Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'den F-16 alım süreci olumlu sonuçlandı, memnuniyet duyuyoruz - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'den F-16 alım süreci olumlu sonuçlandı, memnuniyet duyuyoruz

Yılın ikinci Kabine toplantısı sona erdi. 3 saat 15 dakika süren toplantının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Türkiye'ye F-16 savaş uçağı satışı kararıyla ilgili ''ABD ile bir süredir yürüttüğümüz F16 talebimizin olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz.'' ifadelerini kullandı.

12.02.2024 18:49  Güncelleme: 19:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. ABD'nin Türkiye'ye F-16 savaş uçağı ve modernizasyon kitlerinin satışıyla ilgili konuşan Erdoğan, "ABD ile bir süredir yürüttüğümüz F16 talebimizin olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Erdoğan, yaklaşık 3 saat 20 dakika süren Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki basına kapalı toplantı sonrası gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yaptığı açıklamada ABD'nin Türkiye'ye yönelik F-16 satışını değerlendirdi.

"ABD'NİN F-16 KARARINDAN MEMNUNUZ"

ABD'nin Türkiye'ye 40 adet yeni F-16 Blok 70 savaş uçağı ve envanterdeki 79 uçak için ise modernizasyon kiti satışı ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerika Birleşik Devletleri ile bir süredir yürüttüğümüz F-16 talebimizin olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz. Ülkemize yönelik kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte inşallah Türk savunma sanayi, bundan sonra daha hızlı yol alacaktır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'den F-16 alım süreci olumlu sonuçlandı, memnuniyet duyuyoruz

ABD'NİN TÜRKİYE'YE F-16 SATIŞ SÜRECİ

Yabancı ülkelere silah satışı konusunda Senato Dış İlişkiler Komitesi ile Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinin değerlendirme ve varsa itiraz hakkı bulunuyor. Hem Senato hem de Temsilciler Meclisinin dış ilişkiler komiteleri, 26 Ocak'ta bildirimin yapıldığı gün yaptıkları açıklamalarla Türkiye'ye F-16 satışına onay verdiklerini duyurmuştu.

Türkiye, ABD'den 40 adet yeni F-16 Blok 70 savaş uçağı ve envanterindeki 79 uçak için ise modernizasyon kiti talep etmişti. Geçen yıl bazı Kongre üyelerinin F-16'ların satılmasını şarta bağlayan ek maddeleri ABD Savunma Bakanlığı Bütçe tasarısından çıkarılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısındaki açıklamalarından satır başları:

"Bir taraftan iyice yaklaşan 31 Mart seçimleri ilgili çalışmalarımızı yürütürken diğer yandan ülkemizi büyütme çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Turizm geliri yüzde 17 arttı, 57 milyon turist geldi. Turizmde bu tarihi başarıları muhalefetin ve bazı faşist çevrelerin turizmi baltalamaya yönelik menfi kampanyalarına rağmen elde ettik. Turizmde hedef 60 milyar dolar.

Önümüzdeki dönemde, ekonomi programımızın müspet yansımalarını, enflasyon başta olmak üzere diğer alanlarda net bir şekilde göreceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'den F-16 alım süreci olumlu sonuçlandı, memnuniyet duyuyoruz

"İKİNCİ ASTRONOTUMUZU DA UZAYA GÖNDERECEĞİZ"

İnsanlı uzay misyonumuzu başarıyla yerine getirdik. İkinci astronotumuzu da önümüzdeki aylarda yeni deneyler yapmak üzere yörünge altı uçuş için uzaya göndereceğiz.

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK MESAJI

Terörün yok edilmesi, Irak'la hayata geçirmeyi planladığımız Kalkınma Yolu Projesi için de önemlidir. Türkiye, ne pahasına olursa olsun, güney sınırlarında bir 'teröristan' kurulmasına müsaade etmeyecektir.

Terör örgütü mensuplarını, nerede bulursak orada kafalarını ezmeyi, bu amaçla oluşturulan altyapıları imha etmeyi sürdüreceğiz. Yaz aylarında Pençe Harekat bölgesindeki tahkimatımızı önemli ölçüde tamamlamış olacağız, böylece çok daha etkin tedbirleri alma imkanına kavuşacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'den F-16 alım süreci olumlu sonuçlandı, memnuniyet duyuyoruz

"HEDEFİMİZ YIL SONUNA KADAR 200 BİN KONUTU TESLİM ETMEKTİR"

Depremzede kardeşlerimizi en kısa sürede güvenli, huzurlu ve dayanıklı yuvalarına kavuşturmak için gece gündüz çalışıyoruz. Hedefimiz yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim etmektir. Deprem bölgesinde istihdamı ve üretimi canlandıracak, şehirlerimize güç katacak projeleri devreye aldık.

31 mart seçimleri öncesi her türlü provokatif oyun devreye sokuldu. Mahalli İdareler Seçimlerini, ülkemizi tökezletmenin aracı haline dönüştürme hayali kuranların heveslerini yine kursaklarında bırakacağız.

Önümüzdeki aylarda 4 ayrı proje kapsamında, 34 kilometrenin üzerinde uzunluğa ve 18 istasyona sahip raylı sistemi İstanbul'a kazandıracağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD\'den F-16 alım süreci olumlu sonuçlandı, memnuniyet duyuyoruz

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'den F-16 alım süreci olumlu sonuçlandı, memnuniyet duyuyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • osman şahin: Gabarda petrol bulundu Karadeniz de doğalgaz bulundu müjdeleri verildi emekli on bin maaş alıyor sizin adaletiniz bumu 184 38 Yanıtla
    müslüm yılmaz: Akaryakıta bugün zam yaptı ya daha ne istiyorsunuz! 1 0
  • Murat Gunduz: Hayda yahu F16 yı ne yapacaksın. Yunanistan F35 alıyo. 115 33 Yanıtla
  • serdar olus: Deprem bölgesinde insanlar çadırlarda yaşiyorlar hiç mi vicdan yok uzaya adam göndermenin zamanı mı 96 31 Yanıtla
  • Azat Deniz: Din kardeşiyiz 46 19 Yanıtla
  • İlker Güner: Yunan'da 5.nesil bizde 4.nesil! Büyük başarı alkış lazım. Da sn başkan sen müjde verme ya, sen verdin mi büyük giriyor giren. :) 42 11 Yanıtla
    Whatisup Up: Olsun biz de de Top Gun Maverick var !!! Hani bir şorti de şu 2 tane 5. nesili yok eden adam :D 8 5
  • Beşiktaş 1903: İşi gücü hava cıva. 20 4 Yanıtla
  • kerem sevim: ne hikmetse en cok emekliler ona oy veriyor 12 1 Yanıtla
  • Mehmet Aydın: Ne HALLERE düştük 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement