CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, başbakan yardımcılarının bakanlar arasından seçilmesi gerektiğini savunarak, mevcut başbakan yardımcılarının bakan olmadan bu göreve atandıklarını bunun da hukuka aykırı olduğunu ileri sürdü.
Tanal, konuya ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Anayasaya göre, başbakan yardımcılarının, Bakanlar Kurulu listesindeki bakanlar arasından atanması gerektiğini savunan Tanal, başbakan yardımcılarının bu listenin dışından atandığını söyledi. Bakan olmayan bir kişinin Bakanlar Kurulunda yer almasının hukuka aykırı olduğunu savunan Tanal, başbakan yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ, Ali Babacan'ın bakan olarak atanmadan Başbakan yardımcılığıyla görevlendirildiğini ifade etti.
Tanal, bu nedenle Bakanlar Kurulu'nun aldığı kararların yok hükmünde olduğunu savundu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının harekete geçmesi gerektiğini belirten Tanal, sorunun çözümü için yeni bakanlıklar oluşturularak başbakan yardımcılarının önce bakan olarak atamalarının yapılması gerektiğini söyledi. - ANKARA
Son Dakika › Politika › CHP'li Tanal'dan Başbakan Yardımcılığı Atamalarının Hukuka Aykırı Olduğu İddiası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?