BDP Eş Başkanı Kışanak, Spor Kompleksi Temel Atma Törenine Katıldı - Son Dakika
Politika

BDP Eş Başkanı Kışanak, Spor Kompleksi Temel Atma Törenine Katıldı

BDP Eş Başkanı Kışanak, Spor Kompleksi Temel Atma Törenine Katıldı

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçe Belediyesi tarafından kurulacak spor kompleksinin temel atma töreninde konuşan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Gültan Kışanak, "Yerel yönetimlerimiz, önemli bir deneyim ve başarı ortaya koymuştur."

05.09.2013 15:22

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçe Belediyesi tarafından kurulacak spor kompleksinin temel atma töreninde konuşan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Gültan Kışanak, "Yerel yönetimlerimiz, önemli bir deneyim ve başarı ortaya koymuştur. Türkiye'de 80 yılda yapılamayanları, 10 yılda yapabildik. Bu büyük bir başarıydı" dedi.

Yenişehir Belediyesi tarafından Çınar yolu üzerinde çok amaçlı spor kompleksinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene; BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hafize İpek, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. Temel atma töreninde bir konuşma yapan Kışanak, BDP'li belediyelerin, Türkiye'de 80 yılda yapılamayanları 10 yılda yaptığını ifade ederek, siyasette halka kaliteli hizmeti her zaman amaçladıklarını söyledi. Kışanak, "Siyaseti kimin için yapıyoruz? Bu çok önemli bir soru. Siyaset yapma yöntemiyle, temsiliyet geleneğini yerine getirme biçimiyle, elindeki yönetim imkanlarını kullanma biçimiyle bu konudaki tavrı ve tutumu ortaya çıkar. Bu mücadelenin, siyasi anlayışının ve BDP'nin tavrı ortadadır. Bizim siyaset yapma biçimimiz, tamamen toplumsal ihtiyaçları önceleyen, halka hizmet etmeyi temel felsefe ve amaç eden, halkla birlikte daha iyi ve kaliteli hizmet sunmanın yarışı ve gayreti içerisindeyiz. Bu konuda yerel yönetimlerimiz, önemli bir deneyim ve başarı ortaya koymuştur. Türkiye'de 80 yılda yapılamayanları, 10 yılda yapabildik. Bu büyük bir başarıydı" diye konuştu.

"MAHALLE KADIN TAKIMLARI KURALIM"

BDP'li Kışanak, konuşmasında kadınlara çağrıda bulunarak, mahallelerde kadın takımlarının kurulmasını istedi. Kadınların spor alanından yeterince faydalanmadığını belirten Kışanak, kadınların kuracağı takımlarda kendisinin de oynayacağını anlattı. Türkiye'de profesyonelce yapılan sporun, toplumdan ve insana hizmet etmede uzaklaştırılan bir alan haline geldiğini ve böyle olduğu için de her geçen gün şikeyle, dopingle, sporun ruhuyla hiç bağdaşmayan konularla anılır olduğunu söyleyen Kışanak, "Bu nedenle amatör bir anlayışla kitle sporunu önemsemek, halkı gündelik hayat içerisinde spor yapma imkanına kavuşturmak, sporun ruhuna en uygun ve anlayışlı yaklaşımdır. Bu kompleksin de böyle bir hizmet üreteceğine inanıyorum. Gençlerin ve çocuklarımızın bu kompleksten faydalanmaları gerekiyor. Amatör takımlarını kurup, burada maç yapmalarını istiyoruz. Ortaya çıkan bu imkanın değerlendirilmesi gerekiyor. Ama kadın arkadaşlarıma da özellikle bir çağrım olacak. Ne yazık ki spor imkanlarından en az yararlanan kadınlardır. Bu tür tesislerden de en az yararlanan kadınlardır. Kadın arkadaşlarımızı da kadın takımları kurmaya, turnuva düzenlemeye, sporu hayatlarının içerisinde önemli bir yere kavuşturmaya çağırıyorum. Ben, kadın arkadaşlarıma söz veriyorum; böyle bir takım kurarlarsa, spor turnuvaları düzenlenirse, o takımlardan birinde yer almak istiyorum, voleybol oynamayı becerebilirim. Siyaseti iyi ve doğru yapabilmek için, sporu da doğru yapmak gerekiyor. Gelin mahallelerimizde kadın takımları da kuralım, bu alanları en iyi şekilde değerlendirelim" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından spor kompleksinin temeli atıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BDP Eş Başkanı Kışanak, Spor Kompleksi Temel Atma Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement