CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, İktidar partisinin terör üzerinden CHP'ye çamur atmaya çalıştığını öne sürerek, "Bunu kendilerine bir marifet sayıyorlar.

03.04.2015 12:53

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, İktidar partisinin terör üzerinden CHP'ye çamur atmaya çalıştığını öne sürerek, "Bunu kendilerine bir marifet sayıyorlar. Her türlü güvenlik tedbirleri ellerinde ama terör olduğunda CHP'ye çamur atıyorlar. Yok öyle yağma" dedi.

Gök, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, görüşmeleri devam eden İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili tasarıya, CHP'nin ısrarlı tutumu sonucu, maden ocaklarında yaşam odalarını zorunlu hale getiren maddenin eklendiğini ifade etti. Gök, söz konusu tasarının vatandaşın lehine olacak şekilde düzenlenmesi için çaba sarf edeceklerini kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Meli Gökçek arasında bir tartışma yaşandığını ve bu tartışmada söylenenlerin üzerinin kapatılamayacağını belirten Gök, şunları söyledi:

"Gökçek, Twitter'de, kendisi ile ilgili imada bulunan kişileri bile mahkemeye verdi. Bu nedenle yüzlerce kişi mahkemelerde sürünmektedir.

'Arınç hakkında dava açacağım' diyen Gökçek'e sesleniyorum: Eğer haysiyetliysen, Arınç hakkında dava açarsın. Sana bir hafta süre veriyorum. ya haysiyetlisin ya değilsin. ya şerefli onurlu olacaksın ya da olmayacaksın. Mazlum insanlara karşı dava açarak gücünü gösterdiğini zannediyorsan, hodri meydan. Eğer dava açmazsan, senin şerefini, onurunu sorgulayacağız."

-"CHP'ye çamur atıyorlar"

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesine değinen Gök, cenaze evinin bile siyasi propagandaya dönüştürüldüğünü iddia etti. Gök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, söz konusu taziye evine miting havası içinde, kalabalıklar eşliğinde gittiğini savundu.

İktidar partisinin terör üzerinden CHP'ye çamur atmaya çalıştığını öne süren Gök, "Bunu kendilerine bir marifet sayıyorlar. Her türlü güvenlik tedbirleri ellerinde ama terör olduğunda CHP'ye çamur atıyorlar. Yok öyle yağma" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Kiraz'ın cenaze töreninin yapıldığı cami avlusuna gazetecilerin girmesini yasaklattığını belirten Gök, "Bu nasıl bir aymazlıktır? Allah'ın evine girmeyi de mi sen planlayacaksın? Nasıl böyle bir talimat verirsin? Böyle bir yasak 12 Eylül rejiminde bile olmadı" diye konuştu.

Gök, dün TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerde, teröre karşı ortak bir bildiri yayımlamayı teklif ettiğini, ancak diğer siyasi partilerin bu konudaki yaklaşımlarının müsbet olmaması nedeniyle ortak bir metin üretilemediğini ifade etti.

-" Türkiye'den yüzlerce kişi IŞİD'e katılıyor"

Levent Gök, Türkiye'den yüzlerce kişinin DAEŞ'e katıldığını, buna rağmen bir önlem alınmadığını savundu. Gök, bu konudaki mağdurlardan birinin de Sincan ilçesinde yaşayan Alaaddin Ercan olduğunu belirterek, Ercan'a söz verdi.

Ercan, ailesinde 21 kişinin DAEŞ'e katıldığını, bunlardan 5'inin öldürüldüğünü söyledi. Kendisinin de tehdit edildiğini anlatan Ercan, "Bu nedenle koruma verildi. Çoluk çocuk sabaha kadar nöbet tutuyoruz. Benimle aynı durumda olan çok sayıda insan var" dedi.

Bu konuda yetkililere de başvurduklarını ancak olumlu bir gelişme yaşanmadığını belirten Ercan, "IŞİD'e katılan öz kardeşlerim bile beni tehdit ediyor. Sincan'da insanların beyinlerini yıkıyorlar. Mantar gibi türüyorlar. Diyanet'e gittim. 'IŞİD'in yaptıkları doğru mudur değil midir bir fetva verin' dedim. Fetva vermiyorlar" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement