CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, 4 Milletvekiliyle Birlikte Gümüşhane'de - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, 4 Milletvekiliyle Birlikte Gümüşhane'de

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, 4 Milletvekiliyle Birlikte Gümüşhane\'de

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, parti olarak yaptıkları son kamuoyu yoklamalarında Ekmeleddin İhsanoğlu’nun 2 puan geride olduğunu fakat buna rağmen seçimi birinci turda göğüsleyeceğine inandıklarını söyledi.

17.07.2014 22:12

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, parti olarak yaptıkları son kamuoyu yoklamalarında Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 2 puan geride olduğunu fakat buna rağmen seçimi birinci turda göğüsleyeceğine inandıklarını söyledi.

Beraberinde Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın ve Ordu Milletvekili İdris Yıldız'la birlikte partisi tarafından Gümüşhane'de düzenlenen iftar yemeğine katılan Akkaya, yemeğin ardından partililere seslendi.

İl Başkanı Atilla Sait Özdamar ve çok sayıda partilinin katıldığı yemekte konuşan Akkaya, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğuna vurgu yaparak, İslam aleminde birlik ve beraberlik ruhunun yaşanmadığını, Suriye'de ve Irak'ta Müslümanların birbirini katledişlerini gördüklerini ve yüreklerinin yandığını söyledi.

İsrail'in yaptığı saldırılara da değinen Akkaya, "Orada masum insanların öldürülmesi, özellikle çocukların öldürülmesini buradan bir kez daha nefret ve şiddetle kınıyoruz" dedi.

10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin çok önemli olduğuna vurgu yapan Akkaya, "Toplumu ayrıştıran, kutuplaştıran, mezhep üzerinden siyaset yapan, dini siyasete bulaştıran bir anlayıştan Cumhurbaşkanı olmaz. Arkasında şaibeleri olan, verilmemiş hesapları olan, alnı açık olmayan birisinden Cumhurbaşkanı adayı olmaz" ifadelerini kullandı.

Akkaya, bu ülkeyi seven insanlar olarak, toplumsal uzlaşmanın adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu CHP olarak, 7 partiyle birlikte desteklediklerini, bunun da Türkiye'de bir ilk olduğuna vurgu yapan Akkaya, "Toplumu kutuplaştırmayan, barışı önemseyen, uluslararası çevrelerde itibarı olan ve bu ülkeyi bizim istediğimiz ölçüde, yani Atatürk'ün bize bıraktığı 'Dünyada barış, yurtta barış' ilkesini şiar edinmiş bir anlayışla temsil edecek bir Cumhurbaşkanına ihtiyacımız var. Cumhurbaşkanı, Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkacak, yaşam kalitemizi artırmaya yönelik çabalarda olacak, siyaset içindeki çekişmelerde uzlaşmacı rolüyle bütünleştirici bir Cumhurbaşkanı profili sergileyecektir" dedi.

Adaletsiz bir seçim yarışıyla karşı karşıya olduklarını, bir tarafta devletin bütün imkanlarını kullanan bir aday, diğer tarafta da kendi olanaklarıyla, diğer partilerin kısıtlı olanaklarıyla bu yarışta mesafe almaya çalışan başka bir aday olduğunu savunan Akkaya, "Onun için bu adaletsizliğe karşı dur demek için sandığa gitmek gibi en önemli vatandaşlık görevimizi yapmamız gerek" diye konuştu.

CHP olarak son yaptırdıkları kamuoyu yoklamalarında Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 2 puan geride olmasına rağmen bu seçimi birinci turda göğüsleyeceğine inandığını belirten Akkaya, "Buna yeter ki inanalım. Yeter ki herkesi sandığa gitmeye ikna edelim. Biz bu ülkedeki her vatandaşımızı kimliğine bakmadan, neye inandığına bakmadan, sadece insan olduğu için seviyoruz. CHP olarak bizim kıblemiz insana dönüktür. İnsanın olduğu hayat vardır ve o hayatı güzelleştirmek bizim boynumuzun borcudur" ifadelerini kullandı.

Akkaya ve beraberindeki heyet, iftar programının ardından esnaf ve park ziyareti gerçekleştirdi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, 4 Milletvekiliyle Birlikte Gümüşhane'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement