Diyarbakır'da Filistinlilere destek çağrısı - Son Dakika
Politika

Diyarbakır'da Filistinlilere destek çağrısı

Diyarbakır'da Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İl Gençlik Kolları öncülüğünde bir araya gelen partililer ile vatandaşlar, Filistinlilere destek amacıyla etkinlik düzenledi.

08.10.2023 09:05

- Diyarbakır'da Filistinlilere destek çağrısı

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da Hür Dava Partisi İl Gençlik Kolları öncülüğünde bir araya gelen partililer ile vatandaşlar, Filistinlilere destek amacıyla etkinlik düzenledi.

Merkez Kayapınar ilçesindeki 15 Temmuz Şehitler Parkında gerçekleştirilen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kudüs'e destek olarak "Filistin özgür olmalı, işgal suçtur", "Yahudiler akılsız siyonistleri durdurmalı yoksa sonlarını getirecek" ile "Kudüs şereftir izzettir" yazılı pankartlar taşıyan vatandaşlar, sık sık Filistin ve Kudüs'e destek sloganları attı.

Programda konuşan Diyarbakır HÜDA-PAR İl Başkanı Vedat Turgut, İzzeddin el-Kassam Tugaylarının yürüttüğü "Aksa Tufanı" adlı operasyonunu desteklediklerini söyledi. Filistin halkının kendi topraklarını savunduklarını belirten Turgut, konuşmasına şöyle devam etti:

"Hal böyleyken Müslümanların resmi-sivil tüm unsurları ekonomik, askeri ve manevi olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır."

Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanında ve destekçisi olduklarını belirten Turgut, "HÜDA PAR olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız" dedi.

(HA-RK-ÖZ-Y)

Diyarbakır\'da Filistinlilere destek çağrısı
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Diyarbakır'da Filistinlilere destek çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement