CHP'den Balkan Türkleri İçin Araştırma İstemi - Son Dakika
Politika

CHP'den Balkan Türkleri İçin Araştırma İstemi

CHP\'den Balkan Türkleri İçin Araştırma İstemi

TBMM CHP,  Balkan ülkelerinde yaşayan Türkler'in ve Türkiye’ye göç eden Türk kökenli vatandaşların sorunlarının belirlenmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

28.06.2013 11:03

TBMM - CHP,  Balkan ülkelerinde yaşayan Türkler'in ve Türkiye'ye göç eden Türk kökenli vatandaşların sorunlarının belirlenmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde,  Balkan ülkelerinde yaşayan Türkler'in yanı sıra değişik tarihlerde Türkiye'ye göç edenTürk kökenli vatandaşların pek çok sorunla karşı karşıya bulunduğu belirtildi.

Bu sorunlardan birinin,  Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan soydaşların taşınmaz mallarını, geldikleri yerde bırakmaları olduğunun ifade edildiği gerekçede, bugüne kadar bu kişilere veya mirasçılarına, taşınmaz malları iade edilmediği gibi tazminat da ödenmediği vurgulandı.

Gerekçede, Balkanlar'da bulunan vakıf eserlerinin bugünkü durumunun da önemli sorunların başında geldiği; Türkçe eğitim sorunu nedeniyle Balkan ülkelerinde yaşayan Türklerin asimile olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğu kaydedildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'den Balkan Türkleri İçin Araştırma İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement