Belediye Başkanı, Trafiğe Kapattığı Caddede Esnafa Kahvaltı Verdi - Son Dakika
Politika

Belediye Başkanı, Trafiğe Kapattığı Caddede Esnafa Kahvaltı Verdi

Belediye Başkanı, Trafiğe Kapattığı Caddede Esnafa Kahvaltı Verdi

Zonguldak merkeze bağlı Kozlu Beldesi Belediye Başkanı AK Parti'li Ali Bektaş, 2 ay önce trafiğe kapattığı caddede belde esnafına kahvaltı verdi.

28.05.2012 13:22

Zonguldak merkeze bağlı Kozlu Beldesi Belediye Başkanı AK Parti'li Ali Bektaş, 2 ay önce trafiğe kapattığı caddede belde esnafına kahvaltı verdi. Başkan Bektaş, "Belki memnunlar, belki memnun değiller. Rahat rahat konuşmak için bu kahvaltıyı düzenledik" dedi.

Kozlu Belediyesi, belde merkezindeki Mithat Akif Caddesi'ni halkın rahat gezip alışveriş yapabilmesi amacıyla 2 ay önce trafiğe kapattı. Başkan Bektaş, trafiğe kapattığı caddede esnafla kahvaltıda bir araya geldi. Yaklaşık 50 esnaf, Başkan Bektaş'a sorunlarını anlatırken, aynı zamanda uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Başkan Bektaş, kahvaltı uygulamasını geleneksel hale getireceklerini söyledi. Başkan Bektaş, "Bu kahvaltıyı düzenlememizdeki amaç; esnaf, belediye başkanı olduğum için yüzüme belki sorunlarını söyleyemez. Örneğin caddenin trafiğe kapatılması konusunda belki memnunlar, belki memnun değiller. O yüzden rahat rahat esnafla konuşmak için böyle bir kahvaltı düzenledik" dedi.

'SİYASETÇİDE POPÜLİZM RUHU VAR'

Başkan Bektaş, bir gazetecinin kapatılan caddenin diğer caddelerde trafik yoğunluğuna neden olup olmadığı yönündeki sorusunu şöyle cevapladı:

"Caddenin kapatılması bir süreç meselesidir. Bakacağız. Eksisine, artısına baktıktan sonra tekrar değerlendireceğiz. Artık 21'inci yüzyıldayız. Çok farklı düşünmemiz lazım. Neyin ne olduğunu ancak burada deneyerek öğrenebiliriz. Bir popülizm ruhu var hepimizde. Siyasetçilerde hep popülizm ruhu var. 'Aman 1 kişi kırılmasın, 3 kişi kırılmasın, 5 kişi kırılmasın.' 100 kişiyi bu sefer kırıyorsunuz. Hayır. Şuna karar verdim ben; seçilme kaygısı olmaksızın toplumun faydası neyse onu yapacağım. Kırılan kırılacaktır. Sonunda ben seçim kaybetsem de memleket kazanmasını bilecek. Her siyasetçi, seçim kaygısı olmaksızın doğrular neyse onu yapmak zorunda."

Bir gazetecinin, bu sözlerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kaçak yapılaşmayla mücadele konusunda söylediği, "İktidarı kaybetsek de binaları yıkacağız" sözünü hatırlattığını belirtmesi üzerine Başkan Bektaş, "Sayın Başbakanımız dünya lideri. Bizim onun gibi olmamız mümkün mü Allah'ını seversen. Onu ister sevin, ister sevmeyin gerçekten dünya lideri" dedi. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Belediye Başkanı, Trafiğe Kapattığı Caddede Esnafa Kahvaltı Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement