CHP, Meclisi Olağanüstü Toplantıya Çağırıyor - Son Dakika
Politika

CHP, Meclisi Olağanüstü Toplantıya Çağırıyor

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni olağanüstü toplantıya çağırdıklarını açıkladı. Günaydın, ek motorlu taşıt vergisiyle ilgili Anayasa Mahkemesi'ne başvurduklarını ve umutlarının bu verginin iptal edilmesi olduğunu belirtti. Ayrıca, Akbelen ormanlarının incelenmesi için Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdıklarını ifade etti.

02.08.2023 19:44

Geçtiğimiz haftalarda vergi zamlarını görüşmek için TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağıran CHP, bir kez daha harekete geçti. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Akbelen ormanlarının incelenmesi için TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdıklarını söyledi.

CHP, EK MOTORLU TAŞIT VERGİSİNİ AYM'YE GÖTÜRDÜ

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Günaydın, ek motorlu taşıt vergisine ilişkin teklifin maddesini Anayasa Mahkemesi'ne götürdüklerini belirtti. CHP'li Günaydın, "Anayasa Mahkemesi ilk inceleme toplantısını yapmış, esastan inceleme kararı vermiş. Umuyoruz ki ilk taksit ödemelerinden evvel Anayasa Mahkemesi bu konuda iptal kararı verir, bu haksız toplam 30 milyar TL'yi aşan Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemesinden kurtulurlar." ifadelerini kullandı.

TBMM'Yİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

Günaydın, Akbelen ormanlarının her yönüyle incelenmesi gerektiğini söyleyerek, "Biz bu çerçevede Türkiye Büyük Millet Meclisini önümüzdeki salı günü, yani 8 Ağustos günü olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Türkiye'nin dağ gibi biriken sorunları var. Bu sorunu açık olarak ortaya koyalım. Bu tatil herkesin olduğu gibi 15-20 gün olabilir. Meclisin açık olmadığı günlerde seçildiğin illerde vatandaşla birlikte olursun. Dilekçe verildi veya verilmek üzere." diye konuştu.

CHP, Meclisi Olağanüstü Toplantıya Çağırıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP, Meclisi Olağanüstü Toplantıya Çağırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Fevzi Dereli: Çağırıp kendileri gelmiyor. AKP den Bi farkınız yok. Boşuna şirinlik yapmayın... 21 8 Yanıtla
  • mücahid: Chp nin amacı halkın problemlerini savunmak değil, kemal 12 secimdir kaybediyor,istifa edecegine kendini eleştirenleri chp de ihraç ettiriyor,bu saatten sonra, halk chp ye güvenemez artık!! 27 2 Yanıtla
  • Kubilay Turkyilmaz: Keşke ekonomik sıkıntıları da dile getirmek için cagirsaydiniz ayrıca DEDE ye söyleyin GİTSİN ARTİK O BURDA OLDUKÇA hiçbir şey DEĞİŞMEZ.BUR ŞEY DEĞİŞİR HERŞEY DEĞİŞİR 18 3 Yanıtla

Advertisement