CHP'li Erdemir: "Artık Vatandaşlarımızın Hepsi Dinlendiği Kanaatindedir" - Son Dakika
Politika

CHP'li Erdemir: "Artık Vatandaşlarımızın Hepsi Dinlendiği Kanaatindedir"

CHP\'li Erdemir: "Artık Vatandaşlarımızın Hepsi Dinlendiği Kanaatindedir"

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, “Artık vatandaşlarımızın hepsi dinlendiği kanaatindedir.

24.02.2014 12:06

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, "Artık vatandaşlarımızın hepsi dinlendiği kanaatindedir. Dinlenmemeyi bir hakaret olarak algılamaktadır" dedi.

TBMM'de Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı, eski ve yeni başkanları ile birlikte düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularına cevap veren Aykan Erdemir, Meclis ana binada bulunan basın bürolarının Meclis içinde yapılan bir başka binaya taşınacağı iddiası ile ilgili basının bir binadan diğer binaya sürgün edildiğini belirtti. Erdemir, "Bu Türkiye'de basın üzerindeki baskı, susturma politikalarının herhalde yeni bir halkası. İnternet Yasası yeterli gelmemiş olacak ki, MİT Yasası'ndaki yüksek cezalar yeterli gelmemiş olacak ki, basının Meclis'in işleyişi ile bağlantısını koparma çabası olarak görüyorum. Özgür basın en baskıcı rejimlerde dahi büyük bedeller ödeyerek yaptı. Bir binadan diğer binaya sürgün ederek Türkiye'de basını susturabileceklerini sanmıyorum" diye konuştu.

Paralel yapının 7 bin kişiyi dinlediği iddiasıyla ilgili soru üzerine Erdemir, "Artık vatandaşlarımızın hepsi dinlendiği kanaatindedir. Dinlenmemeyi bir hakaret olarak algılamaktadır. Dinlenmiyor olmak, bugünkü haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı çıkmayan bir profilin yansıması olarak algılanmaktadır" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Erdemir: 'Artık Vatandaşlarımızın Hepsi Dinlendiği Kanaatindedir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement