BDP Grup Başkan Vekili Buldan Açıklaması - Son Dakika
Politika

BDP Grup Başkan Vekili Buldan Açıklaması

BDP Grup Başkan Vekili Buldan Açıklaması

BDP Grup Başkan vekili Pervin Buldan, "Biz mektup getirdik, mektup götürdük diye adımızı postacı koydular."

03.05.2013 18:10

BDP Grup Başkan vekili Pervin Buldan, "Biz mektup getirdik, mektup götürdük diye adımızı postacı koydular. Biz postacılık yapmıyoruz biz barışı inşa etmeye çalışıyoruz" dedi.

BDP Grup Başkan vekili Pervin Buldan, Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, BDP MYK ve Parti Meclise üyelerinden oluşan BDP gurubu bugün Ardahan'a geldi. Kaptanpaşa Mahallesindeki BDP İl Binası önünde toplanan kalabalığa seslenen BDP heyeti, burada halka çözüm sürecini anlattılar.

Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Kars Milletvekili Mülkiye Birtane kalabalığa Kürtçe seslenirken, BDP Gurup Başkan vekili Pervin Buldan Türkçe konuştu.

Grup Başkan vekili Pervin Buldan, "Tarihi bir süreç yaşıyoruz, tarihi bir sürece giriyoruz. Adını ne koyarsak koyalım. İster tarihi süreç diyelim, ister tarihi bir aşama diyelim, ne dersek diyelim önemli olan bu süreçte bu meselenin demokratik bir şekilde çözüme kavuşmasıdır. Çünkü tarihi bir meseleden bahsediyoruz. 40 yıllık çatışmalı bir sürecin bittiği demokratik bir siyasete adımların atılacağı bir sürece giriyoruz. Tarihi bir mesele diyoruz çünkü bu mesele 40 yıllık bir mesele değil 100 yıllık bir mesele, tarihi bir mesele, devasa sorunları olan kangrenleşmiş bir meseleden bahsediyoruz.

Son 40 yılı çatışmalı bir süreç olarak geçmiş ve bu son yıllarda binlerce insanımız yaşamını yitirmiş, bir o kadarı cezaevine girmiş, köyler yakılmış yıkılmış, insanlar köylerini terk edip sürgünlere gitmiş ama her şeye rağmen, ödenen bu ağır bedellere rağmen, yaşanan bu acılara rağmen sürekli bir halk kendi dilini, kendi kimliğini, kendi kültürünü kullanmak istemiş bunun mücadelesini vermiş. Evet bu coğrafyada yaşayan halkımız yıllardır dili için, kimliği için, kültürü için mücadele etmiş, bir o kadar bedel ödemiş, acı çekmiş ve gözyaşı dökmüştür.

Ama bugün geldiğimiz noktada artık silahların değil fikirlerin ve düşüncelerin konuşacağı bir süreci inşa etmek üzereyiz".

'Akil insanlara saygı göstermemiz gerekiyor mu' sorusuna ise Buldan, "Akil insanlar komisyonu daha çok bizim talebimiz olan komisyondu ve bu barış sürecini halkımıza anlatmaya çalışan bir komisyon dolayısıyla bu komisyona tabii ki her yerde en iyi şekilde bu arkadaşlarımızı karşılamak, onlara gerekli saygıyı göstermek durumundayız" diyerek cevap verdi.

BDP Grup Başkan vekili Pervin Buldan, Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, BDP MYK ve Parti Meclise üyeleri daha sonra Erzurum'un Tortum ilçesinde, yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Engin Koç'un ailesine taziye ziyaretinde bulundu. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BDP Grup Başkan Vekili Buldan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement