CHP'de Bir 'Evet' Firesi Daha - Son Dakika
Politika

CHP'de Bir 'Evet' Firesi Daha

CHP\'de Bir \'Evet\' Firesi Daha

CHP Manisa Merkez İlçe Eğitim Sekreteri Aras, Referandumda 'Evet' Oyu Kullanacağını Açıkladı.

14.08.2010 13:59

CHP Manisa Merkez İlçe Eğitim Sekreteri Ali Haydar Aras, Anayasa değişikliği için 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'evet' oyu kullanacağını açıkladı. Merkez İlçe Teşkilatı hemen toplanarak Aras'ı eğitim sekreterliği görevinden aldı ve gereğini yapmasını istedi.

CHP'de referandumda evet oyu kullanacağını açıklayan Bingöl Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu'nun ve Ankara milletvekili Eşref Erdem'in ardından bir 'evetçi' de Manisa'da çıktı. 12 yıldır partinin üyesi olan ve iki yıldır CHP Manisa Merkez İlçe Eğitim Sekreterliği görevini yürüten Ali Haydar Aras, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Berk Mersinli ile birlikte yaptığı açıklamada, 12 Eylül'deki Anayasa referandumunda 'evet' oyu kullanacağını açıkladı.

Partisinden istifa eden CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem'i desteklediğini belirten Aras, "Uzun süredir referandum ile ilgili olarak partimle aynı düşünceleri taşımama rağmen, vicdanen 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasının önündeki engellerin kaldırılması için evet demem gerektiğini düşünüyordum. Parti içi demokrasilerde insanlar düşüncelerini özgürce söyleyebilmelidir" dedi. Referandumda 'hayır' oyu kullanmaktan vicdanen rahatsızlık duyacağının altını çizen Aras, partisinden gelecek her türlü tepkiye göğüs germeye hazır olduğunu söyledi.

'YA İSTİFA EDER, YA DA TÜZÜK NEYİ GEREKTİYORSA ONU YAPARIZ'

Aras'ın açıklamalarının ardından CHP Manisa Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri toplandı. CHP Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal, bir CHP'linin AK Parti'li bir üye ile beraber açıklamasının uygun bir davranış olmadığını belirterek, "14 yönetim kurulu üyemiz ile yaptığımız toplantıda, Aras'ı, Merkez İlçe Teşkilatı Eğitim Sekreterliği görevinden aldık. CHP, 12 Eylül'e kadar birçok komployla karşı karşıya kalacaktır. Bu oyun da bunlardan biridir. Hiçbir CHP'li, AK Parti İl Başkan Yardımcısı ile yanyana fotoğraf karelerine girip, basın toplantısı düzenlemez. Ama kendisinin CHP'li olduğunu iddia eden bu arkadaşımız bunu yapmıştır. İnanıyoruz ki bundan sonra kendisi gerekeni yapacaktır. Ne partisini ne de kendisini töhmet altında bırakmaz. ya istifa eder, ya da partimizin tüzüğü neyi gerektiriyorsa onu yaparız. Bizce bu bir kaçışın kamufle edilmiş halidir" dedi.

Bingş"l Yedisu Belediye Başkanı Şerif Memioğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingine katılarak 'evet' şapkası taktığı işin MYK tarafından kesin ihraş istemiyle Yşksek Disiplin Kurulu'na sevkedilmişti. Daha sonra Ankara milletvekili Eşref Erdem, Parti Meclisi'nde evet oyu kullanacağını açıklaması üzerine Yüksek Disiplin Kurulu'na sevkedilmiş, ancak Erdem bu sırada partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'de Bir 'Evet' Firesi Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement