CHP'li Dokuzcan Yarın Hakkari'de - Son Dakika
Politika

CHP'li Dokuzcan Yarın Hakkari'de

CHP\'li Dokuzcan Yarın Hakkari\'de

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ve beraberindeki kadın kolları başkan yardımcıları Hakkari’ye geldi.

26.09.2014 17:25

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ve beraberindeki kadın kolları başkan yardımcıları Hakkari'ye geldi.

CHP Hakkari İl Başkanı Mehmet Baş'ı ziyaret eden CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ve beraberindekiler burada bir süre kadınlarla sohbet etti. Gelişleriyle ilgili açıklama yapan Dokuzcan, özellikle son dönemlerde korku ve şiddet üzerinde kurulmuş siyasete karşı kadın gücünü, duyarlılığını ve sevgisini öne çıkaracak bir çalışma gerçekleştirmek amacıyla bölgede ziyaretlerde bulunduklarını söyledi.

Dokuzcan, yaklaşan genel seçim nedeniyle, örgütsel çalışmaları daha güçlü hale getirmek, hem de gittiğimiz illerde yerelde yaşanan sorunları kadın kardeşlerimizle bir araya gelerek çözme, yerinde politikalar oluşturmak istediklerini belirterek "Özellikle son dönemlerde korku ve şiddet üzerinde kurulmuş siyasete karşı kadın, gücünü, duyarlılığını ve sevgisini öne çıkaracak bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Türkiye'nin aydınlık geleceğine katkı sunacak çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

"İKİ YÜZLÜ SİYASET YAPILIYOR"

Dokuzcan, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi yakınlarında bulunan Kobani'de yaşananların dünya ve Türkiye'nin gündeminde olduğunu söyleyerek hükümetin IŞİD terör örgütüne karşı tavrını samimi buluyor musunuz? sorusuna şöyle karşılık verdi: "Derinlikten bir stratejilikten sıfır sorunlu komşudan geldiğimiz noktanın kıyaslamasını yaptığımızda söylenecek şey yaşanan şeydir. Yani bu siyaseti iki yüzlü buluyorum. Kadınlar, çocuklar ve insanlık açısından yaşanan bir drama su taşınmıştır."

"KOBANİ SINIRINA GİDECEĞİZ"

Yakında Kobani sınırına gideceklerini belirten Dokuzcan, "Yaşadığımız coğrafyada çok önemli bir sorun var. Yaşanan sıkıntılar, vahşete varan olaylar yaşanıyor. Bu olayları yüreği açık insanların kabul etmesi mümkün değildir. CHP orada bir çalışma içerisindedir. Bizim vekillerimiz de orada idi. Biz de yakında oraya gideceğiz. Şiddetin ve savaşın olduğu yerde en çok etkilenen kadın ve çocuklardır. Biz daha önce Suriye, Irak ve Ezidilerin kampında yaptığımız çalışmalarda savaştan en çok kadın ve çocuklar etkileniyor. Yaşananlar insanlık açısından kabul edilecek bir yanı yoktur. Ötekileştiren bir zihniyete karşı insanların yanında olacağız" dedi.

"HAKKARİ KADIN FUTBOL TAKIMINA SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Hakkari Kadın Futbol Takımı Hocası Cemile Timur da, Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan'la görüşerek takımları için destek istedi. Hakkari'nin spor ile kalkınması gerektiğini belirten Dokuzcan, kadın futbol takımını desteklemek için gereği neyse yapacağı sözünü verdi. Ankara'da Hakkari gecesi düzenleyerek kadın futbol takımına destek sağlayacaklarını ifade eden Dokuzcan, ekonomik sıkıntılar yaşayan takım kendisini finanse etmesi için gereken neyse yapacaklarını belirtti. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Dokuzcan Yarın Hakkari'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement