Davutoğlu Clinton İle Görüştü - Son Dakika
Politika

Davutoğlu Clinton İle Görüştü

Davutoğlu Clinton İle Görüştü

Davutoğlu Washington'da Hillary Clinton'la ve James Jones İle Görüştü.

02.06.2010 10:36

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Washington'da hem ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton hem de ABD Başkanı Obama'nın Ulusal Güvenlik Danışmanı James Jones ile görüştü. Temasları sonrası basının karşısına çıkan Bakan Davutoğlu, Amerikan tarafının tepkisinden memnun göründü. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile yaklaşık 2.5 saat süren bir görüşme yapan Davutoğlu, ABD'den İsrail'in tutumu ve sorumluların bulunması konusunda ellerinden geleni yapacakları konusunda teminat aldıklarını söyledi...

DAVUTOĞLU: ABD'NİN ENDİŞELERİMİZİ ANLADIĞINDAN EMİNİZ

Verimli olarak nitelendirdiği görüşmenin samimi bir ortamda gerçekleştiğini belirten Davutoğlu, ?Amerikan yönetimine bir kez daha İsrail'in bu korsanlık faaliyetinin yasadışı olduğunu anlatma fırsatı bulduk. ABD'nin, İsrail'in saldırısı hakkında Türk tarafının tüm endişelerini anladığından eminizö dedi.

DAVUTOĞLU: KİMSE TÜRKİYE'NİN CİDDİYETİNİ TEST ETMEYE KALKMASIN

Önceliğin tüm Türk vatandaşlarının Türk topraklarına geri dönmesi olduğunu söyleyen Davutoğlu, bu gerçekleşene kadar İsrail'i takip etmeye devam edeceklerini söyledi. ?Kimse bu konuda Türkiye'nin ciddiyetini test etmeye kalkmasınö diye ekledi...

Bir sonraki adımın en kısa sürede bağımsız, uluslararası bir soruşturma komisyonu kurulması ve tazminat da dahil olmak üzere uluslararası hukukun takip edilmesi olduğunu ifade eden Davutoğlu, bu konunun da takipçisi olacaklarını belirtti.

DAVUTOĞLU: BMGK'DAN ÇIKAN METİN TÜRKİYE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR GELİŞME

BM Güvenlik Konseyi'nde açıklanan başkanlık bildirisinin ardından ilk kez Türk basınına açıklama yapan Davutoğlu, İsrail saldırısının üzerinden 24 saat geçmeden yaşananları kınayan bir metin çıkarılmasının Türkiye açısından çok önemli bir gelişme olduğunun da altını çizdi.

DAVUTOĞLU: SÖZLÜ ÖZÜR BİZİ TATMİN ETMEZ

Davutoglu'na ABD'den İsrail'in Türkiye'den özür dileyip dileyemeyeceğine dair bir garanti alıp alınmadığı da soruldu. Bakan Davutoğlu bu soruya ?sözlü özür bizi tatmin etmezö yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan'ın dile getirdiği İsrail ile yeni yol haritası konusunda ise Davutoğlu detay vermedi. İsrail'in tutumuna göre ilişkilerin izleyeceği yeni haritanın belirleneceğini söyledi.

DAVUTOĞLU: (İRAN KONUSUNDA) ABD İLE YAPTIRIMLARIN OLMAYACAĞI BİR SEÇENEK ÜZERİNDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ

Bakan Davutoğlu'nun görüşmelerindeki bir diğer önemli konu da İran ile imzalanan uranyum takası anlaşmasıydı. Davutoğlu, Amerikan basınında anlaşmanın Türkiye ve Brezilya'nın kendi başına yaptıkları bir girişim şeklinde gösterilmeye çalışıldığını ancak Amerikalı yetkililerle 10 aydir bu süreci koordineli olarak işlettiklerini ifade etti. ?Anlaşma ile sorunun diplomatik yoldan çözümüne dair çok büyük bir imkan doğdu. Brezilya ile açtığımız bu barış yolunu herkesin değerlendirmesi gerekö diye konuşan Davutoğlu, ABD ile yaptırımların olmayacağı bir seçenek üzerinde çalışmaya devam ettiklerini de söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Davutoğlu Clinton İle Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement