine karar verdi neredeyse. Bunun yanlışlığını doğruluğunu herkes vicdanlarına söylemeli" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çankaya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerini Başbakanlık Yeni Bina'da kabul etti. Arınç, öğrencilerin sorularını cevapladı. Arınç, bir soru üzerine Türkiye'deki sağ-sol ayrımı ve Suriye'deki gelişmelerle Baas rejimi politikalarına ilişkin bilgiler verdi. Arınç, Suriye'de bugün bir kıyım olduğuna dikkati çekerek, "Katliam benzeri bir olaylar var. Şu ana kadar 10 binden fazla insan hayatını kaybetti. Devlet şehirleri, kasabaları

kuşatıyor. Tanklarıyla, toplarıyla gidiyor sokaktan insan kaçırıyorlar. Çocuklar, anneler perişan bir vaziyette" şeklinde konuştu.

Arınç, CHP'nin Suriye'deki Baas Partisi'yle işbirliği yaptığını belirterek, Baas partisinin ayakta kalmak için gücü ve kuvveti kullandığını ifade etti. Arınç, CHP'nin 4 defa Suriye'yi ziyaret ettiğini hatırlatarak, "4 defa Baas Partisi'yle görüştü ve Esad'la işbirliğine karar verdi neredeyse. Bunun yanlışlığını doğruluğunu herkes vicdanlarına söylemeli. Biz bunun, Suriye'de olan bitenin en azından kınanması, şiddetin durdurulması konusunda bir şeyler söylenmesi, bir insanın bir vicdanın ortaya konulmasını

bekliyoruz" dedi.

İran'ın Suriye'deki olaylar konusunda henüz bir şeyler söylemediğini belirten Arınç, bunun bir dayanışma sebebiyle olduğunu ifade etti. Türkiye'de Türk halkıyla Suriye halkının dayanışmasının ortaya konulması gerektiğine işaret eden Arınç, artık geleneksel olarak sağcı-solcu partilerin oy ayrımının ortadan kalktığını söyledi.

"BAŞBAKAN ERDOĞAN 'DİNDAR NESİL YETİŞTİRECEĞİZ' SÖZLERİNDE SAMİMİYDİ"

Bir öğrencinin, Başbakan Erdoğan'ın 'dindar kesim yetiştireceğiz' sözünü hatırlatması üzerine Arınç, "Sayın Başbakanımızın dindar nesilden kastının inançlı bir nesil olduğunu düşünüyorum. Çünkü dindarlık sadece Müslümanlara ait bir vasıf değildir. Herkes kendi inancında dindar olabilir. Ben dindarlığı samimiyet anlamında düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Arınç, inançlı bir gençliğin vatanına, ülkesine, ailesine daha faydalı olacak bir takım argümanlarla beslenmesinin bir amaç olabileceğini ifade ederek, Başbakan Erdoğan'ın sözlerinde samimi olduğunu söyledi.

Başka bir öğrencinin, 'Gaziantep'te zabıt katipliği imtihanında yolsuzluk yapıldığı' ve 'sınavda çok iyi puanlar alan vatandaşların mülakatta sorulan soruların mantıksızlığı nedeniyle mülakatı geçememesi' iddiasında bulunmasına ilişkin Arınç, bu konunun peşine düşeceğine işaret ederek, "Bu mülakatta saçma sapan sorular sorulduysa bunu affetmemek lazım. Yapıldıysa bunu takipsiz bırakmamak lazım" dedi.

"DARBE MAHSULÜ OLMAYAN BİR ANAYASAYLA YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"

Arınç, yeni anayasa ilişkin, "Yeni anayasa konusu gündemde. Bu hükümetin bir inisiyatifi değil, TBMM'nin bir inisiyatifi. 12 kişilik bir komisyon kuruldu, çalışma yapılıyor. Mayıs ayında bütün düşünleri toplamış ve müzakere ederek yazma sürecine girmiş olacaklar. Sonunda yeni, daha sivil daha çağdaş bir anayasaya kavuşuruz" diye konuştu.

Arınç, bununla ilgili sadece Ankara'da, internet sitelerinde değil Türkiye'nin muhtelif illerinde de toplantılar yapılarak Sivil Toplum Örgütleri ve meslek kuruluşlarında yeni anayasaya katkılarını almak istediklerini ifade etti. Arınç, "Umarız ki halkın isteklerini karşılayan, darbe mahsulü olmayan bir meclisin kendi yaptığı bir anayasayla yolumuza bundan sonra devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"SİVAS DAVASI'NDA KAMU GÖREVLİLERİNİN YARGILANMALARININ ÖNÜNDE HİÇBİR ENGEL YOK"

"Geçtiğimiz günlerde Emine Ülker Tarhan diye bir hanımefendi bana şunu söylüyor. Ben demiştim ki Sivas'ta yaşanan olaylar bir vahşettir, bu çok acı bir olaydır. Bu olayla ilgili yargılamalar yapılmış sonunda da 5 kişi hakkında zaman aşımından karar verilmiş. Mahkeme kararını verirken diyor ki, kamu görevlileri hakkında zaman işlemez" diyen Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"O zaman buna dayanarak dedim ki, o dönemin Sivas milletvekili ve üstelik hükümet ortağı olan partinin de genel saymanı Ziya Halis diyor ki,'kamu görevlileri bu olayı bastırma konusunda acemi davrandı suç işlediler bu olay araştırılsın' dedi. Siyasetçiler için şöyle bir ayrım var, bayan onu da bilmiyor. Bakanlık veya Başbakanlık yapmış insanlar kendi dönemleri ile ilgili görevlerinden dolayı yargılanmak istenirse haklarında meclis soruşturması açılır. Doğrudan yargılanması mümkün değil. Kamu görevlileri

için yargılanmaların önünde hiçbir engel yok." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement