Ermenistan, BM'ye Dağlık Karabağ'a heyet gönderme çağrısı yaptı - Son Dakika
Politika

Ermenistan, BM'ye Dağlık Karabağ'a heyet gönderme çağrısı yaptı

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Dağlık Karabağ'daki insani durumu izlemek ve değerlendirmek üzere BM'ye bir heyet gönderilmesi çağrısında bulundu. Mirzoyan, BM'nin geçmişteki başarısızlıklarına dikkat çekerek, bu durumun tekrar yaşanmaması için acil önlemler alınması gerektiğini vurguladı. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ise Ermenistan'ın müzakerelerde provokasyonlara başvurduğunu belirterek, Ermenistan'ın intikam politikasının barış çabalarını engellediğini ifade etti.

24.09.2023 10:40  Güncelleme: 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan: "BM Karabağ'a derhal heyet göndermeli"

NEW YORK - Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, "BM, insani durumu izlemek ve değerlendirmek üzere Dağlık Karabağ'a derhal bir heyet göndermeli" dedi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuştu. Ararat konuşmasında, Azerbaycan'ın Karabağ'da düzenlediği terörle mücadele operasyonuna değinirken, BM'ye "Bölgedekiler ve etnik Ermenilerin güvenliğini sağlamak ve insani durumu değerlendirmek üzere Dağlık Karabağ'a derhal bir heyet göndermesi" için çağrıda bulundu. "Ruanda'da gerçekleştirilen soykırımın önlenmesindeki başarısızlığın ardından BM'nin önlem mekanizmaları oluşturmayı başardığını ve 'bir daha asla' sözünü anlamlı bir taahhüt haline getirdiğini" söyleyen Mirzoyan, "Fakat bugün başka bir başarısızlığın eşiğindeyiz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov BM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın müzakerelerin her aşamasında siyasi ve askeri provokasyonlara başvurduğunu açıklamış, Azerbaycan ile Ermenistan arasında sağlam bir barışın sağlanması çabalarının Ermenistan'ın intikam politikasının kurbanı olduğunu ifade etmişti.

Ermenistan, BM\'ye Dağlık Karabağ\'a heyet gönderme çağrısı yaptı
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ermenistan, BM'ye Dağlık Karabağ'a heyet gönderme çağrısı yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement