CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sarıgül Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sarıgül Açıklaması

"Kin, nefret, sevgisizlik dönemi bitecek, sevgi, barış, dostluk dönemi başlayacak.

09.03.2014 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, "Kin, nefret, sevgisizlik dönemi bitecek, sevgi, barış, dostluk dönemi başlayacak. Asla ötekimiz olmayacak, yurttaşlarımızın yüzde 100'ünü kucaklayacağız" dedi.

Sarıgül, Point Otel'de düzenlediği basın toplantısında, İstanbul için hazırladığı 200 projeden 28'ini açıkladı.

Projelerin yaklaşık 2 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu söyleyen Sarıgül, "İstanbul'un tüm sorunlarını değerli bilim insanlarıyla, uzmanlarla masaya yatırdık. Yaklaşık 200 proje oluşturduk" ifadesini kullandı.

Sarıgül, İstanbul'un 20 yıldır aynı anlayış tarafından yönetildiğini dile getirerek, kentin yeni bir ses, yeni bir nefes, yeni bir enerji aradığını kaydetti.

İstanbul'da 30 Mart'tan itibaren "Benim doğrularım" döneminin biteceğini ve "Kentin doğruları" döneminin başlayacağını ifade eden Sarıgül, "Kin, nefret, sevgisizlik dönemi bitecek, sevgi, barış, dostluk dönemi başlayacak. Asla ötekimiz olmayacak, yurttaşlarımızın yüzde 100'ünü kucaklayacağız. 30 Mart'tan itibaren İstanbul'da adamı olanın değil, hak edenin işini yapacağız. Bireylerin değil, toplumun çıkarına hizmet edeceğiz. Doğanın, bilimin, hukukun onaylamadığı, halkın yararına olmayan hiçbir projeye imza atmayacağız" diye konuştu.

Sarıgül, çılgın değil, akıllı projeleriyle sorun değil, çözüm üreteceklerini iddia ederek, "Sadece bize ulaşanların değil, bize ulaşamayanların da haklarını, hukuklarını koruyacağız. Demokratik, katılımcı, etkin, şeffaf bir yönetim sergileyeceğiz. İstanbul'u, İstanbul'dan yöneteceğiz. Belediyede çalışan hiçbir arkadaşımızın işiyle, aşıyla oynamayacağız" ifadelerini kullandı.

Projeleri hakkında bilgi veren Sarıgül, İstanbul'da planlı gelişim dönemini başlatacaklarını, tüm fiziksel, sosyal, ekonomik planları güncelleyeceklerini vurguladı.

"Kentsel dönüşüm değil, kentsel gelişim"

Kentsel dönüşümü yıkım ve mutsuzluk olmaktan çıkaracaklarını ve kentsel gelişimde yurttaşların tüm haklarını koruyacaklarını söyleyen Sarıgül, tapu ve 2-B'den kaynaklanan sorunları çözeceklerini, İstanbul'u depreme karşı hazırlıklı hale getireceklerini belirtti.

İstanbul'un ulaşımında metroya ve raylı sisteme öncelik vereceklerini anlatan Sarıgül, "Raylı sistemin toplu ulaşımdaki payı yüzde 20. Biz raylı sistemin payını hızla  yüzde 50'ye çıkaracağız" dedi.

Sarıgül, deniz ulaşımını güçlendireceklerini belirterek, deniz suyunun da arıtılarak kullanılacağını, musluk suyunu içilir hale getireceklerini aktardı.

İstanbul'a dünya ölçeğinde 2 büyük kent parkı yapacaklarını dile getirerek, kesintisiz yaya ve bisiklet yolları oluşturacaklarını anlattı.

Sarıgül, İstanbul'un, kültür ve turizmin başkenti olacağını belirterek, Anadolu yakasına bir kongre merkezi yapacaklarını söyledi.

Kruvaziyer liman projesini tamamlayacaklarını ifade eden Sarıgül, bugün 10 milyon olan turist sayısını da 25 milyona çıkarmayı ve İstanbul'un turizm gelirlerini hızla artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

-"Gezi Parkı park olarak kalacak"

Kent meydanlarının, demokrasi, özgürlük, kültür ve sanat mekanları olduğuna işaret eden Sarıgül, Taksim, Kadıköy, Üsküdar, Aksaray, Beyazıt ve Beşiktaş meydanlarını yeniden düzenleyeceklerini bildirdi.

Gezi Parkı'nın ise park olarak kalacağını vurgulayan Sarıgül, İstanbul'a 3 büyük kültür merkezi kazandıracaklarını, ilçelerde ve mahallelerde, yaşam, spor, kültür ve sağlık merkezleriyle kreşler ve etüt evleri yapacaklarını anlattı.

Gençlerin kent yönetimine mutlaka katılacağını dile getiren Sarıgül, amatör spor kulüplerini de destekleyeceklerini vurguladı.

Toplantıda daha sonra, Sarıgül'ün seçim çalışmaları için hazırladığı reklam filmi ile projelerin tanıtım filmi gösterildi.

Oyların sayımı

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kağan Salıcı, bir gazetecinin "Oyların sayılmasında bir kaygınız var mı? Varsa bunun için özel bir çalışmanız olacak mı?" sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"Oyların sayılması konusunda bir kaygımız var. Bunun için bizim de bir çalışmamız olacak. Her sandığın başında iki partili arkadaşımız, her okulda bir avukat olacak şekilde çalışmalarımızı yürüttük. Kazara elektrikler ya da sular kesilirse ben il başkanı olarak o sandıkların başında bin kişiyle oturmaya söz veriyorum. Elektrikler gelinceye kadar Türkiye'nin seçim namusunu korumak için CHP'liler o sandıklarda oturacaklar." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sarıgül Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:52 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:37 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar
    00:48 Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar

    Yerel seçimlerde AK Parti'den CHP'ye geçen Afyonkarahisar'da çiçeği burnunda Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye binasının pek çok yerinde gizli kamera ve böcek bulunduğunu söyledi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu
    00:24 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Sosyalistler, Yeşiller ve Demokratlar (SOC) Grubu Başkanı Frank Schwabe'nin davetiyle Fransa'nın Strazburg kentine gitti. Özel, grup toplantısına katıldı, üyelerle görüştü ve eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir araya geldi.

  • ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi
    00:23 ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi

    ABD Başkanı Joe Biden, Pensilvanya'nın Scranton kentine yaptığı ziyarette İkinci Dünya Savaşı sırasında Pasifik harekâtında görev yapan amcasının savaş anıtını ziyaret etti. Biden, amcasının uçağının düşmesinin ardından Yeni Gine'de yamyamlar tarafından yenildiğini ima etti. Askeri kayıtlar ise uçağın Pasifik üzerinde kaybolduğunu gösteriyor.


Advertisement