BTP'nin genç lideri CHP'den milletvekili adayı olmaya nasıl bakıyor? BTP: Biz kız eviyiz, teklifleri değerlendiririz - Son Dakika
Politika

BTP'nin genç lideri CHP'den milletvekili adayı olmaya nasıl bakıyor? BTP: Biz kız eviyiz, teklifleri değerlendiririz

Gazeteci İsmail Saymaz bugünkü köşe yazısında, Bağımsız Türkiye Partisi'nin genel başkanı Hüseyin Baş'ın CHP'den milletvekili adayı olabileceğini ileri sürmüştü. Konuyla ilgili Haberler.com'a konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen BTP'li bir yetkili; "Herkesin gönlünde böyle bir şey var, zaman ne gösterir bilemiyoruz" diye konuşarak öne sürülen teze açık kapı bıraktı.

22.04.2022 12:48  Güncelleme: 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bağımsız Türkiye Partisi lideri Hüseyin Baş'ı CHP'den milletvekili adayı yapmaya olumlu baktığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Bugün kaleme aldığı köşe yazısında Kılıçdaroğlu'nun Bağımsız Türkiye Partisi'ni ittifaka dahil etmeye istekli olduğunu ancak Saadet Partisi'nin itirazı sebebiyle bunun gerçekleşmediğini öne süren İsmail Saymaz, "Eğer Saadet Partisi ikna edilebilseydi, altılı masanın yedinci sandalyesinde Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş oturacaktı. Ne var ki Saadet Partisi, öteden beri çekişme halinde olduğu BTP'nin ittifaka katılmasına karşı çıkıyor" ifadelerine yer verdi.

CHP'DEN MİLLETVEKİLİ ADAYI MI OLACAK?

Yazısının devamında Kılıçdaroğlu'nun BTP ile ilişkileri sıcak tuttuğunu ifade eden Saymaz, Hüseyin Baş'ın CHP'den milletvekili adayı olmasının gündemde olduğunu belirtti.

PARTİDEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili BTP'den bir yetkili, Haberler.com Haber Müdürü Olgun Kızıltepe'ye açıklamalarda bulundu. BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın hem Akşener'le hem de Kılıçdaroğlu ile diyaloglarının sürdüğünü ifade eden yetkili, "Başkanın tavrı net. Baraj diye bir sıkıntısı olmadığını ifade ediyor. Bu ülke çıkarına hareket eden herkesle görüşürüz. Başkanımız her fırsatta 'Biz kız eviyiz. Gelen tekliflere göre değerlendireceğiz' diyor" şeklinde konuştu.

"HERKESİN GÖNLÜNDE BÖYLE BİR ŞEY VAR"

BTP'nin Millet İttifakı'na katılıp katılmayacağı ve Hüseyin Baş'ın CHP'den milletvekili adayı olup olmayacağı sorusuna da yanıt veren yetkili, "Millet İttifakı'na davetle ilgili resmiyette böyle diyalog yok. Ancak şu bir gerçek ki herkesin gönlünde böyle bir şey var. Zaman ne gösterir bilemiyoruz. Ancak seçime kadar dengelerin değişeceğini düşünüyoruz" dedi.

BTP\'nin genç lideri CHP\'den milletvekili adayı olmaya nasıl bakıyor? BTP: Biz kız eviyiz, teklifleri değerlendiririz

Son Dakika Politika BTP'nin genç lideri CHP'den milletvekili adayı olmaya nasıl bakıyor? BTP: Biz kız eviyiz, teklifleri değerlendiririz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • abdulkerim kaya: bir bitmediniz gitti 2 2 Yanıtla
  • Caner kayalı: Birader bu lafı söyletecek kadar geniş isen bırak babanın o partisini de onuda toprağa ver.Madem CHP den aday olmayı kendine yedirebiliyor sun o zaman neden başka partinin başındasın.Git CHP ye üye ol yoluna orada devam et.Tabi adam yerine koyarlar ise. 0 1 Yanıtla
  • MUSTAFA KEMAL ÇELEBİ: Rahmetli Haydar Baş Hoca’nın oğlu Hüseyin Baş, çok iyi eğitimli ve farklı bir lider. Millet ittifakına çok yakışır. Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet ve çalışmadan maaş alma karşıtı herkes millet ittifakında buluşmalı. 0 0 Yanıtla

Advertisement