Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Enginyurt, Milli Eğitim Bakanı'na tepki gösterdi - Son Dakika
Politika

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Enginyurt, Milli Eğitim Bakanı'na tepki gösterdi

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in öğretmenlere tek tip kıyafet zorunluluğu getirme planına tepki gösterdi.

28.08.2023 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UĞUR İSTANBULLU

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Artvin'de; " Milli Eğitim Bakanı, öğretmenleri tek tip kıyafete sokacakmış ve bunun için de diyor ki, 'öğretmene uygun bir şekilde giyinmelidir.' Öğretmenin üzerinden elini çek Yusuf Tekin" açıklamasını yaptı.

"Milli Eğitim Bakanı öğretmenleri tek tip kıyafete sokacakmış ve bunun için de diyor ki, 'öğretmene uygun bir şekilde giyinmelidir.' Yusuf Tekin, 21 yıldır öğretmene sakalı serbest bıraktın, her türlü kılık kıyafeti serbest bıraktıran sizsiniz. 21 yıl sonra geldin öğretmene yasak koymaya çalışıyorsun ve bir de öğretmene 'kılık kıyafetinin yakışanını giy' diyorsun. Bu ülkede yakışan ya da yakışmayan bir şey arıyorsan bu ülkeye yakışmayan tek şey Milli Eğitim Bakanı sensin Yusuf Tekin" dedi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Artvin'de; ANKA Haber Ajansı'na gündemi değerlendirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 21 Ağustos'ta gönderdiği genelgede, "Öğretmenlerin, mesleki temsil ve öğrencilere rol model olma bakımından önlük giymeyi tercih etmeleri teşvik edilecektir" ifadelerinin yer almasına tepki gösteren Enginyurt, şunları söyledi:

"Milli Eğitim Bakanı, öğretmenleri tek tip kıyafete sokacakmış ve bunun için de diyor ki, 'öğretmene uygun bir şekilde giyinmelidir.' Yusuf Tekin; 21 yıldır öğretmene sakalı serbest bıraktın, her türlü kılık kıyafeti serbest bıraktıran sizsiniz. 21 yıl sonra geldin, öğretmene yasak koymaya çalışıyor ve bir de öğretmene 'kılık kıyafetinin yakışanını giy' diyorsun. Bu ülkede yakışana ya da yakışmayan bir şey arıyorsan; ülkeye yakışmayan tek Milli Eğitim Bakanı sensin Yusuf Tekin. Öğretmen ne yaptığını bilen bu ülkenin onuru ve gururu milyonlarca insanın anası, babası, atası ve eğiticisidir. Öğretmenin üzerinden elini çek Yusuf Tekin.

Nasıl ki kız çocuklarıyla uğraşıp beceremediysen; öğretmenlerle de uğraşmayı bırakın, işinize bakın ve Milli Eğitim'i düzeltin. Bu sene, yüz binlerce çocuk yurt bulamadığı için okullara kayıt yaptıramayacak. Babalar, analar; ev kiralarını ödemesi imkansız, çocuklarını okula gönderemeyecek. Sen önce bu ülkedeki milyonlarca gencin yurt problemini çöz, Yusuf Tekin. Ama sizin işiniz gücünüz şov, şov yapmaya devam ediyorsun ve yazıklar olsun Yusuf Tekin."

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Enginyurt, Milli Eğitim Bakanı\'na tepki gösterdi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Enginyurt, Milli Eğitim Bakanı'na tepki gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement