Deniz Baykal: İki Babayı da Yürekten Kutluyorum - Son Dakika
Politika

Deniz Baykal: İki Babayı da Yürekten Kutluyorum

Deniz Baykal: İki Babayı da Yürekten Kutluyorum

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ile Burakcan Karamanoğlu'nun babasını yürekten kutladığını söyledi.

15.03.2014 21:34  Güncelleme: 22:09

İzmir'de KSK 100. Yıl Meydanı'nın açılışına katılan CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ile Burakcan Karamanoğlu'nun babası Halil Karamanoğlu'nun telefon konuşmasını hatırlatarak, "İki babayı yürekten kutluyorum" dedi.

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, İzmir'de Karşıyaka Belediyesi tarafından yapılan KSK 100.Yıl Meydanı'nın açılışına katıldı. Açılışta konuşan Baykal, kendisini en mutlu eden şeyin Gezi olaylarında başına gaz fişeği isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ile Berkin Elvan için yapılan eylemlerde vurularak hayatını kaybeden Burakcan Karamanoğlu'nun babası Halil Karamanoğlu'nun telefon konuşması olduğunu söyledi. İki babanın Türkiye'deki gerilim tuzağına en güzel yanıtı verdiklerini söyleyen Baykal, "İki baba birbirini aradı ve 'senin evladım benim evladımdır' dedi. İki babayı da yürekten kutluyorum. Arkalarına kamp inşa edip çatıştıracaklar, sonra birisi iktidarını devam ettirecek yanlışlıkları unutturacak ve ayakta kalacak. İşte gerçek ihanet tuzağı budur" diye konuştu.

"İŞ BAŞA DÜŞMÜŞTÜR"

Ülkenin gerilim tuzağının içine çekilmek üzere kurgulandığını söyleyen Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizi bu ihanet tuzağına düşmekten kurtarmalıyız. Bunu aşacağız. Bunu aşmanın yolu bu gidişatın yanlış olduğunun biri tarafından söylenmesidir. Güçlü bir sese ihtiyacımız var. Ülkeyi çatışmaya sürüklüyorsun, dur demek gerekiyor. Bu ses siyasi otorite, ancak milletin kendisi olabilir. Bu yanlışı ortaya koyabilecek, gereğini yapabilecek hiçbir demokratik mecra yoktur. İş başa düşmüştür, iş millete düşmüştür. Normal bir seçimle bunu halledemeyiz. Gidişatın kötü olduğunu yüksek sesle birilerinin ifade etmesi gerekiyor. Ama beni asıl ilgilendiren bu gidişin doğru olmadığının ifade edilmesidir. Bu sonuca katkı koyacak herkesi başımın üstünde görüyorum. Herkes ayağını denk almalıdır. İnşallah bu yerel seçimler bu açıdan bir sınavdır. Böyle bir uyarıyı hak etmiş ola, kendisine yapılmış gereken mercilere milletimiz oylarıyla koyarsa o zaman Türkiye'nin önünü kimse kapatamaz. Demokrasi o zaman rayına oturur. Sokakta insanları birbirine kırdırmaya çalışıyorlar. Bunu görmüyorsan yazıklar olsun."

"DEMİREL 6 KEZ GİTTİ, 7 KEZ GELDİ"

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın yeniden aday gösterilmemesi ile ilgili düşüncelerini paylaşan Baykal, "İnsan gider, gelir de. Bazen gidersin, sonra bakarlar 'ya bu iyiydi' derler, gelirsin. Senin takdirinde olmaz, topluma halka dedirteceksin ama dedirtmek için de kimseye güçlük çıkartmayacaksın, iyi niyetle destek vereceksin ama yine de aranıyorsan göreve geçeceksin. Siyaset sürekli bir iş, Allah sağlık verdikçe, ilkeleri korudukça inşallah herkese gitmekte, gelmekte nasip olur. Bak Süleyman Demirel 6 kez gitti, 7 kez geldi. Darısı hepinizin başına" dedi.

"ÇOCUKSU ŞIMARIKLIK"

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise, aday belirleme sürecini eleştirdiği konuşmasında, "8 ay önceden başlatılan aday adaylığı sürecinde parti adeta birbirine düşürülmüştür. Mevcut belediye başkanları hedef tahtasına kondu. Aday belirleme yöntemine ilişkin bazı kararlar alındığı açıklanarak kriterler öne sürülmüş, sıra aday belirlemeye geldiğinde bütün bunlar bir tarafa itilmiştir. Tamamen ciddiyetten uzak gelişen aday belirleme toplantısında birkaç kişinin kişisel menfaat çatışmalarının çocuksu şımarıklığına seyirci kalınmıştır. Böylesine tarihi önemi olan bir seçim öncesinde iktidar partisi için psikolojik kırılma noktası, ülkemizin içine çekilmek istendiği karanlığa karşı kaygı duyan vatandaşlarımız içinse umut olma niteliği taşıyan İzmir'de de trajikomik olaylar yaşanmıştır" diye konuştu.

"PARTİ ÖRGÜTLERİ YIPRATILDI"

CHP örgütlerinin 90 yıllık tarihinde hiç bu kadar örselenip yıpratılmadığını söyleyen Durak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Partimizin genel siyasetinde 'kimseyi ötekileştirmeyeceğiz' söylemlerinin kullanıldığı bu dönemde, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Örgütü'nün yönetim kademelerinden ciddiyetten uzak 'devir benim devrim' seslerinin yükseliyor olması bizleri üzüyor. Bütün bu yaşananlar karşısında endişeliyiz. Beklentimiz, bu tablonun mimarlarının 31 Mart sabahı İzmir için koyduğumuz 30'da 30 hedefine ulaşmalarıdır. Aksi takdirde üzülen hepimiz olacağız."

KSK 100. Yıl Meydanı, Zübeyde Hanım Mahallesi'nde eski pazaryerinin yeni modern yerine taşınmasıyla boşalan alanın düzenlenmesiyle hizmete kazandırıldı. 20 bin metrekarelik alanda 6 metre yüksekliğindeki KSK Anıtı bulunuyor. Anıt, Karşıyaka Spor Kulübü'ndeki branşları temsil eden figürlerden oluşuyor. Alanda ayrıca anfi tiyatro, çayevi, oturma alanları, kaskatlı havuz ile yeşil alanlar bulunuyor. Meydan bitişiğinde ayrıca 60 araçlık otopark, çocuk parkı ve dış mekan spor aletleri bulunuyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Deniz Baykal: İki Babayı da Yürekten Kutluyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement