CHP'den İnternet Düzenlemesine Tepki - Son Dakika
Politika

CHP'den İnternet Düzenlemesine Tepki

CHP\'den İnternet Düzenlemesine Tepki

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, internet düzenlemesiyle igili olarak, “Toplumun geniş kesimlerinin ortak beklentisi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bu yasayı veto etmesidir” dedi.

10.02.2014 12:05

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, internet düzenlemesiyle igili olarak, "Toplumun geniş kesimlerinin ortak beklentisi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bu yasayı veto etmesidir" dedi.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında internet düzenlemesine ilişkin eleştirilerde bulunan Aykan Erdemir, internet yasaklarının Türkiye'nin Kopenhag Kriterleri'ni yerine getirmesinin önünde büyük bir engel olduğunu söyledi. Yeni uygulamanın AİHM'de yeni mahkumiyetlere sebep vereceğini savunan Erdemir, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bu yasayı veto etmesi gerektiğinin altını çizerek, "Çankaya vetosu Kopenhag öncesi son çıkıştır, Strazburg'daki yeni bir AİHM mahkumiyeti öncesi son çıkıştır, Brüksel'de AB tarafından üyelik sürecimize ilişkin verilebilecek olumsuz bir karar öncesi son çıkıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız bu akıl tutulmasına Çankaya'dan 'dur' demezse Türkiye'nin AB tam üyelik süreci kadar Avrupa Konseyi ve AGİT üyelikleri de zarar görecektir" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'den İnternet Düzenlemesine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement