CHP'li Erdem: "Cumhuriyet Bu Topraklarda Herkesin İnancını Özgür Bir Şekilde Yaşamasını Sağlamıştır" - Son Dakika
Politika

CHP'li Erdem: "Cumhuriyet Bu Topraklarda Herkesin İnancını Özgür Bir Şekilde Yaşamasını Sağlamıştır"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Eren Erdem, "Bu cumhuriyet, bu topraklarda herkesin inancını özgür bir şekilde yaşamasını sağlamıştır” dedi.

04.05.2016 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Eren Erdem, "Bu cumhuriyet, bu topraklarda herkesin inancını özgür bir şekilde yaşamasını sağlamıştır" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Cumhuriyet tarihinin en talihsiz açıklamalardan birinin yapıldığını belirterek TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın konuşmasını hatırlatan Erdem, "Ben de kendisine nazitivist diyorum. Bu arkadaş pozitivistin ne olduğunu bilmiyor, bilmesini de beklemiyorum. Böyle bir dağarcığı yok. Ama diyor ya, 'pozitivistler ayetler elle tutulmadığı için inanmazlar'. Akşama kadar ayet okuyup işkembesini kul hakkıyla dolduranlardan çok daha evla ve hayırlıdır. Hiçbir şekilde bu anlayışın inancımızı, dinimizi istismar etmesine, sömürmesine müsaade etmeyeceğiz. Sayın Kahraman, cumhuriyeti kuran kadroların dinsiz olduğunu söylüyor. Kendileri de dinli olsa gerek. Şimdi soruyorum; Sayın İsmail Kahraman pozitivizmi bilmediği gibi İslam'ın kaynaklarını, Kur'an'ı da bilmiyor. Pozitivistler ayetleri elle tutamadıkları için reddediyorlarmış ya, kendisi Kur'an'ın ayetlerini okuyup tatbik ediyor muymuş" ifadelerini kullandı.

Bakara Suresi'nin muhtelif ayetlerinde yetim hakkından bahsedildiğini hatırlatan Erdem, "Sayın İsmail Kahraman'a göre cumhuriyeti kuranlar dinsizdi. Amerikan emperyalizminin 6. Filosu'nu protesto edenleri dövenler dinli miydi? Amerikan emperyalizmini, yani Irak'ta bir milyondan fazla Müslüman kardeşimizi katleden bir anlayışın filolarını protesto edenleri dövdürenler dinli miydi? İsmail Kahraman denilen şahıs o gün 6. Filo'yu protesto edenleri dövdürmüş, bıçaklatmış, linç ettirmişti. Kıblesi Amerika olanların bize din dersi vermesine müsaade etmeyeceğiz. Kıblesi emperyalizm olanların bize din dersi vermesine müsaade etmeyeceğiz. Kıblesi para olanların, iktidar olanların, servet olanların bize din dersi vermesine müsaade etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

İslam'ın bin 400 yıllık tarihi içinde en fazla zarar veren anlayışın bu anlayış olduğunu söyleyen Erdem, "İslam tarihinde iki defa kaçak saray yapılmıştır. Birincisi, Şam'da Muaviye yapmıştır, adı Yeşil Saray'dır. Feymanların üzerine konarak, halkın sahip olduğu malların üstüne konarak, o dönemin en şatafatlı sarayını yaptırmıştır. Sarayın yerinden yapılış şekline kadar tamamı kaçaktır ve usulsüzdür. Hatta bu sarayın yapılışından dolayı bu anlayışın nefret ettiği fakat Peygamber Efendimizin 'Onun namı göklerde yerdekinden daha evladır' dediği Ebu Zer Fahri, 'Bu sarayı kendi paranla yaptırdıysan israftır, halkın parasıyla yaptırdıysan haramdır. Derhal bu sarayı yık' dediği için Ebuzer'i bu zihniyet sürgün ettirmiştir. İkinci kaçak sarayı o anlayışın bugünkü temsilcisi olan anlayış yaptırmıştır. O anlayış bugünkü Ebuzer'leri mahkum ettirmekte, linç ettirmekte, havuz bataklığı içinde hınca hınç bir öfkeyle onları yok ettirmeye çalışmakta ve aynı zamanda parlamentodan sokaklara kadar şiddetin kurumsallaşmasını sağlamaktadır. Bu anlayış ikinci Muaviye, Ebuzer'i sürgün ettiren anlayıştır. Bizim bu anlayıştan öğreneceğimiz dindarlık söz konusu olamaz. Biz dini Kur'an'dan, peygamberden, onun sahabelerinden, onun etrafındaki mübarek insanlardan öğrendik, onlardan öğrendiklerimize göre yaşamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Erdem şunları kaydetti:

"'Cumhuriyeti kuranlar dinsizdi'. Soruyorum, 'Ezan-ı Muhammedi okunuyorsa, bunun birinci derecede sorumlusu kimdir? Cumhuriyeti kuran, Kurtuluş Savaşı'nı veren, Çanakkale'de yedi düvel emperyalizmle mücadele eden ve Birinci İnönü, İkinci İnönü, Sakarya, Dumlupınar Muhabereleri'nde canını veren aziz şehitler ve şehitlerin kanıyla bu topraklarda yeşeren modern cumhuriyettir. Bu cumhuriyet, bu topraklarda herkesin inancını özgür bir şekilde yaşamasını sağlamıştır. Bugün de aynı şekilde, amaçla bütün inançların özgür bir şeklide yaşaması adına cumhuriyeti çok daha demokratik bir platform olma, daha da demokratikleştirmeye, parlamenter sistemi daha demokratik seviyeye taşımamız gerekirken biz cumhuriyetin dinsizlik olduğunu söylüyoruz." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Erdem: 'Cumhuriyet Bu Topraklarda Herkesin İnancını Özgür Bir Şekilde Yaşamasını Sağlamıştır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu
    23:43 Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova yetkilileri, Türk toplumu ve iş insanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca Osmanlı'nın üçüncü padişahı I. Murad'ın türbesini ziyaret etti ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü Komutanı ile görüştü. Serim, ziyaretini TİKA'nın iftar programıyla tamamladı ve yarın Prizren ve Mamuşa belediyelerini ziyaret edecek.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mehmet Selim Kiraz anısına iftar programında konuştu
    23:36 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mehmet Selim Kiraz anısına iftar programında konuştu

    Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz anısına düzenlenen iftar programında hakim ve savcılarla bir araya gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit savcının emanetine sahip çıkma noktasında mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. Tunç, adaletin tecellisi için yapılan fiziksel ve yargı reformlarına değinerek, hukuk fakültelerinde yapılan değişikliklerin savunmayı güçlendireceğine inandıklarını ifade etti.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.


Advertisement