Canlı yayında yapılan göndermeyle Ali İhsan Yavuz'un yüz ifadesi değişti - Son Dakika
Politika

Canlı yayında yapılan göndermeyle Ali İhsan Yavuz'un yüz ifadesi değişti

CNN Türk canlı yayınında seçim gündemiyle ilgili değerlendirmelerde yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'a, tekrarlanan İBB seçimleriyle ilgili sarf ettiği "Hiçbir şey olmamışsa bir şey olmuştur" sözü hatırlatıldı. O esnada Yavuz'un kısa süreli bir şaşkınlık yaşaması dikkat çekti

27.03.2023 12:00  Güncelleme: 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye adım adım 14 Mayıs'ta seçime gidiyor. Hem iktidarın hem muhalefetin seçim hazırlıkları yoğunlaştı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı.

"KİMLİKLERİYLE GELİP OY KULLANMAK ZORUNDA"

Seçim sürecine ilişkin konuşan Yavuz, "Seçmen listeleri askıda şu anda. 2 Nisan'a kadar da devam edecek. O bölgeden çok fazla insan var başka ile giden. Fiilen adres kaydını alamazsa, oraya gidip oy kullanamayacak. O bölgeden hangi sebeple olursa olsun giden kim varsa 2 Nisan'a kadar nerede bulunacaksa adresini oraya alsın. Oradaki milletvekili sayısı azalmayacak. 1 hafta kala yaklaşık 50 bin kişi fiilini kaydını oraya aldı. Bunlar seçmen değil, nüfus. 280 bin seçmen fiilen kaydını şimdiden aldırdı. Kimliklendirme devam ediyor. Bu sayıların içinde yabancılar da var ayrıca. Bu sayı son derece az. O gün geldiğinde hala kalmışsa zaten gelenler kimlikleriyle gelip oy kullanmak zorunda." dedi.

MEŞHUR SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Bu sözlerin ardından sunucu Canova, Yavuz'un İBB seçimleriyle ilgili sarf ettiği "Hiçbir şey olmamışsa bir şey olmuştur" sözünü hatırlattı. Sunucu "O zaman bu kez hiçbir şey olmasa bile kesin bir şeyler olmuştur demeyeceğiniz bir seçim mi göreceğiz" diyerek tebessüm etti. Yavuz ise açıklamasına kaldığı yerden devam etti.

NE OLMUŞTU?

Yavuz, 2019 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin tekrarlanması sonrasında yaptığı açıklamada, oylama sonuçlarına ilişkin "Hiçbir şey olmamışsa da kesinlikle bir şeyler olmuştur" sözlerini kullanmıştı. Bu ifadeler sosyal medyada kısa sürede gündem olmuştu.

Canlı yayında yapılan göndermeyle Ali İhsan Yavuz\'un yüz ifadesi değişti

Son Dakika Politika Canlı yayında yapılan göndermeyle Ali İhsan Yavuz'un yüz ifadesi değişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • alos : Bu hüdaparla ilgili de hiç bir şey olmasa da birşeyler oldu gibi geldi bana. 146 169 Yanıtla Erdogan Metin: En azından çıkıp Öcalan özgürlüğe kavucacak az kaldı demiyor yada biz sırtımızı pekekeye peyedeye yepegeye yasliyoruz demiyor dimi!!! 126 96 Halis Ardıç: Erdoğan metin her seçim öncesi TRT ye bak ;) 2 2
  • Erol MARASLI: Bunlar seçimi kaybetsin yine bir kılıf bulur ve seçimi tekrarlamak için 40 değil 400 takla atarlar.o yüzden herkes oyuna sahip çıkacak sandığa sahip çıkacak hırsızlara çaldırmayacak 148 57 Yanıtla Suat Koca: Sandıkta her partiden resmi görevli olduğunu, sayımı birlikte yaptıklarını, tutanakla seçim sonucundaki listelerin karşılaştırıldığını bilmediğiniz kesin. 0 0
  • Erol MARASLI: Bu kadar önemli olan bir seçimde mükerrer oy kullanımını önlemek için parmak boyası olmalıydı.twbi bu birilerinin işine gelmiyor 162 38 Yanıtla
  • Mehmet Aydın: AKP nin İstanbul seçimlerini kaybetmesinin bende mimarlarından Şimdi THE END olurmu 117 71 Yanıtla
  • AB Konseyi Başkanı Charles Michel: Türkiye ile olumlu ilişkiler kurmak istiyoruz
    08:20 AB Konseyi Başkanı Charles Michel: Türkiye ile olumlu ilişkiler kurmak istiyoruz

    AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Türkiye ile olumlu bir ilişki kurmak istediklerini ve aşamalı, orantılı ve geri dönebilir bir yaklaşım temelinde çalışmak istediklerini belirtti. Michel ayrıca AB liderlerinin İran'a yönelik yeni yaptırımlar uygulama konusunda anlaştığını ve Ukrayna'ya destek konusunda hemfikir olduklarını ifade etti.

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:52 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:37 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar
    00:48 Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar

    Yerel seçimlerde AK Parti'den CHP'ye geçen Afyonkarahisar'da çiçeği burnunda Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye binasının pek çok yerinde gizli kamera ve böcek bulunduğunu söyledi.


Advertisement