Ekonomi Bakanı Çağlayan, Tarsus'ta İftar Yemeğine Katıldı - Son Dakika
Politika

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Tarsus'ta İftar Yemeğine Katıldı

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Tarsus\'ta İftar Yemeğine Katıldı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin'in Tarsus ilçesinde AK Parti İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

19.07.2013 23:20

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin'in Tarsus ilçesinde AK Parti İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

İftar yemeğine Bakan Çağlayan'ın yanı sıra Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun ve Çiğdem Münevver Ökten ve yaklaşık bin kişilik vatandaş topluluğu katıldı. Vatandaşlar tarafından karşılanan Bakan Çağlayan, iftar yemeğinden önce yaptığı konuşmada her zamankinden daha fazla birlik, beraberlik içinde Türkiye'nin birlik ve beraberliğine, kardeşliğine çözüm sürecinin ülkeyi huzura kavuşturmak için atılan bir adım olduğunu ifade ederek, "AK Parti ve hükümetimiz, çıkmış olduğu bu kardeşlik yolunda tek bir adım bile geri atmayacaktır ve bu süreci nihayetlendirecektir" dedi.

Bakan Çağlayan, "Tarsus, hemen her kesimden insanın bir arada kardeşlik içinde yaşadığı bir ilçedir. Buradaki birlik ve beraberlik tüm dünyaya örnek teşkil etmesi gereken bir durumdur, son günlerde yaşanan gelişmelerin iyi analiz edilmesi gerekir" şeklinde konuştu.

Kimsenin yapamadığı, cesaret edemediği çözüm sürecini başlattıklarına dikkati çeken Çağlayan, şunları kaydetti:

"Hiçbir siyasetçinin cesaret bile edemediği bu süreçte Başbakanımız ve kabine üyeleri olarak taşın altına değil elimizi, tüm bedenimizi koyduk. Herkesin bilmesi lazım; siyasetçinin kefeni her zaman cebindedir. Bu ülke için canımızı vermemiz gerekiyorsa helali hoş olsun. Bu ülke ne kadar Kürdün ise o kadar da Yörük'ün, Türk'ün, Alevi'nin ve Sünni'ndir. Bizde ayrımcılık olamaz. Tam 8 aydır artık Türkiye'de şehit haberi gelmiyor, analar ağlamıyor. Tabii ki bu birilerinin işine gelmeyecektir. Bilhassa bundan beslenenlerin işine gelmeyecektir ama Türkiye bu çözüm sürecini mutlaka başaracaktır. AK Parti ve hükümetimiz, çıkmış olduğu bu kardeşlik yolunda tek bir adım bile geri atmayacaktır ve bu süreci nihayetlendirecektir. Çünkü Türkiye'nin kardeşliğe, birlik ve beraberliğe ihtiyacı var."

Akdeniz Oyunları'nda Türkiye'nin ikinci olduğunu hatırlatan Çağlayan, Türkiye'nin, birlik olmanın yararını Mersin'de yapılan oyunlarda gördüğünü belirtti. En az 10 gün Mersin'in konuşulduğunu söyleyen Çağlayan, "Bu oyunların Mersin'e gelmesinde Sayın Başbakanımızın sonsuz bir desteği oldu. Ayrıca oyunlar için yapılan tesisler, Mersin'in malı oldu. Artık orada daha çok etkinlik yapacağız. Hatırlıyorum, 'Bu tesisleri yapamazlar, Akdeniz Oyunları'nı yapamazlar' diyenler vardı. Herkesin 6 yılda yapamadığını 18 ayda başaramasaydık zil takıp oynayacak olanlar vardı ama çok şükür tarihe geçecek başarıyı gerçekleştirdik" diye konuştu.

Bakan Çağlayan, "Tarsus- Kazanlı Turizm Projesi çalışmalarının hummalı bir şekilde sürdüğünü ifade ederek, bu projeyle Mersin turizm alanında çağ atlayacak ve Türkiye'nin parlayan yıldızı olacak" dedi.

Türkiye ekonomisinin güçlü olmasından korkanların kimlerle iş birliği yaptığını gördüklerini dile getiren Çağlayan, şöyle devam etti:

"Bu da bize gösterdi ki her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız. Bugün çok yeni bir Türkiye var. Başı dik, alnı açık, onurlu ve gündemini kendisi belirleyen bir Türkiye var. İşte ekonomide nereye geldiğini görüyoruz. AK Parti iktidara geldiğinde 7 yaşında olan çocuklarımız önümüzdeki sene yapılacak seçimde oy kullanacak. 1990 sonrası gençlik, AK Parti öncesindeki sıkıntılı dönemi görmedi, yaşamadı. Onlar şükürler olsun bizlerin yaptığı başarılı çalışmalarla yokluk görmedi. Allah yaşatmasın ama anne ve babaların, bundan 11 yıl önce Türkiye'nin ne durumda olduğunu iyi anlatması lazım." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ekonomi Bakanı Çağlayan, Tarsus'ta İftar Yemeğine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement