CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir'de - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir'de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin geçmişte de bugün de demokrasiyi savunduğunu belirterek, "Gazetecilik yaptığı dönemde CHP'yi en sert eleştirenlerden bazıları bugün hapiste.

04.11.2016 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin geçmişte de bugün de demokrasiyi savunduğunu belirterek, "Gazetecilik yaptığı dönemde CHP'yi en sert eleştirenlerden bazıları bugün hapiste. Hapse düşen gazetecileri savunan yine biziz. Çünkü biz düşünce özgürlüğüne inanıyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, eskiden DGM binası olarak kullanılan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Meslek Fabrikası'na dönüştürülen binanın hizmete açılış törenine katıldı.

Belediye başkanının bu arsada gökdelen yaptırmadığını, kenti ve halkı düşünerek meslek fabrikası olarak hizmete açtığını ifade eden Kılıçdaroğlu, CHP olarak halka hizmet etmekten mutlu olduklarını söyledi.

Cumhuriyet gazetesine ilişkin soruşturmaya değinen Kılıçdaroğlu, gazetenin "Cumhuriyetle yaşıt bir gazeteyiz, medya dünyasının akademisiyiz" yaklaşımı olan ve diğer medya kuruluşlarından ayrılan bir yapısının bulunduğunu, farklı görüşte dahi olsa her aydın tarafından takip edildiğini anlattı.

Kılıçdaroğlu, "Yöneticilerini, yazarlarını gözaltına aldılar, '5 gün avukatları ile görüşmeyecek' diye karar aldılar. Oysa bir gün önce çıkardıkları kanun hükmünde kararnamede bu süre bir gündü. Kimse hukukun, hukukun üstünlüğünü dinlemiyor." dedi.

Bir ülkenin medyası özgür değilse halkının da özgür olamayacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Cumhuriyet kendisine yakışan bir tavırla elinden gelen her çabayı göstermiştir ve gösterecektir. 12 Mart döneminde, 12 Eylül döneminde ve 15 Temmuz'dan sonra yani bütün darbe dönemlerinde Cumhuriyet gazetesi hep bedel ödemiştir. Yazarları öldürülmüştür, kısıtlama getirilmiştir, hapislere atılmıştır bazı yazarları. Ama onlar inandıkları aydınlanma yolundan geri dönmemişlerdir. Onlar Mustafa Kemal'in çizdiği çizgiden ödün vermemişlerdir. Eğer bugün bir bedel ödenecekse, onlar bu ülkenin aydınlığa kavuşması için bedel ödemeye razı olmuşlardır. Bu ülkenin aydınları, demokrasiden yana olan tavrımızı kararlılıkla sürdürmeliyiz. Hukukun üstünlüğünden yana olan tavrımızı kararlılıkla sürdürmeliyiz."

Kılıçdaroğlu, gazetecilik yaptıkları dönemde CHP'yi en sert eleştirenlerden bazılarının bugün hapiste olduğuna vurgu yaparak, şu ifadeleri kullandı:

"Hapse düşen gazetecileri savunan yine biziz. Çünkü biz düşünce özgürlüğüne inanıyoruz. CHP geçmişte de bugün de demokrasiyi savundu. Ama bir garabet var bu işin içinde. Cumhuriyet soruşturmasını yapan savcı, FETÖ davasını sanığı. Akıl almıyor değil mi? Mantık da almıyor. FETÖ dolayısıyla yargılanan bir kişi, Cumhuriyet soruşturmasını yürüten kişi. Bunu bir gazeteci arkadaşımız ortaya çıkardı. Ne yapılması gerekir, o gazeteci arkadaşımıza şükran borcumuzu iletmemiz gerekiyor. Peki ne yapıyorlar, bunu ortaya çıkaran gazeteci hakkında soruşturma açıyorlar. Gerçekten aklın alacağı şey değil. Bu ülkeden olan bitenin ne olduğunu öğrenmek için özel bir çaba harcamak gerekir. Onlar farklı düşünüyorlar, biz farklı düşünüyoruz."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise binanın 108 sene önce un fabrikası olarak yapıldığını ve uzun süre bu şekilde, daha sonra ise Devlet Güvenlik Mahkemesi olarak hizmet verdiğini, kalemlerin kırıldığını ifade ederek "Şimdi aydınlık bir gelecek için, gençlerimizin meslek edinmeleri için bir eğitim merkezi olacak." dedi.

Meslek edinmek isteyen gençleri Meslek Fabrikası'na davet eden Kocaoğlu, "Buyursunlar gelsinler, yeteneklerine göre hangi kursları alması gerektiğini belirleyeceğiz ve yüzde 90 oranında iş imkanı sağlanacak. Türkiye'de işsizlik sorunu var ama her fabrikanın, turistik tesisin nitelikli elemana ihtiyacı var. Önemli olan bu ikisini karşılaştırmak, arz talep dengesini kurmak ve nitelikli işgücünü yetiştirmek." diye konuştu.

Konuşmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası'nın açılışı yapıldı, eğitimi tamamlayan kursiyerlere de sertifikaları verildi.

Törene katılan CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP'li İzmir milletvekilleri ve diğer davetliler, Kılıçdaroğlu ile birlikte binayı gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement