Eski Rektör, Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı - Son Dakika
Politika

Eski Rektör, Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı

Eski Rektör, Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr.Ali Akdemir, yerel seçimlerde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP'den aday adayı olacağını açıkladı.

19.07.2013 17:25  Güncelleme: 12:30

Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlerde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP'den aday adayı olacağını açıklayan Çanakkale 18 Mart Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir, bugün resmi başvurusunu yaptı.

Resmi başvuruların başlamasıyla birlikte Prof. Dr. Ali Akdemir, bugün CHP İl Başkanlığı'na geldi. Gerekli belgelerini ve Genel Merkez hesabına yatırılan 9 bin TL'lik Büyükşehir Başkanlığı adaylığı başvuru parası dekontunu yetkililere veren Prof. Dr., resmi adaylık başvurusunu yaptı. Prof. Dr. Ali Akdemir'in adaylık başvurusu sırasında CHP eski Genel Başkan danışmanı Mithat Ali Kabaali, Atatürkçü Düşünce Derneği eski Genel Başkanı Ertuğrul Kazancı, CHP İstanbul İl Genel Meclisi üyesi Müfit Yetkin, Sakarya İl Başkan Yardımcısı Yalçın Ekşioğlu, eski milletvekillleri Hikmet Erenkaya ve Bekir Yurdagül ile bazı ilçelerin aday adayları da hazır bulundu.

Ali Akdemir başvurusu sırasında yaptığı açıklamada, Kocaeli'nin Türkiye'nin gözdesi bir il olmasına rağmen iyi yönetilmediğini belirterek, "Kocaeli sanayisi, sivil toplum kuruluşları, çevre bağlantıları, coğrafyası doğası ve denizleriyle çok değerli bir il. Buna rağmen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, devasa borçları ve rantlarıyla bir defada en iyisini yapma ilkesinden uzak bir şekilde yönetiliyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Eski Rektör, Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement