Demirtaş: Başbakan Kendisi İçin Özel Yetkili Grup Oluşturuyor (2) - Son Dakika
Politika

Demirtaş: Başbakan Kendisi İçin Özel Yetkili Grup Oluşturuyor (2)

Demirtaş: Başbakan Kendisi İçin Özel Yetkili Grup Oluşturuyor (2)

Demirtaş.Hakkari'deki gezi ve incelemelerini sürdüren BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kuzey Irak'a sıfır noktada buluna Çukurca İlçesi'ne gitti.

12.02.2012 17:59

Demirtaş: BAŞBAKAN KENDİSİ İÇİN ÖZEL YETKİLİ GRUP OLUŞTURUYOR (2)

"GELİN ÇUKURCA'DAKİ ASKER VE POLİS ÇOCUKLARININ DRAMINI GÖRÜN"

Hakkari'deki gezi ve incelemelerini sürdüren BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kuzey Irak'a sıfır noktada buluna Çukurca İlçesi'ne gitti. Demirtaş, 4 gün önce meydana gelen çatışmalarda evleri zarar gören aileleri ziyaret ederek "Geçmiş olsun" dileklerinde bulundu. Demirtaş, burada yaptığı konuşmada hükümeti eleştirdi.

30 yıldan beri savaş yaşandığını belirten Demirtaş, bu savaşın en büyük acısını da sivillerin çektiğini ifade etti. Demirtaş, şunları söyledi:

"Çukurca 1990 yılından bu yana en fazla acıyı çeken, en fazla zulmü gören ilçelerden biridir. Çukurca'nın boşatılmamış tek köyü kalmamış. Bu coğrafyaya baktığınızda burada yaşayan insanlar ne istiyorlar? Ne yapıyorlar? Bu insanların kendi toprağı. Burada kendi kültürü ile ana dili ile, kimliği ile yaşamak istiyorlar. Bunun kime zararı var? Ayrıca Kürtlerin kendi kendisini yönetmesinin kime zararı var? Bu kadar büyük savaşa ne gerek var? Devletin şuraya yaptığı askeri yatırım yerine buraya açılacak bir tane Kürtçe eğitimli okul, sorunu çözer. Buralara bakarsak binlerce asker polis görev yapıyor. Onların da çocuğu, eşleri var burada. Onların da bu işte suçu yok tabi. Ama savaşın acısını herkes çekiyor. Bunun faturasını hepimiz ödüyoruz. Bu sorunun tek çözüm yolu diyalog müzakeredir. Şimdi burdan sesleniyorum ahkam kesenlere; gelsinler burada yaşayan asker, polis çocuklarının dramını da görsünler. Orada vatan millet Sakarya deyip masa başında ahkam kesmek kolay. 'Müzakere, diyalog tek çözüm yoludur' dediğimizde, 'Hayır' deyip 'Terörle mücadele edeceğiz bunları ezeceğiz' diyorlar. Tek çözüm müzakere yaparak işin muhattapları ile oturup konuşarak bu meseleyi halletmektir. Yoksa bu savaş herkesi yakar."

Demirtaş, geceyi yine Hakkari'de geçirecek.

BD,SK(FE/SS) - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Demirtaş: Başbakan Kendisi İçin Özel Yetkili Grup Oluşturuyor (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement