Baykal: Göz Yumanlar Hesap Vermeli - Son Dakika
Politika

Baykal: Göz Yumanlar Hesap Vermeli

Baykal: Göz Yumanlar Hesap Vermeli

Baykal, 'İrtica Eylem Planı' ile İlgili Sadece Dursun Çiçek Değil, Göz Yumanlar da Hesap Vermeli" Dedi.

10.03.2010 03:53

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' ile ilgili olarak Genelkurmay'a, "Bu iddia öyle kolay geçiştirilemez. Genelkurmay'ın kalbinde görev yapıyor bu arkadaş. Hazırladıysa hesabını vermeli. Sadece Dursun Çiçek değil, göz yumanlar da" diye seslendi.

İrtica ile Mücadele Eylem Planı ve Balyoz darbe planı konularında Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u üstü örtülü biçimde eleştiren Baykal, partisinin TBMM grup toplantısında özetle şunları söyledi:

İçimiz rahat etmeli

Bu iddia böyle kolayca geçiştirilemez. Eğer Genelkurmay'da 'İrtica Eylem Planı' diye bir plan hazırlanmışsa bunun net şekilde ortaya çıkması lazım, yarım yamalak değil. Siyasi pazarlıklar doğrultusunda 'Aldım verdim' pazarlıklarıyla değil. Hepimizin içi rahat etmelidir. Parmak izi bulunmalıdır, mürekkebin yaşına bakılmalıdır, ıslak imza makinası kullanıldı mı, anlaşılmalıdır.

Eğer gerçekten bu kişi bunu hazırlamışsa olay başkadır. 'Amirlerin bilgisi dışında yapıldı" diye geçiştirilemez. Genelkurmay'ın kalbinde görev yapıyor bu arkadaş.

Önü arkası aydınlansın

Böylesine önemli bir yerde bu belge hazırlanacak ve o da 'Yetkiye tecavüz etmiş, hatalı olduğunu görüyorum' denilecek. Eğer gerçekten o belge hazırlanmışsa, onun önünün arkasının aydınlatılması gerekiyor. Nasıl hazırlandı, kimlerle hazırlandı; bütün boyutlarıyla ortaya çıkartılmalı. Kamuoyuyla oyuncakla oynar gibi oynayamazsınız. Dursun Çiçek o belgeyi hazırladı mı hazırlamadı mı? Hazırladıysa hesabını vermeli. Sadece Çiçek değil, belgeyi hazırlamasına fırsat veren, onunla işbirliği yapanlar da işbirliği yapılmasına göz yumanlar da...

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Baykal: Göz Yumanlar Hesap Vermeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement