Doğu Ekspresinde fiyatlar uçunca milletvekili bakanlığa seslendi - Son Dakika
Politika

Doğu Ekspresinde fiyatlar uçunca milletvekili bakanlığa seslendi

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Doğu Ekspresi bilet fiyatlarının yüksekliğine ilişkin olarak açıklama yaptı. Alp, bilet fiyatlarının ulaşılabilir bir düzeye getirilmesini ve Karaurgan için biletlerin tren içerisinden satın alınmasını talep etti.

11.03.2024 13:54  Güncelleme: 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Doğu Ekspresi bilet fiyatlarındaki yükselişle ilgili yaptığı açıklamada Kars'taki öğrencilerin ve emeklilerin doğu seferinden mahrum kaldıklarını söyleyerek Ulaştırma Bakanlığı'na seslendi.

"ERZURUM İLE KARS ULAŞIMI KESİLDİ"

Alp, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Karaurgan Durağı'nda köylülerle beraber açıklama yaparak "Doğu Ekspresi bilet fiyatlarının muhakkak eskisi gibi ulaşılabilir bir düzeye getirilmesini, Karaurgan için de biletlerin tren içerisinden satın alınmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kentte çok iyi giden uygulamanın Kars'ı kalkındırdığını ancak fiyatların yükselmesiyle bozulmaya başlandığını söyleyen Alp, sözlerine şöyle devam etti:

"Karaurgan halkının tren ulaşımı maalesef kesilmiş durumda. Çünkü artık eskisi gibi içerden bilet alamıyorlar ancak internet yoluyla bilet alabiliyorlar. Burada çok ciddi bir internet sorunu var. Özellikle yaşlı vatandaşlarımızın internete erişimi çok zor. İnternete erişebilenlerin de kartla ödeme imkanı yok. Bu yüzden trenlerden bilet alamıyorlar ve Erzurum- Kars ile ulaşımı kesilmiş durumda.

"BİLETLERİN TREN İÇİNDEN ALINMASINI TALEP EDİYORUZ"

Sadece Karaurgan halkının değil, bütün Kars'ın ortak bir sorunu var. O da Doğu Ekspresi bilet fiyatlarının maalesef Avrupa ile kıyaslanır bir hale gelmiş olması.

İnsanlar Doğu Ekspresi ile Kars'a gelmeye başladı. Kars kalkınmaya başladı, turizmi artmaya başladı, esnafımız satış yapmaya başladı. Fakat Ulaştırma Bakanlığı çok iyi giden bu uygulamayı da maalesef bozdu. Çünkü gidiş-geliş bilet fiyatları 25 bin liraya ulaştı. Artık ne öğrencilerimiz ne yaşlılarımız ne emeklilerimiz Doğu seferinden mahrum kaldılar. Doğu Ekspresi bilet fiyatlarının muhakkak eskisi gibi ulaşılabilir bir düzeye getirilmesini, Karaurgan için de biletlerin tren içerisinden satın alınmasını talep ediyoruz."

Doğu Ekspresinde fiyatlar uçunca milletvekili bakanlığa seslendi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika Doğu Ekspresinde fiyatlar uçunca milletvekili bakanlığa seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • süleyman hakan gökşen: O HA, O HA YANİ...DEVLET BUNU YAPARSA ÖZEL SEKTÖR KATMERLİSİNİ YAPAR...TREN MASRAFI NEDİR ? BU FİYATI NEYE GÖRE BELİRLEDİNİZ? SONRA DA TÜİK ENFLASYON AÇIKLAMASI YAPIYOR YILLIK YÜZDE 67 106 6 Yanıtla
  • Zafer El: devletin değil arkadaşlar bunu ne zaman kabulleneceksiniz yıllar oldu satilali günaydın uyanın artık adı devlet 42 3 Yanıtla
  • V. A.: Trende neden satılsın yahu.. ankaraya mı geleceğim bileti almak için, ve seyehat 2 hafta sonra, geri mi dönelim bileti alıp.. Alla alla.. seferleri 20 katına çıkarın 2 saat arayla cıksın trenler stabıl hızda bırbıryle sinyalizsyon içinde.. sistemler çalışır insanlara bırakırsan pilin biter. 11 6 Yanıtla

Advertisement