Büro Memur-Sen Heyeti Sorunlarını Bakan Davutoğlu'na İletti - Son Dakika
Politika

Büro Memur-Sen Heyeti Sorunlarını Bakan Davutoğlu'na İletti

Büro Memur-Sen Heyeti Sorunlarını Bakan Davutoğlu\'na İletti

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmede bakanlık çalışanlarının sorunlarını iletti.

07.02.2014 16:53

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmede bakanlık çalışanlarının sorunlarını iletti.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, beraberindeki heyetle birlikte dün akşam Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nu makamında ziyaret etti. Yazgan, görüşmede bakanlık çalışanlarının sorunlarını ve taleplerini Bakan Davutoğlu'na iletti. Sendika olarak hazırladıkları raporu da Bakan Davutoğlu'na veren Genel Başkan Yazgan, ülkeler arası saat farkı nedeniyle personelin gecenin ilerleyen saatlerine kadar çalıştığını ancak hak ettiği ücreti alamadığını söyledi. Yusuf Yazgan, 'ışıkları sönmeyen bakanlık' olarak anılan Dışişleri Bakanlığı personelinin maaşlarında iyileştirme yapılması gerektiğini vurguladı. Tüm kurumlarda belirli periyotlarla yapılmasına rağmen Dışişleri Bakanlığı'nda şu ana kadar görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının yapılmadığına dikkat çeken Yazgan, personelin beklenti içerisinde olduğu sınavın en kısa süre içinde açılmasını istedi. Görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğinin personelin lehine revize edilmesi gerektiğini kaydeden Yazgan, "Yönetmelik maalesef personelin lehine değil. Çünkü yönetmeliğe göre personelin şube müdürü olabilmesi için farklı unvanlarda en az 33 yıl çalışması gerekiyor. Yani 25 yaşında bakanlığa giren bir personel en az 58 yaşında, emekliliği geldiğinde şube müdürü olabiliyor. Bakanlığın görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği diğer bakanlık ve kurumlarda olduğu gibi personelin yükselmesine olanak sağlayacak şekilde yenilenmelidir. Öte yandan göreve yeni başlayan genç merkez memurları, meslek grupları arasında dikey geçiş olmaması nedeniyle bakanlıkta kendilerine bir gelecek görememekte. Bu nedenle çok sayıda genç memur, bakanlıktan ayrılmayı düşünmekte. Bakanlığın kariyer memurluğu için açtığı sınavlarda merkez memurları için belirli bir oran kadro ayırması ile bu sorun çözüme kavuşacaktır" dedi.

"YURTDIŞINDAKİ 4/B'LİLER KADROYA ALINMALI"

Geçtiğimiz yıl 100 bin 4/B statüsündeki sözleşmeli personelin kadroya alındığını hatırlatan Yazgan, Dışişleri Bakanlığı'nın yurtdışı teşkilatındaki 4/B'lilerin kadroya alınanlar arasında yer almamasının haksızlık olduğunu kaydetti. Yazgan, "Bakanlığa bağlı olarak yurtdışında görev yapan 4/B'li personel ülkemizi yurtdışında en iyi şekilde temsil ediyor. Bu personel maalesef üvey evlat muamelesi görerek kadroya alınmadı. Ayrıca bu personel, açtığımız davaları kazanmamıza rağmen aile yardımı ödeneğinden yararlandırılmamakta, merkezden atama ve naklen atamalarda yasal yolluk ücretleri de ödenmemektedir. Yurtdışında görev yapan 4/B statüsündeki sözleşmeli personel biran önce kadroya alınmalı, bu haksızlıkların önüne geçilmelidir" diye konuştu.

"TİP HİZMET SÖZLEŞMESİ GÜNÜMÜZE UYGUN HALE GETİRİLMELİ"

Yurtdışı sözleşmeli personele imzalatılan TİP Hizmet Sözleşmesi'nin yürürlükte bulunan kanun ve mevzuata uymadığının altını çizen Yazgan, şöyle devam etti:

"TİP Hizmet Sözleşmesi'nin birçok maddesi Danıştay'ca iptal edildi, birçok maddesi ise kanun düzenlemesi ile değişti. Buna rağmen, en son 1978 yılından güncelleştirilmiş ve günümüz çalışma hayatıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan bu sözleşme halen personele imzalatılmakta. TİP hizmet sözleşmesi biran önce güncellenmeli, günümüz kanunlarına uygun hale getirilmelidir."

BAKAN DAVUTOĞLU'NDAN TALİMAT

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Dışişleri Bakanı Davutoğlu, bakanlık çalışanlarının sorunlarının takipçisi olacağını söyledi. Personelin en iyi şartlarda çalışması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Bakan Davutoğlu, sorunların çözümü için Bakan Yardımcısı Naci Koru'ya gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdi.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan'a ziyaretinde Genel Teşkilat Sekreteri Murat Sipahi, Ankara 7 Nolu Şube Başkanı Fevzi Sayılgan ve Şube Yönetim Kurulu Üyesi Salih Çalışkan ve Ahmet Sezer eşlik etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Büro Memur-Sen Heyeti Sorunlarını Bakan Davutoğlu'na İletti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement