Eski Bakan Yıldırım, Başbakan'ın İzmir Projelerini Savundu - Son Dakika
Politika

Eski Bakan Yıldırım, Başbakan'ın İzmir Projelerini Savundu

Eski Bakan Yıldırım, Başbakan\'ın İzmir Projelerini Savundu

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün İzmir için açıkladığı projeler hakkında 'Boş projeler' diyenleri eleştirdi.

02.06.2011 14:21

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün İzmir için açıkladığı projeler hakkında 'Boş projeler' diyenleri eleştirdi. Projelerin İzmir'de telaş uyandırdığını söyleyen Yıldırım, "Bu lafı söyleyen boş laf etmiş" dedi.

Ulaştırma eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım, kadın milletvekili adayları ve İzmir'de bulunan kadın derneklerinin temsilcileri ile toplantı düzenledi. Toplantıya AK Parti'nin İzmir'den aday gösterdiği İlknur Denizli, Nesrin Ulema, Yeşim Demiralev'in yanı sıra, İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak da katıldı.

Konuşmasına Atilla İlhan'ın 'Ben sana mecburum, adını mıh gibi aklımda tutuyorum' dizeleriyle başlayan eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kentim tüm kesimleri ile ilişkide olacaklarını, herkesin görüşlerini alacaklarını, İzmir'in ortak aklı kent için neyi uygun görüyorsa onu yapacaklarını söyledi. Kadınların katkılarını mutlaka isteyeceklerini, kadın istihdamının sağlanması için bir dizi projeyi hayata geçireceklerini kaydeden Yıldırım, "12 yıl içerisinde 165 bin daimi istihdam sağlayacak 35 temel projeyi 35 milyar dolarlık yatırım ile gerçekleştireceğiz" dedi.

BARO BAŞKANINA ELEŞTİRİ

Bu projelerin içerisinde kadınlara yönelik olan 'Kadın Platformu Projesi'ne büyük önem verdiklerini belirten Yıldırım şunları söyledi:

"İzmir gibi özgüveni yüksek bir kentte kadınların çok daha etkin olmasını istiyoruz. Dolayısıyla kadınların İzmir konularında, bilhassa İzmir'e yapılacak projelerde seslerinin çok daha gür çıkmasını istiyoruz. Biz bunu bekliyoruz ama, bir proje başlattık İzmir-İstanbul Otoyolu Projesi, İzmir Barosu Başkanı da bir hanımefendi. Bu yolun iptali için dava açmış. Biz isterdik ki bu yolun bir an önce gerçekleşmesi için bizi teşvik etsin, zorlasın ama İzmir'in böyle bir özelliği de var. Çok seslilik var ama bu enerjiye, hizmete dönüşmüyor, işe dönüşmüyor. "

İzmir PROJELERİ

Kadınlarla toplantı çıkışında gazetecilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün açıklanan projelerden İzmir'e yönelik olanlarla ilgili sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Alaattin Yüksel'in projeler için 'İçi boş' dediğini hatırlatması üzerine Yıldırım, "Nesi boşmuş anlamadım. Onun söylediği boş laf. Bizim projelerimiz dopdolu. Onu söyleyen boş laf etmiş" diye yanıt verdi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Eski Bakan Yıldırım, Başbakan'ın İzmir Projelerini Savundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement