Cumhurbaşkanı Gül Iğdır'da - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Gül Iğdır'da

Cumhurbaşkanı Gül Iğdır\'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Iğdır Belediye Başkanlığını ziyaret etti, Başkanvekili Hüseyin Malk ile görüştü.

08.06.2012 17:52

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Iğdır Belediye Başkanlığını ziyaret etti, Başkanvekili Hüseyin Malk ile görüştü.

Iğdır'da temaslarda bulunan Gül, onuruna verilen öğle yemeğinden sonra, ellerinde karne, kendisini bekleyen öğrencilerle ilgilendi.

Çocukların hediye ettiği bir demet çiçeği Eşi Hayrünnisa Gül'e uzatan Cumhurbaşkanı Gül, makam otosuyla şehir merkezine geldi.

Şehir merkezinde yürüyüş yapan Gül, kendisini selamlayanlarla tokalaştı, sohbet etti. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Cumhubaşkanı Gül, bir kahvehaneye uğradı. Dut ağacının altındaki masaya oturan Gül, vatandaşların sorunlarını dinledi.

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan ile Vali Amir Çiçek'in eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Iğdır Belediye Başkanlığına çekti.

Başkanlığın girişinde Belediye Başkanvekili Hüseyin Malk tarafından karşılanan Gül, belediyenin merdivenlerinde fotoğraf çektirdi ve halkı selamladı.

Gül, burada kendisini bekleyen 2 kız çocuğunu severek, ellerindeki karneyi inceledi.

-"Bu şehri geleceğe hazırlamak belediyenin elindedir"-

Malk'ın, ziyaret dolayısıyla bin adet fidan diktiklerini hatırlatması üzereni Gül, "Hediye vermek isteyenler, bir ormanlık, bir yeşillik yapsın. Hepimize en anlamlı hediye bu olur dedik. Bu çerçevede böyle çok sayıda ağaç diktiğiniz için teşekkür ederim" dedi.

Ağrı'da da temaslarda bulunduğunu hatırlatan Gül, belediyelerin halkın hizmetkarları olduğunu, halkın günlük işlerini hep belediyelerin karşıladığını kaydetti.

"Burası Türkiye'nin en cazip yerlerinden birisi olacak" diyen Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti:

"Burası süratli gelişecek bir şehir, burası Kafkaslar, aslında Orta Asya ile büyük Asya kıtasında, milyarlık nüfusu olan Asya ile Avrupa'nın ortası ve kale gibidir. Kafkaslar'da herkes birbirine daha çok bağlanıyor. Böyle gelişmeler olurken Iğdır da buranın kapısıdır. Dolayısıyla Iğdır'ın geleceği çok daha parlak olacaktır. Buraya çok daha insanlar gelecektir, buraya hem Türkiye'nin içinden hem Türkiye'nin dışından hem doğusunda hem batısından büyük iş adamları gelecektir. Buraya yatırımlar yapacaktır. Dolayısıyla bu şehri geleceğe hazırlamak da belediyenin elindedir."

Belediye Başkanvekili Hüseyin Malk'a hitaben, "Sizler bu şehri geleceğe hazırlayacaksınız" diyen Gül, bazı şehirlerin kör düğüm gibi olduğunu, sokakların, caddelerin yeniden düzenlenmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Iğdır'ın yeni bir şehir olduğunu, çok fazla imkanı bulunduğunu ifade eden Gül, "Burada büyük istimlak sorunları söz konusu değil, onun için bu şehrin planlamasını iyi yapın, geleceğini geniş bir ufukla görün. Türkiye'nin en cazip illerinden biri olacaktır. Bunu burada olduğum için söylemiyorum, şartlar böyle. Ne kadar güzel bir iklimi var. Demiryolları geçiyor, güzel bir üniversite var. 3 tane memlekete, 3 tane ile demiyorum, 3 tane ülkeye komşusunuz. Bunlar önemli avantajlar onun için güzel planlayın güzel olsun. Çocuklarınız, bu ilin mensupları mutlu olsun" diye konuştu.

-Gül, "Nuh'un Çiçekleri Projesi Fotoğraf Sergisi"ni gezdi-

Gül, Belediye Başkanlığı'nda yaklaşık 40 dakika süren görüşmenin ardından Iğdır Üniversitesi Rektörlüğü Konukevi'ne geçti.

Burada "Nuh'un Çiçekleri Projesi Fotoğraf Sergisi"ni gezen Gül, projenin koordinatörü olan Aralık Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli'ye dönerek,

"Soyadınızdan dolayı mı bu proje size verildi-" diye sordu.

Kaymakam Çiçekli de "Valimizin soyadı Çiçek, bizim soyadımız da Çiçekli, bir tevafuk oldu" yanıtını verdi. Cumhurbaşkanı Gül de "Bazen Gül ile ilgili bir şey olunca soyismimi hatırlatırım" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Garnizon Komutanlığı ziyaretinin ardından Ağrı'ya hareket etti.

Muhabir: Yusuf Çelebi/Duygu Can

Yayıncı: Tolga Özgenç - IĞDIR

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Gül Iğdır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement