Demirtaş, Milletvekili Adayı da Olamayacak - Son Dakika
Politika

Demirtaş, Milletvekili Adayı da Olamayacak

Demirtaş, Milletvekili Adayı da Olamayacak

BDP-HDP birleşmesiyle eş başkanlık görevi sona eren Selahattin Demirtaş, iki dönem kuralı nedeniyle seçimlerde milletvekili adayı da olamayacak.

12.05.2014 15:28  Güncelleme: 15:45

Yerel seçimlerde yüze yakın mitinge katılan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yorgunluğunu Diyarbakır’da kendi ifadesiyle ‘on yıldır yapamadığı sosyal faaliyetlere’ katılarak atmaya çalışıyor. Hafta sonu Elazığ yakınlarındaki Hazar Baba dağına yapılan doğa yürüyüşüne katılan Demirtaş, yaklaşık on kilometre sonra zirveye ulaştı.

MİLLETVEKİLİ DE OLAMAYACAK

Bisiklet turlarına katılıp, kitap okumak için artık zaman bulabildiğini belirten Selahattin Demirtaş son zamanlarda yaptıklarını ve gelecekteki planlarını Al Jazeera Türk’ten Abduladir Konuksever'e anlattı. HDP Eş Başkanı olması yönünde yoğun talep olduğunu kabul eden Demirtaş bunun mümkün olmadığını vurgularken, iki dönem kuralı nedeniyle seçimlerde milletvekili adayı da olmayacağını açıkladı.

İşte Demirtaş'ın açıklamarından bir kesit;

İki dönemdir Meclis'tesiniz. Şimdi ailenize ve kendinize ayırdığınız zaman açısından daha mı özgür hissediyorsunuz?

E tabii. Daha fazla okuma fırsatı bulabiliyorsunuz çünkü o yoğun tempo içerisinde kitap okumaya bile zaman bulamıyor insanlar. Dışarıdan daha derli toplu meselelere bakıp düşünebiliyorsunuz. Yani bu benim açımdan bir son değil, bir geri çekilme değil. Fakat bu iş yoğunluğunun, temponun eskisi gibi olmaması şu anda benim için daha rahat. En azından bazı konulara eğilmemi, düşünmemi, araştırmamı kolaylaştırıyor. Evet, aileme de hiç zaman ayıramamıştım bugüne kadar. Birkaç haftadır ailemle biraz daha fazla zaman geçiriyorum.

Onlar da memnunlardır?

Evet, eşim şunu diyor; ‘Bir eş olarak durumdan memnunum ama halkın bir bireyi olarak memnun değilim. Tartışmalar bizi nereye götürür şu anda kestiremiyorum tabii ki. Evet, öneriler var, tekrar eş başkan olmam konusunda ısrarlar da var.

HDP’den mi?

Evet, yani HDP’de eş başkan olmam konusunda hem partiden hem tabandan ısrarlar var, bunun farkındayım. Fakat bu beklentinin sırf şahsıma yönelik olmadığını da biliyorum. Çok büyük bir değerler hareketiyiz biz. Birçok insan bu değerlerin bileşkesi olarak beni görüyordu. Dolayısıyla şahsımda temsil edilen bütün o değerlerin, yeniden önde olmasını, partide görünür olmasını istiyor, bu kadar. Yoksa benim özel yeteneklerimden veya özel durumumdan kaynaklı değil bunun farkındayım. Herkesin içi rahat olsun, bütün o değerler HDP’de de temsil edilecek. Eş başkan kim olursa olsun bütün o değerler partimizde temsilini bulmaya devam edecek."

Bu teklifler yinelendiğinde ‘acaba’ diye düşündüğünüz oluyor mu?

Hayır, HDP’de eş başkan konusunda bir yaklaşımım var. Kongrede eş başkan adayı olmayı düşünmüyorum. Bu düşüncem halen devam ediyor. Yani parti yönetiminde olabilirim, partide başka görevler alabilirim bu benim için hiç sorun değil. Ama şu anda parti kongresine hazırlık yapılırken eş başkanlık benim gündemimde yok.

YENİ DÖNEMDE VEKİL DE OLMAYACAK

Biraz soğumuş olabilir misiniz siyasetten?

Hayır, siyasetten soğumak olmaz. Siyaset bizim yaşamımızın biçimidir artık. Ama seçilmiş olma kimliği işin doğrusu beni çok fazla tatmin etmiyor artık. Yani seçilmiş olmadan da siyaset yapılabilir. Bu son derece mümkün. İllâ seçilmiş olmak gerekmiyor, bir yerin başkanı olmakta gerekmiyor. Bunlar olmadan da siyaset yapılabilir ve ben galiba öbür türlüsünü daha çok arzuluyorum. İki dönem kuralı olduğu için böyle bir tartışma yok zaten. Yeniden adaylık söz konusu değil milletvekilliği için.

Israr olursa?

(Gülüyor) Bunlarla ilgili kestirip atmak, peşin konuşmak tabii ki çok doğru olmaz, önümüze görevler gelirse asla görevlerden kaçmayız fakat ilkelerimiz, tüzüğümüz bunlar hepsi bizi bağlar tabii ki.

 

 

 


 

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Demirtaş, Milletvekili Adayı da Olamayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • özer öztürk: demir taş bu ülke hatta islam alemi peygamberlerden evliyalardan ermişlerden sonra günümüzde ahlaki değerleri ve inancı en üstseviyede olan çok az insanlardan birisin.yüce rabbim senin ve dili,rengi,ırkı ne olursa olsun senin gibilerin yar ve yardımcısı olsun. 18 24 Yanıtla
    partinin başına ertuğrul kürkcü geçmeli: bence partinin başına ertuğrul kürkcü geçmeli. 0 0
  • CİHAN: bir aslan gider diyeri gelir merak etmeyin ırkçı faşistler bizde başkan çoook 16 24 Yanıtla
  • vtndş: eee misyonnu tamamladıı... 19 11 Yanıtla
  • OKTAY: Mersinli Diyarbakırlıysan ne mersinli yazıyorsun :)) Çok mersinli olmak istiyorsan seni mersinli yaparım ben 25 0 Yanıtla
    aslından utanıyor sanırım.: adam aslından utanıyor. mersinli yazıyor.. bazende aslı aklına geliyor. sorunlu işte. 0 0
  • bence partide zaza etkisini azaltıyorlar: siyasete kimsenin aklı ermez.bence partide zazaların etkisi azaltılıyor gibi gibi geldi bana. 2 22 Yanıtla
  • sasaniler kürt devleti değil zaza dır zaza: bir yerde okudum adam sasaniler kürt diyi yaa. sasaniler kürt değil zazadır. hem zazalara kalınkafalı diyecek hemde zaza imparatorluğunu sahiplenecek. salak mı ne yaa 6 15 Yanıtla
    lice 2 ye cevap: o zaman benim lafıma geldin işte.. zaza kürt değildir. ama kürtlerin aslı zaza olabilir. bütün kürtler zazalardan türemiş te olabilir.bana da akıl vermeye kalkma salak salak ta konuşma. hem zazalara kalın kafalı diyecekler hem de konuşturman beni. 0 0
  • siyaset ve menfaat: selahattin demirtaş bdp başkanlığı sayesinde mal varlığına mal kattı.kendisi kürtçe konuşmayı bilmiyor.kardeşi diyarbakırdaki büyük belediye ihalelerini alıyor.son model lüks çiplere biniyor.derin devletle bağlantılı bir isimdir.çıkarcıdır.eş başkanlıktan ayrılacağı için çok üzülüyor.tam bir koltuk sevdalısıdır.istemiyorum diyor ama yan cebime koyun diyor.kardeşi jitem den yeşilden para almış birisidir.böyle birinin bdp eş başkanlığına kadar gelebilmesi düşündürücüdür.kürt halkı uyanık olsun.bunun gibi bdp içindeki şahıslar milyon dolarlık oldu.gariban kürt halkının çocuklarını kandırıp dağa gönderiyorlar.ölüme gönderiyorlar.gariban askerlere kurşun sıktırıyorlar.kendi çocukları kolejlerde yurt dışında üniversitelerde okutuyorlar.herkes çocuğuna sahip çıksın.bdp müslüman kürd partisi değildir.yarısı alevi diğer yarısı da zazaların kontrolünde bir partidir.sonuç olarak kürd ve türk halkı müslüman iki kardeş kavimdir.oyunlara gelmiyelim.gavurların oyuncağı olmıyalım. 8 13 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement