HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dan cumhuriyet çıkışı: 100 yıllık bir yıkım süreci - Son Dakika
Politika

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dan cumhuriyet çıkışı: 100 yıllık bir yıkım süreci

TBMM'de parti grup toplantısında cumhuriyetle ilgili dikkat çeken açıklamalar yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Cumhuriyetin 99. yıl dönümünü geride bıraktık. Kuruluşundaki ademi merkeziyetçilik ve demokrasi fikrinin terk edilerek, yerine Kürtler ve Aleviler başta, tüm farklılıkların ret ve inkarına dayalı tekçilik sisteminin devreye sokulmasıyla yaşanan 100 yıllık bir yıkım sürecinden bahsediyoruz" dedi.

02.11.2022 11:21  Güncelleme: 11:32

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Buldan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na ilişkin de dikkat çeken ifadeler kullandı.

"100 YILLIK BİR YIKIM SÜRECİNDEN BAHSEDİYORUZ"

Cumartesi günü cumhuriyetin 99. yıl dönümünün kutlandığını hatırlatan Buldan, "Cumhuriyetin 99. yıl dönümünü geride bıraktık. Kuruluşundaki ademi merkeziyetçilik ve demokrasi fikrinin terk edilerek, yerine Kürtler ve Aleviler başta, tüm farklılıkların ret ve inkarına dayalı tekçilik sisteminin devreye sokulmasıyla yaşanan 100 yıllık bir yıkım sürecinden bahsediyoruz" dedi.

"ZİHNİYET DEĞİŞMİYOR"

Buldan sözlerine, "Yönetimler değişse de zihniyet hiçbir dönem değişmediği gibi aynı zihniyetin devam ettiğini görüyoruz. Toplum olarak da bunun ağır sonuçlarıyla karşı karşıya kaldığımızı da ifade etmek istiyorum. Bir asırdır çözümsüz bırakılan Kürt sorunu, cumhuriyetin demokratikleşmesinin önündeki en önemli engel" ifadeleri ile devam etti.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan\'dan cumhuriyet çıkışı: 100 yıllık bir yıkım süreci

Son Dakika Politika HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dan cumhuriyet çıkışı: 100 yıllık bir yıkım süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Caner Kırbağ: Atatürk keşke şimdi yaşasaydı. 67 37 Yanıtla
    Eski Tüfek.: O olsaydı ,bunlar olmazdı. 41 12
  • NURETTİN AVGIN: Bunların ağzına sakız ettiği şu Kürt Sorunu nedir arkadaş yaa. ''Evet Türkiye'de Kürt sorunu var o sorun da şu'' diyebilecek biri var mı? Yok arkadaş böyle bir sorun yok. Bunlar gibi Kürt sorunu var diyenlerin sorun olarak gördüğü tek şey Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milletinin birliği, dirliği ve varlığı ile Türkiye Cumhuriyeti'nin toprak bütünlüğü. 78 11 Yanıtla
  • Murat Sarıal: bu parti ile muhalefet yanyana gelecek bizde onu destekleyecekmiyiz. ATATÜRK bu sözleri duysa neyapardı 60 20 Yanıtla
  • Naci Kuru: Buna inanan ortakcilar onu alkisladi. 6’liya 7’ci lazim cunku 27 23 Yanıtla

Advertisement