CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç Açıklaması

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç Açıklaması

Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şubesi tarafından düzenlenen panele katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Kamer Genç, "Türkiye'de Anayasa diye bir şey yok."

03.07.2012 21:23

Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şubesi tarafından düzenlenen panele katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Kamer Genç, " Türkiye'de Anayasa diye bir şey yok. Türkiye'de Tayyip Erdoğan'ın emirleri var" dedi.

Belediye Nikah Salonu'nda düzenlenen 'Nasıl Bir Anayasa Yapılmalı' konulu panel, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Panelde konuşan CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, Madımak Olayları'nın firari sanıklarının yakalanıp adalet önüne çıkarılması gerektiğini söyleyerek, "Hepinizin bildiği gibi 2 Temmuz 1993'te yaşanan insanlık ayıbının 19. yıldönümüydü. 19 yıldan bu yana kutlanan bu törenler, dün bir kez daha yüksek coşkuyla ve gerçekten Sivas'a yakışan bir şekilde sonuçlandı. Katılımcılara can gönülden teşekkür etmek istiyorum. Bir insanlık ayıbının üzerinden 19 yıl geçmiş. 35 yurttaşımız 8 saat boyunca devleti aramış bulamamış ve Madımak Oteli'nde diri diri yakılarak katledilmişlerdir. Aslında bu olay insanlık tarihinde eşi benzeri görülmeyen bir insanlık suçuydu. Ama en az bu suç kadar ağır olan şey, geçen 19 yıllık süreçte bu olayın faillerinin bulunamamış olması, adalet önüne teslim edilememiş olması, sanıkların hala ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor olmaları bu insanlık ayıbını katmerlendiriyor. İnşallah önümüzdeki süreçte devlet 19 yıldır sahip çıkamamış olan devlet, 'Unutun gitsin' diyen devlet, devlet olmanın görevini yapar ve 2 Temmuz ile yüzleşir. Her şeyden önce bu olayın firari sanıkları yakalanır, adalete teslim edilir ve toplumun büyük bir kesiminin beklentisi olan Madımak Oteli müze olur" dedi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, hükümete ağır eleştirilerde bulunarak, "Türkiye'de Anayasa diye bir şey yok. Türkiye'de Tayyip Erdoğan'ın emirleri var. Türkiye'de ne parlamento var, ne yargı var, ne asker var, ne bürokrasi var. Tayyip Erdoğan uyuyor, kalkıyor aklına bir şey geliyor, geliyor meclise kanun anında çıkıyor. Geçen gün AK Parti bir önerge verdi. Dediler ki 'Özel davetle gelen müteahhitlere yani, yapılan ihalelerde ihaleye davet edilen kişiler dışındaki hiç kimseye şartname verilmesin.' Ben çıktım konuştum mecliste, 'Bakın; namusu olan, şerefi olan, arı olan, edebi olan hiçbir milletvekili bu önergeye kabul oyu vermez' dedim. Sonra da AK Partililer kabul oyu verdi. Şimdi ne deyim arkadaşlar? Böyle bir parlamento olur mu? Burada açıkça ar, edep, namus kalmadı. Bize diyorlar ki muhalefet yapmıyorsunuz. Nasıl muhalefet yapalım?" ifadelerini kullandı.

KAMER GENÇ: "ERDOĞAN, SENİN CİBİLİYETİN NE?"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Atatürk ile boy ölçüştüğünü söyleyen Genç, "Türkiye çok zor bir duruma geldi. 1920'de bu milleti işgal eden yabancı güçler belliydi. İngilizler, Fransızlar, İtalyanlar, Yunanlılar. Şimdi işgal edenler içimizde. İçimizde rejimi yıkmaya çalışanlar. Tayyip Erdoğan sen kimsin de Atatürk ile boy ölçüşüyorsun? Senin cibiliyetin ne? Sen şimdiye kadar ne iş yaptın. Tayyip Erdoğan şimdi çıkıyor bizim genel başkana 'Senin cibiliyetin, açıkla?' Sen nesin onu bir söylesene, senin cibiliyetin ne?" diye konuştu. Başbakan Erdoğan'ı istifaya çağıran CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, "Benim uçağımı düşüren bir devlet benim için en büyük düşmandır. Ona bir misil vermek zorundasın. Yoksa devletin hasiyeti kalmaz. Tayyip Erdoğan, sen kendi hasiyetini düşünmüyorsan Türk milletinin hasiyetini düşünmek zorundasın. Eğer düşünmüyorsan oradan istifa et. Hasiyetli bir insanın yapacağı şey oradan istifa etmektir" dedi.

Panele, CHP İstanbul Milletvekili Süheyl Batum, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan da konuşmacı olarak katıldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement