Baykal'dan AKP'ye Sıcak Mesaj - Son Dakika
Politika

Baykal'dan AKP'ye Sıcak Mesaj

Baykal\'dan AKP\'ye Sıcak Mesaj

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İlişkilerin Normalleşmesi Durumunda AKP'yi Ziyaret Edebileceklerini Söyledi.

07.10.2008 23:50

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ilişkilerin normalleşmesi durumunda AKP'yi ziyaret edebileceklerini söyledi. Baykal, "Gideriz tabi. İnşallah ilişkiler rahatlar, normalleşir, Türkiye bir gerilim, kamplaşma, kutuplaşma ortamından en kısa zamanda çıkar, böyle bir ziyaretin makul karşılanacağı bir ortam kendisin gösterir, biz de görevimizi yaparız" dedi. Baykal, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı ile ilgili parti yönetiminin bir karar almadığını belirtti ve "Onun kararını almadık, Kemal Bey her şeye layıktır. Olabilir, niye olmasın? Her şey olabilir" dedi.

Baykal, CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında, soruları yanıtlarken, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'a ait ses kayıtlarıyla gündeme gelen yolsuzluk iddialarına da değindi. Konunun, yarın yapılacak (8 Ekim 2008) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında gündeme geleceğini ifade eden Baykal, konuyla ilgili olarak Belediye Başkanı Eryılmaz'dan da telefonla bilgi aldığını belirtti. Soruşturmayı kurumsal sahiplenme anlayışına kavuşturmaya çalıştığını anlatan CHP Lideri, özetle şöyle dedi:

"Partinin görevlendirdiği bir hukukçu kadro ifadelerini alarak, soruşturma yapacak, değerlendirmeleri alacak bize bir rapor verecek. Biz de o rapor üzerine gerekli girişimi yapacağız. Şimdi o açıklanan teyp bandında ki, Başkan "eklemeli' diyor. "Benim baştan sona konuşmamı yansıtan bir şey değil, sağdan soldan bir araya getirilerek yapılmış bir şey' diye ifade ediyor. Ama orada Başkanın yolsuzluklarla ilgili bir şikayet içine girdiği, bir tepki içine girdiği anlaşılıyor. Ne kadar montaj da olsa, böyle bir değerlendirme içinde olduğu anlaşılıyor. Bu da yadırgatıcı değil. Belediye Meclis üyelerinin, bu konuda Belediye Başkanın görev anlayışına müdahale eden onu çarpıtan girişimler yapmış olmasından kaynaklanan, infial, yakınma, şikayet. Bunu bizim çok ciddi olarak ele almamız lazım. Bu olay bizim diğer üzerinde durduğumuz yolsuzluklarla paralel bir olay değildir ama ne olursa olsun büyüğü küçüğü, hiç fark etmez. Yolsuzluğu kimin yaptığı da bizim için hiç fark etmez. Bu konuda çok dikkatli çok kararlı bir şekilde politika izlediğimizi bilmenizi isterim."

-KILIÇDAROĞLU OLABİLİR, NEDEN OLMASIN?-

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığıyla ilgili değerlendirmeler de soruldu. Tartışmaları, zevkle izlediğini anlatan Baykal, Kılıçdaroğlu isminin ön plana çıkmasının CHP içinde rahatsızlık yarattığı şeklindeki değerlendirmelere ise tepki gösterdi. Baykal, "Ben de bunları okuyorum. Bazıları hatta var diye söylüyor. Bazıları olabilir diye uyarı niteliğinde söylüyor. Şu ana kadar ben hiçbir emaresini görmedim. En yakın çalışma arkadaşlarım dahil olmak üzere örgütlerde, parti tabanında derin bir sevgi, dostluk, saygı anlayışının dışında Kemal Bey'e yönelik olarak hiçbir şey duymuyorum. Bunu (Kılıçdaroğlu'nun belediye başkan adaylığı) adam yeme yöntemi olarak düşünüyorlar. İstanbul'a bir arkadaşımızı belediye başkan adayı seçtirirsek onu yemiş olacakmışız. Böyle bir şey olabilir mi? Türkiye'nin en önemli iktidar noktalarından birisi."

Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile ilgili parti yönetiminin bir karar almadığını hatırlatan Baykal, "Onun kararını almadık, Kemal Bey her şeye layıktır. Olabilir, niye olmasın. Her şey olabilir" dedi.

CHP'nin yerel seçim hedefiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Baykal, "Türkiye'nin bu iktidara bir uyarı yapma ihtiyacı vardır. Bu mutlak bir ihtiyaçtır. Geldiğimiz noktada özellikle son seçimde aldığı oydan sonra bu iktidarın kendisi de büyük ölçüde bu oy desteğini taşıyamaz hale gelmiştir. Maalesef bu destek bu iktidarı farklı noktalara taşımıştır. İlişkiler, topluma yönelik bakış açıları bozulmaya başlamıştır" dedi.

-AKP'Yİ ZİYARET EDERİZ-

CHP Lideri Baykal'a, Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek'in, iade-i ziyaret beklentisi de hatırlatıldı. Baykal, "Gideriz tabi. İnşallah ilişkiler rahatlar, normalleşir, Türkiye bir gerilim, kamplaşma, kutuplaşma ortamından en kısa zamanda çıkar, böyle bir ziyaretin makul karşılanacağı bir ortam kendisin gösterir biz de görevimizi yaparız" diye konuştu. (ANKA)

(ÇAĞ/BÜN)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika Baykal'dan AKP'ye Sıcak Mesaj - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement