CHP Milletvekili Ali Fazıl Kasap, arsenikli su kullanımına neden olanları suç duyurusunda bulundu - Son Dakika
Politika

CHP Milletvekili Ali Fazıl Kasap, arsenikli su kullanımına neden olanları suç duyurusunda bulundu

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Kütahya'nın Emet ve Hisarcık bölgelerinde birçok köyün arsenikli su kullanmak zorunda kalmasına neden olanlar hakkında Emet Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Kasap, Emet ilçesinde yıllardır devam eden arsenikli su sorununun çözülmesi ve Emet halkının mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini belirtti.

13.09.2023 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Kütahya'nın Emet ve Hisarcık bölgelerinde birçok köyün arsenikli su kullanmak zorunda kalmasına neden olanlar hakkında Emet Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Kasap, "Emet ilçemiz 20-30 yıldır zehirleniyor. Arsenikli suyu yöre insanına içirmek bir zulümdür. Bununla ilgili işçi kardeşlerimizden ve Emet'te yaşayan insanların yapılan tahlillerinde arsenik değeri normalde 0-35 aralığında olması gerekirken bir şahısta 992, bir başka Emet'te yaşayan bir şahısta 413, normalin 10 katından daha yüksek. Bu toprakta yetişen mamuller için de sıkıntı doğurabilir, rekolteyi düşürüyor, çiftçi mağdur. Emet halkının mağduriyetinin giderilmesi gerekiyor. Bunda sorumsuzca davranan tüm yetkililer hakkında Emet Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Geçtiğimiz hafta Kütahya'nın Emet ve Hisarcık bölgelerinde bir çok köyün arsenikli su kullanmak zorunda kalmasına tepki gösteren CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, arsenikli suyun kullanılmasına neden olanlar hakkında Emet Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. CHP'li Kasap, suç duyurusuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"YILLARDIR YÖRE İNSANINI ARSENİKLİ SUYA MAHKUM ETTİLER"

"Emet ilçemiz 20-30 yıldır zehirleniyor. Arsenikli suyu yöre insanına içirmek bir zulümdür. Bununla ilgili işçi kardeşlerimizde ve Emet'te yaşayan insanların yapılan tahlillerinde arsenik değeri normalde 0-35 aralığında olması gerekirken bir şahısta 992, bir başka Emet'te yaşayan bir şahısta 413, normalin 10 katından daha yüksek. Yine Emet'te yaşayan başka bir vatandaşımızda ve bunlar Meslek Hastalıkları Hastanesi'nden alınmış, değeri 201. Yıllardır yöre insanını gerek içme suyunda gerek de kullanma suyunda arsenikli suya mahkum ettiler ve biz de daha önce basın yoluyla bunu bildirmiştik ama yetkililer hiçbir tedbir almadılar. Emet'te çeşme suyu, dağ suyu diye getirilen bir su var belediyenin getirdiği ama insanlar bunu kullanamıyor. Geçen gün de videoda göstermiştik, çeşmelerin çoğunda su akmıyor.

"TOPRAKTA YETİŞEN MAMULLER İÇİN DE SIKINTI DOĞURABİLİR, ÇİFTÇİ MAĞDUR"

Bir baraj göleti yapıldı, o göletten su getirilecekti, hala onun geldiği yok. Başta Emet Belediyesi olmak üzere, re'sen bu konuda sorumlu olan, halkı arsenikli su içmeye mahkum bırakan Emet Belediyesi olmak üzere; Emet Kaymakamlığı, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Sebebi de şu; insanlarımızı bu zehirli suyu, arsenikli suyu, kanser yapan suyu içmeye mahkum etmeleri yıllardır. Bu bir sorumsuzluktur, aymazlıktır, denecek söz yok. İnsanlar bu suyu içmek zorunda kalıyorlar, çayını bununla yapıyor, yemeklerini bununla yapıyor. Bazı literatür verilerine göre Emet deresinde, Kocaçay'da akan suyu hayvanların bile içmesi doğru değil. Bu toprakta yetişen mamuller için de sıkıntı doğurabilir, rekolteyi düşürüyor, çiftçi mağdur. Emet halkının mağduriyetinin giderilmesi gerekiyor. Bunda sorumsuzca davranan tüm yetkililer hakkında Emet Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk."

CHP Milletvekili Ali Fazıl Kasap, arsenikli su kullanımına neden olanları suç duyurusunda bulundu
Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika CHP Milletvekili Ali Fazıl Kasap, arsenikli su kullanımına neden olanları suç duyurusunda bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement