"Başbakanın Sağlık Durumu Gayet İyi" - Son Dakika
Politika

"Başbakanın Sağlık Durumu Gayet İyi"

"Başbakanın Sağlık Durumu Gayet İyi"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

11.02.2012 16:51

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumu ile ilgili olarak, "Önceki ameliyatla ilgili küçük işlem yapıldı, sağlık durumu gayet iyi" dedi. Akdağ,

Manisa'daki ölümle ilgili olarak da, "Deli danadan kaynaklanan bir hastalık ancak deli dana değil" dedi.

Dün akşam saatlerinde Edirne'ye gelen Bakan Akdağ,

sabah ilk ziyaretini Edirne Valisi Gökhan Sözer'e gerçekleştirdi. Akdağ, daha sonra Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi makamında ziyaret ederek, kentin sorunları hakkında bilgi aldı. Ziyaretin ardından Halk Eğitim Merkezi'nde sağlık çalışanları ile bir araya gelen Bakan Akdağ, sağlık sektörünün geldiği nokta konusunda çalışanlarla bilgi alışverişinde bulundu.

AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Akdağ, Başbakan Erdoğan'ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Bakan Akdağ, "Durum tamamen Başbakanlığımızın yaptığı açıklama çerçevesindedir. Bir önceki ameliyatı ile ilgili küçük bir işlem vardı, o yapıldı. Tamamlandı bitti ve sıhhati iyi" dedi.

Bakan Akdağ, Başbakan'ın ameliyatı konusunda esprili bir yaklaşımla, "Ameliyatın ülkeye bir yararı oldu. Ancak bize bir sıkıntısı oldu. Başbakanımız bu ilk ameliyatından sonra biraz kilo verdi. Biraz daha zinde hale geldi. Bizi biraz daha çok çalıştırmaya ve takip etmeye başladı" diye konuştu.

Fransa'da diyabet hastalarına verilen ve zayıflamak için kullanılan Mediator adlı ilacın bin 300 kişinin ölümüne yol açtığı ve ilacın satışının Türkiye'de de yapıldığı sorusuna ise Akdağ, "Konuyu bir inceleteceğim. Bununla ilgili bir bilgim yok. Detaylarını bilmiyorum. Arkadaşlarımız bana bilgi verince sizlerle paylaşacağım" yanıtını verdi.

Basın mensuplarının Manisa'da deli dana hastalığı ile ilgili yeni bir vakanın olduğu sorusu üzerine ise Bakan Akdağ, "Haber yapan değerli kardeşlerimiz buna benzer haberleri bir uzmanına ya da bakanlığımıza sorsa çok iyi olur. Bilgi eksikliğinden doğan yanlışlıklar yapılıyor. Deli danadan kaynaklı bir başka hastalık. Hastalık deli dana hastalığına çok benziyor ve ondan kaynaklanıyor. Culis filt yakop diye bir hastalık var ve nörolojik bir hastalık. Genelde yaşlılarda görülüyor. Bu hastalığın benzeri olan

bir başka hastalık deli danadan kaynaklanıyor ve genç insanlarda görülüyor. Hastalığın ismi benzediği için bir kişide çıksa böyle haberler çıkıyor. Türkiye'de bugüne kadar deli dana hastalığı görülmedi ve bu görülen hastalıkta deli dana değil" diye konuştu.

Yurt dışından gelerek Türkiye'de sağlık sektöründe çalışmak isteyenlere yönelik bir açıklama da yapan Bakan Akdağ, resmi hastanelerde bu tür kişilerin çalışmasının söz konusu olmadığını ancak Batı Trakya gibi yerlerden gelecek olan ve Türkçe'yi iyi konuşan kişilerin özel hastanelerde çalışmalarında bir mani olmadığını ifade etti. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Başbakanın Sağlık Durumu Gayet İyi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement