CHP'li Tezcan'dan 'Başkanlık Sistemi' Eleştirisi - Son Dakika
Politika

CHP'li Tezcan'dan 'Başkanlık Sistemi' Eleştirisi

CHP\'li Tezcan\'dan \'Başkanlık Sistemi\' Eleştirisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obama'dan daha yetkili bir başkanlık sistemi isteğini ve sivil diktatör olmaya çalıştığını öne sürdü.

09.02.2013 16:58

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obama'dan daha yetkili bir başkanlık sistemi isteğini ve sivil diktatör olmaya çalıştığını öne sürdü.

Partisinin Amasya İl Başkanlığı'na yaptığı ziyarette konuşan Tezcan, "Başkanlık rejimi Türkiye'de hangi problemi çözmek için getiriliyor. Bir kişinin problemini çözecek. Recep Tayyip Erdoğan'ın problemini çözecek. Kendi elinde, bütün yetkileri kendi elinde topladığı bir sivil diktatör olmaya çalışıyor. Bu sevdada cumhurbaşkanı, yetkili bir cumhurbaşkanı, etkili, yetkili yasama yürütme, yargı bütün güçleri kendi kontrolünde toplayacağı, Türkiye'nin tek adam olma sevdasındaki bir kişinin problemini çözmek üzere bir ülkenin içine girdiği krizi, sürüklendiği krizi, uğraştığı konuyu düşünebiliyor musunuz? Obama'dan daha yetkili bir başkanlık sistemi istiyor" dedi.

Balyoz Darbe Planı davası sanığı emekli Orgeneral Ergin Saygun'un tahliyesini de değerlendiren Tezcan, "Sadece şunu sormak lazım. Başbakan arayıp 'geçmiş olsun' dilemiş. Tahliye olmak için ölüm döşeğine yatmak mı gerekir? Tahliye olmak için ölümden dönmek mi gerekir? Tahliye olmak için o zindanlarda insanı önce ölümün kıyısına getirip, orada bırakmak mı gerekir? Vicdanın olmadığı yerde adalet olmaz. Namuslu yargıçlara, hukuk adamlarına hakimlik, yargıçlık, savcılık yapmayı zehir ettiler. Deniz Feneri savcıları namusluca o yolsuzluğu soruştururken, o savcıları görevden aldıkları gibi mahkeme kapısında sanık yaptılar. Silivri davalarındaki hukuksuzluklara itiraz eden mahkeme başkanına yapmadıklarını bırakmadılar" diye konuştu.

Tezcan'a ildeki incelemeleri sırasında CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, Merkez İlçe Başkanı Reşat Karagöz ve diğer parti yöneticileri de eşlik etti. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Tezcan'dan 'Başkanlık Sistemi' Eleştirisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement