Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Denizli İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu: (3) - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Denizli İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu: (3)

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Siyasi ayak oyunlarından medet ummak yerine 14 Mayıs'ta bizimle sandıkta centilmence yarışacak birini bulmaları kendileri için daha hayırlı olacaktır.

28.01.2023 19:45  Güncelleme: 21:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Siyasi ayak oyunlarından medet ummak yerine 14 Mayıs'ta bizimle sandıkta centilmence yarışacak birini bulmaları kendileri için daha hayırlı olacaktır." dedi.

Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre Merkezi'nde AK Parti Denizli Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu.

"CHP ve masadaki ortaklarının, beceriksizliklerini, kifayetsizliklerini, çapsızlıklarını kabullenmek yerine her hafta yeni bir bahane üreterek kaçınılmaz akıbeti saklama yoluna gittiklerini" söyleyen Erdoğan, "Hangi siyasi hokkabazlığı denerse denesinler mızrağı çuvala sığdıramayacaklar. Ne yaparlarsa yapsınlar milletimizle aramıza giremezler. Ne kadar kaçarlarsa kaçsınlar sandıkta hesap vermekten kurtulamazlar." diye konuştu.

Erdoğan, altılı masaya ipe un serme politikalarından vazgeçme çağrısında bulunarak, "Siyasi ayak oyunlarından medet ummak yerine 14 Mayıs'ta bizimle sandıkta centilmence yarışacak birini bulmaları kendileri için daha hayırlı olacaktır. Eğer bu kadarını da beceremiyorlarsa ülkenin her meselesini çözmüş parti olarak elbette kendilerine yardımcı olmaya çalışırız. Biz kimin ne yaptığına kimin ne dediğine bakmadan sözümüzü milletimize söylemeye, yönümüzü doğruya doğru dönmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Ülkemiz seçim sathı mailine girdikçe saldırılar da yoğunlaşıyor"

Türkiye'nin 14 Mayıs pazar günü tarihinin en kritik seçimlerinden birini yaşayacağını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ülkemiz seçim sathı mailine girdikçe şahsımızla birlikte doğrudan milletin iradesi ve tercihlerini hedef alan saldırılar da yoğunlaşıyor. Kendi ülkelerindeki seçimlerle bile doğru dürüst ilgilenmeyen uluslararası basın kuruluşları, Türkiye'deki seçim sürecini günbegün takip ediyor. Hatta takip etmenin de ötesine geçerek attıkları alçakça manşetler, yayınladıkları sinsi makalelerle kamuoyunu yönlendirmeye çalışıyorlar. Biz bunları neyin rahatsız ettiğinin, bize niye saldırdıklarının, ülkemizdeki seçimlere niçin burunlarını soktuklarının elbette farkındayız. Daha düne kadar bu basın kuruluşlarını ağlama duvarına çevirenleri, Türkiye'yi şikayet etmek için zemin olarak kullananları da çok iyi biliyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin oynanan oyunu gördüğünü ve 14 Mayıs'ta emperyalist tetikçilerine "yeter" demek için sabırsızlandığını ifade ederek, "14 Mayıs'ta sandığa gittiğimizde sadece kirli manşetleriyle Türk siyasetini dizayn etmek isteyenlere değil, aynı zamanda icazeti yurt dışında arayan mandacılara da 'Yeter söz milletindir.' diyeceğiz. Sandıkta ülkemizi arka bahçeleri olarak görenlerle birlikte ithal ekonomi komiserlerinden derman dilenen aciz zihniyete cevabımızı da 'Yeter söz milletindir.' diye vereceğiz. Tehditle, şantajla, baskıyla gözümüzü korkutmaya çalışanlara 'Yeter söz de karar da gelecek de milletindir.' diyerek tepkimizi bir kez daha güçlü şekilde göstereceğiz." dedi.

Seçime 3,5 ay kaldığına işaret eden Erdoğan, "Sayılı günün çabuk geçeceğini unutmadan yarın seçim olacakmış gibi çalışmamız, koşmamız, koşturmamız gerekiyor." ifadesini kullandı.

"85 milyonun ebedi ve ezeli kardeşliğinin teminatı olmayı sürdüreceğiz"

"Bizim nazarımızda sokaktaki her vatandaşımız ya zaten partimize oy verecek olan ya da oy vermeye aday seçmendir." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bizim siyaset anlayışımızda ötekileştirmeye, kutuplaştırmaya, inancından, tercihinden, kıyafetinden, meşrebinden veya siyasi görüşünden dolayı insanımızı hor, hakir görmeye asla yer yoktur. Biz asla ayrımcılık yapmayız. Başkaları gerilimi körüklese de biz gerilime prim vermeyiz. Başkaları kışkırtsa da biz sükunetimizi soğukkanlılığımızı bozamayız. Başkaları sorumsuzca davransa da biz millete, ülkeye, sokaktaki vatandaşlarımıza mesuliyetimizi asla ihmal etmeden yaklaşırız. Bugüne kadar hep kardeşliğin diliyle konuştuk, inşallah bundan sonra da 85 milyonun ebedi ve ezeli kardeşliğinin teminatı olmayı sürdüreceğiz."

"Gençlerimizin tercihleri noktasında ipi yine biz göğüsleyeceğiz"

Erdoğan, özellikle kadın ve gençlere ulaşmak gerektiğini vurgulayarak, "AK Parti her alanda olduğu gibi kadınlarımızın siyasi katılımı ve desteği konusunda da Türkiye'nin en büyük partisidir. Diğer yandan bu sene 6 milyonu aşkın gencimiz ilk defa sandık başına gidecek. 14 Mayıs seçimlerinde sandığın rengini gençlerin tercihi belirleyecek. Gençlerin en çok desteğini alan, en fazla ilgi gösterdiği parti yine biziz. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak 14 Mayıs seçimlerinde de gençlerimizin tercihleri noktasında ipi yine biz göğüsleyeceğiz. Bunun için tüm teşkilat mensuplarımızın vites yükseltmesini bekliyorum. Kadınlarımızdan ve gençlerimizden tempolarını artırmalarını, kapı kapı dolaşmalarını özellikle istirham ediyorum." dedi.

(Bitti)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Denizli İl Danışma Meclisi Toplantısı\'nda konuştu: (3)
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Denizli İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu: (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement