Chpli Serter: "Gelinen Süreçten Çok Mutluyum" - Son Dakika
Politika

Chpli Serter: "Gelinen Süreçten Çok Mutluyum"

Chpli Serter: "Gelinen Süreçten Çok Mutluyum"

1 Kasım genel seçim sonuçlarının belli olmasının ardından açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, İzmir’de alınan sonuçlardan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

01.11.2015 21:50

1 Kasım genel seçim sonuçlarının belli olmasının ardından açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, İzmir'de alınan sonuçlardan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Bugün yapılan seçimlerin ardından partisinin il binasında bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Bedri Serter, "Bugün 1 Kasım 2015. Bu yılın ikinci seçimini gerçekleştirdik. Çıkan sonuçlar tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Türkiye genelinde oylarımızı bir tık daha arttırdık. Arzu ettiğimiz sayı olmasa da milletvekili sayımız 134 görünüyor" dedi.

"İZMİR'İ 14 VEKİLLE TEMSİL EDECEĞİZ"

İzmir'de yüzde 46,6 oranında oy alarak AK Parti'nin önünde yer aldıklarını anlatan Serter, "İzmir'de açık ara birinciyiz AK Parti'nin önünde. Bunun için bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Son süreçte 7 Haziran'da 12 vekilimiz vardı. Bu sayıyı her iki bölgede birer vekil arttırarak İzmir'i 14 vekille temsil edeceğiz. Gelinen süreçten çok mutluyum. İnşallah Türkiye önümüzdeki süreçte güzel şeyler yaşar. Amacımız barış, hukukun üstünlüğü ve iş aleminde çalışan ekonomik seviyesi düşük olan tüm vatandaşlarımızın daha iyi bir şekilde yaşamını sürdürmesi" diye konuştu.

"NEREDEYSE BARAJ ALTINDA KALACAKLARDI"

7 Haziran'da yapılan seçimlerin ardından yüzde 60'lık bir koalisyon bütünlüğüne sahip olduklarını anlatan Serter, "MHP Lideri'nin 'hayır da hayır' demesinin ardından sonuçlar ortada. Neredeyse baraj altında kalacaklardı. Eğer o koalisyon kurulsaydı Türkiye özgürlüklerle iç içe olacaktı, 7 Haziran'dan sonra gelişen olaylar da olmayacaktı" ifadelerini kullandı.

"GENEL BAŞKAN SÜKUNETLE İZLİYOR"

Alınan sonuçların ardından AK Parti'nin tek başına iktidarı kuracağını hatırlatan Başkan Serter, "Bir kısım emanet oylar bize geri geldi. CHP'ye oy verecek arkadaşlarımız gereğini yaptı. Genel Başkanımızla biraz evvel görüştüm. O da Türkiye'deki sonuçları sükunetle izliyor. Birkaç puan daha yukarıda olacağımızı umuyordu ama olmadı" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Chpli Serter: 'Gelinen Süreçten Çok Mutluyum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement